Kisorsolva - Az ország első szabályozott mikroklímájú sóbarlangja

 

Évezredes tapasztalat, hogy a sóbányák levegője enyhíti a köhögést, jótékony hatású a légúti betegségek esetén. A sóbányákban a sónak köszönhetően csíramentes, vírusmentes, valamint baktériummentes közeg található.


Játssz velünk és nyerd meg, a 10 darab 6.500 Ft értékű, a Tátra Sóbarlangba szóló bérlet egyikét!
Tovább a kérdőívhez >>

 

A gyógy-közeg működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgőkre kifejtett hatása: megszünteti a gyulladást, helyreállítja a fiziológiai jellemzőket, illetve a légzőszervek mikroflóráját. A terápia eredményeképpen általánosan javul a légzés, a légzésfunkció, ami a szervezet egyéb területeinek működését is normalizálja. Az immunerősítő faktor révén a szervezet ellenállóbb lesz.

A sóterápia olyan kezelési módszer, amely a természetben előforduló sóbányák mesterségesen létrehozott mikroklímáját használja fel gyógyításra.

Tudósok fejlesztették ki az orvosi minősítéssel rendelkező sógenerátorokat, melyek tökéletesebben utánozzák a természetes sóbányák és sóbarlangok mikroklímáját. A sóterápia hatásának fő tényezője a sógenerátorok által darált száraz sóaeroszol, mely belélegezve fejti ki hatását.

A szabályozott száraz sóaeroszolos terápia teszi lehetővé a - földalatti természetes sóbarlangokkal pontosan megegyező - optimális és folyamatosan szabályozott mikroklíma létrehozását bárhol a föld felszíne felett.

Ezt az orvosi műszert használják a budapesti Tátra Sóbarlangban is (XIII.kerület).

Ily módon a Tátra Sóbarlang sógenerátorral biztosított sóterápiája nemcsak a többi, de a természetes sóbarlangos és a többi sóterápiás módszerhez képest is optimális és így maximális hatékonysággal bír. Ezt több, megfelelően ellenőrzött klinikai vizsgálat bebizonyította azokban az országokban, ahol ezt a módszert először gyógyászati terápiaként vezették be.

A Tátra Sóbarlang egyike Magyarország első száraz sóterápiás barlangjainak. A száraz sóterápia legfontosabb előnye a nedves terápiával szemben, hogy a sórészecskék nem telítődnek nedvességgel, emiatt nem akadnak el a felső légutak nyálkahártyáin és eljutnak a tüdő legtávolabbi részéhez, a hörgőkig. Ezen oknál fogva a száraz eljárás tüdőtisztító hatása ötszöröse a nedves eljárásénak.

Már akár 5-15 kezelés után teljesen helyreállíthatjuk a tüdőnk és légútjaink helyes működési folyamatait, megerősíthetjük immunrendszerünket és ezzel egész szervezetünket.

A sóterápia számos légúti és egyéb betegség (allergia, asztma)kezelésére alkalmas, de ki kell emelni a megelőzésben betöltött jelentős szerepét is.

A Tátra Sóbarlangban a két HALOMED sógenerátornak köszönhetően egy kezelés mindössze 40 percig tart.

Ez idő alatt a levegőbe juttatott sókoncentrátum megfelelő szintje mérőműszerek által folyamatosan biztosított a kezelőhelyiségek teljes területén.

Vendégeink akár több, egymás utáni kezelést is igénybe vehetnek , a kezelések közötti 20 perces „szellőztető” szünetben is bent tartózkodhatnak a barlangban. A kezelések alatt pihenhetnek, olvashatnak, relaxálhatnak.
Gyerekeknek külön játszósarkot rendeztünk be, ahol elfoglalhatják magukat.

További információ sóbarlangunkról >>

Várunk szeretettel,

Tátra Sóbarlang
1136 Budapest, Tátra u.31.
(Westend közelében)
T: 36-1-788 38 84

email: info@tatrasobarlang.hu

Nyitva tartás: H-P: 8-12, 14-20, SZ: 10-16
(hétköznap az első és utolsó kezelésekre bejelentkezés szükséges)

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL