SZÉPSÉG

Amit a sminktetoválásról tudni szeretnél

Szerző:
Szabó Anna
Abban biztos vagyok, hogy mindenki hallott már a kozmetikai vagy sminktetoválásról. Sőt, egyre többen már viselnek ilyet, vagy éppen a döntés előtt állnak, hogy megcsináltassák.

 

Játssz velünk, nyerd meg az egyik, 29.000Ft értékű profi sminktetoválást Jenőfy Rékától. Ha helyesen válaszolsz kérdéseinkre, máris tiéd a 2.000 Ft értékű kedvezmény! Tovább a kérdőívhez >>
Mint minden, ami a külső szemlélő számára látható díszítés a testünkön, megosztja a véleményeket. Így volt ez a tetoválás, a piercing, vagy akár a smink megjelenésével, elterjedésével és napjainkban a sminktetoválás egyre szélesebb körben történő használatával. Vannak, akiknek ez éppen olyan természetes, mint az, hogy fogat mosunk, de vannak ellenzői is.

Azt gondolom, tudnunk kell néhány alapvető információt, hogy tisztán lássunk a témában. Mi az, ami megkülönbözteti a tetoválást a sminktetoválástól, mik az előnyei, mit kell mérlegelnünk, mielőtt belevágunk, stb.

 

Tartós, de nem életre szóló

A legfontosabb dolog, ami megkülönbözteti a sminktetoválást a tetoválástól, az az élettartama. A valódi tetoválás a bőr olyan rétegeibe hatol, amitől az eredmény végleges, nem kopik ki, azaz örök életre szól. A sminktetoválás, mivel az arcon alkalmazzuk, nem maradhat ott életünk végéig több okból, ezért csak a bőr felső rétegét érinti, 3-5 év alatt kikopik. Egyrészt, megunhatjuk, megváltozhatnak a trendek, de ami ennél sokkal fontosabb, sajnos az arcunk vonásai a tudomány mai állása szerint 10-20 év múlva nem lesznek ugyanolyanok, mint ma… Ez pedig azt eredményezi, hogy a most meghúzott vonalak „lekonyulnak”… Vannak olyan „sminktetoválások”, amelyek több évvel ezelőtt készültek és nem kopnak ki. Ezek már nem is fognak, ezek lényegében valódi tetoválások… A mai gépek közül a professzionális minőségűeknél ez nem fordulhat elő. Arról már nem is beszélve, hogy a sminktetováláshoz használt steril, orvosi fémből készült, akupunktúrás tűhöz hasonló tűk, minőségi festékek is biztosítékok a szép végeredményhez.

 

A kevesebb itt is több!

Szintén nagyon fontos, hogy tisztában legyünk a sminktetoválás céljával: ez nem báli smink! Nem lehet feltűnő, természetes szépségünk esetleges hiányosságait hivatott pótolni, a sminktetovált arcnak minden alkalommal „vállalhatónak” kell lennie, ezért nem lehet harsány. Csak olyan sminktetoválást készíttessünk, ami ennek megfelel!

 

Amikor nem érdemes kockáztatni

Mint minden beavatkozásnak, ami a testünket, jelen esetben a védelmi rendszerünket, azaz a bőrünket érinti, vannak ellenjavallatai. Mit kell tehát figyelembe venni, mielőtt meghozod a döntést:

Vannak külső és belső ellenjavallatai a sminktetoválásnak, melyekre a profi sminktetoválónak fel kell hívnia a figyelmet! A külső tényezők persze könnyebben felismerhetők, ilyen pl. egy anyajegy, bármilyen bőrelváltozás, gyulladás, seb a bőr felszínén, stb. A belső tényezők csak rákérdezéssel állapíthatók meg, pl. magas vérnyomás, fertőzéses betegségek, mint a Hepatitis, HIV vírus, esetleg vérhígító gyógyszer szedése, krónikus betegségek, allergia és számos más ok. Ezért fontos a beavatkozás előtti megbeszélés.

 

Ha csak előnyödre válhat

Ami viszont biztos: amennyiben nincsenek ilyen kockázati tényezők, akkor csak előnyei vannak a sminktetoválásnak.

Sportolsz és az izzadságtól lefolyik a smink; szemüveges vagy és nem látod a sminkedet elkészíteni szemüveged nélkül? Egyszerűen nem érzed magad elég ügyesnek a smink elkészítéséhez, esetleg éppen csak reggel 20 perccel tovább aludnál és finoman sminkelve ébrednél?

Gondold át, és ha csak egy is illik Rád a fentiek közül, akkor a sminktetoválást Neked találták ki!

Ha minden rendben, akkor mindenkit csak bátorítani tudok a sminktetoválás elkészíttetésére, csak nyerhet vele! Akiben még ezek után is maradt bizonytalanság, nyugodtan keresse fel azt a szakembert, akiben megbízik, általában lehetőség van előzetes konzultációra, ahol a még megválaszolandó kérdésekre választ kaphat. Ha pedig végre eljön a nap, az előrajzolás során még minden alakítható, módosítható, így a végeredmény garantáltan az lesz, amire számítasz!

Ha van olyan kérdésed, ami mást is érdekelhet a témában, írd meg a Kérdezz-felelek-ben! Ha privát kérdésed van, írj az e-mail címemre! >>

 

Jenőfi Réka
okl.sminktetováló, okl.sminkes
profisminktetovalas@gmail.com
Még több információt Réka hivatalos oldalán találsz! >>


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL