Vallomás


Feledhető és mély nyomot hagyó kapcsolataimból akadt bőven. Valahogy sosem az idő számított, és mégis, mióta rábukkantam az Egyetlenre olyan végtelenül végesnek érzem a pillanatot, mert mindig ott buzog bennem csillapíthatatlanul a „kérek még!” tüze. Valahogy azaz ellentmondásosság uralja életemet, melytől egyszerűbb és bonyolultabb a lét, engedném szárnyalni, de csak velem együtt. Makacsul beférkőzött a zsigereimbe, hogy már nem vagyok egyedül, és minden, amit teszek, hatással van Rá. Igazán csak mióta Őt megtaláltam érzem, hogy én is csak része vagyok az egésznek, és nemcsak egyedül kószáló pontocska a mindenségben. Tiszta szívvel társas létben élni sokkal nagyobb és ijesztőbb felelősséggel jár, mint gondoltam volna. Mégis ez az édes kín egyfajta pótolhatatlan hajtóerő lett. Tudom, Önző vagyok, de ma már azt is, hogy mit jelent az igazi társ. Pótolhatatlan.

A nélküle töltött percek is kongó űrnek tűnnek, nemhogy az órák, napok… Ezért teszek meg minden tőlem telhetőt, hogy így is maradjon. Sokszor nehéz. Például, amikor öntudatlanul megpróbálom kisajátítani, és közben üvöltenék egy kis személyes szabadságért. Nem egyszerű velem, de ezért próbálok mindig tanulni, és csak remélhetem, hogy az idő múlásával együtt jobb velem. Bár panasz, ha van, akkor is kevés. De milyen nehéz is megtörni a férfi hallgatását, és vallomásra bírni. Többnyire csak arra vágynak, hogy olvassunk a meg nem lévő jelekből, vagy a néma duzzogásból. A harapófogó pedig épp nincs kéznél.

És mindig újra felbukkanó kérdés az is, ha valakit ennyire szeretek és úgy, ahogy van miért is akarnék változtatni rajta? Mert férfiból van? Márpedig, ha romantikusabbá, figyelmesebbé… szeretnéd tenni a hétköznapokat, akkor valószínűleg szükséges némi javítást eszközölnöm (és neked is, ha az urakról esik szó), ami pedig újabb kérdéseket vet fel. Vajon a saját tetteim megfelelnének a másiknak felállított mércének? Én vajon ugyanazt adtam, amit a másiktól elvárnék? És Te kedves Olvasó, hogy vagy ezzel?

Könnyű bírálni és még könnyebb tanácsokat osztogatni. Mi mégis vesszük a bátorságot, és tavalyi sikereinken felbuzdulva elindítjuk februári hónap témánkat a szex és a szerelem témájában. Mert ki tudná jobban, mint mi Nők, hogy ez az élet igazi mozgatója?

Vetró Rita, főszerkesztő
és a Női Portál – A Nők birodalmának csapata

 



 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL