DIVAT

Megérkeztek a legújabb cipők

Szerző:
Szabó Anna
A tavaszi-nyári cipők lassan a boltok polcaira kerülnek. Az idei szezonban érdekes fazonok kerültek előtérbe. A bokacsizmák például meglepő változáson mentek keresztül, de lesznek ismerős, visszaköszönő megoldások és olyan stílusjegyek is, melyekkel már a téli kollekcióknál találkoztunk.

 

Magasított talp

Ezzel az ötlettel már a téli kollekciókban, a csizmáknál is találkoztunk. A téli lábbelik azonban a tavasz közeledtével átörökítették a magasított talpakat a félcipőkre és a topánkákra. Lehet zárt, vagy nyitott orrú a cipőd, a lényeg, hogy a talpa jó vastag, vagy legalábbis több rétegű legyen. A cipők kivitelezésében láthatunk igen szépen kidolgozott és finom megoldásokat is, mint például vékony fonott bőr pántokat, vagy strasszokkal ékesített darabokat.

Magasszárú boka-szandálok

Az idei szezont ellepték a cipzáros, fűzős és csatos bokáig érő szandálok, melyek igen jól kiemelik a bokát és a vádlit. Rengeteg változattal találkozhatunk, a különböző fazonoknak se szeri, se száma. A zárt és nyitott részek játéka jellemzi ezt a stílust, melyek oldalt, elöl, vagy a sarok részen is előfordulhatnak. A fonott bőrpántok itt is megjelentek, illetve a fémes jellegű, fényes anyagból készült, vagy ezüst fényű cipők is nagyon trendik.

Pántok keresztbe kasul

A tavaszi-nyári cipők egyik nagy jellegzetessége a sok-sok pánt. A magas sarok alap követelmény ennél a nőies fazonnál. Mindegyik darab igen feltűnő, szoknyákhoz és szűk nadrágokhoz (jeddings, leggings) is remekül passzol.

Visszatér a parafatalp

A parafa talp mindig nyári hangulatot idéz, ezért olyan kedvelt fazon. Az idei kollekciókból sem hagyták ki a tervezők ezt a megoldást. Bátran válassz telitalpú cipőt, ugyanis nyáron nagy sláger lesz újra, de a fapapucsok is mindenféle kivitelezésben jelen lesznek. A boka és vádli köré tekerhető pántok nagyon dekoratív látványt nyújtanak.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL