SZÓRAKOZÁS

Rosszfiúk régen és ma

Szerző:
Szabó Anna
Mindig voltak és lesznek is olyan férfiak, akiktől az anyukák rémülten védik lányaikat, de ha megtehetnék, bizony-bizony ők sem csapnák ki ágyukból. Jóképűek, sármosak, tehetségesek – Robert Pattinsontól Richard Gere-ig sorra vettük őket.


Szívtipró – régen

Johnny Depp elérte, hogy a nyolcvanas évek végén játszott krimisorozat főszereplőjéből igazi, első osztályú sztár legyen. Azóta hihetetlenül sok szerepet formált meg a kissé különc színész. 

 

Napjainkban

Hasonlóan Johnny Depphez az ő szépfiús védjegye is éles pofacsontjában és borzas hajában keresendő. A kasszasikereket döntögető Alkonyat-sorozatban Edward Cullent alakító angol színész a jövőben egyre több, tabukat döntögető művészfilmben tűnik majd fel a hírek szerint. Valószínűleg ezek már eleve sikerre ítélt alkotások, hiszen sokak szerint a tinilányok bálványa miatt oly nagysikerűek, az előbb említett, vámpíros-romantikus filmek. 

 

 

Akcióhős – régen

Han Solo után, Indiana Jonesként jelent meg Harrison Ford a nyolcvanas évek mozijában. Hamar ő lett az első számú akcióhős, akitől a nők elájultak, a férfiak pedig utánozták. 

 

Napjainkban

Az X-Men trilógiában nyújtott alakításával robbant be a köztudatba az ausztrál színész, Hugh Jackman. Azóta már számtalan vígjátékban és kalandfilmben bizonyított, felkérték James Bondnak, és 2008-ban a Világ Legszexisebb Férfijának választották. Kell ennél több egy mai filmhősnek? 

 

 

A nagyszerű skót – régen

Nők és férfiak egyaránt megrémültek – a filmvásznon – amikor Sean Connery bemutatkozott James Bondként. Ő volt az első és a legtöbb ideig foglalkoztatott 007-es, a legendás titkos ügynök. Sőt, még egy csúcsot magáénak tudhat: 60 évesen is felkerült a Világ Legszexisebb Pasijainak listájára. 

 

Napjainkban

Gerard Butler 2007-ben vált világszerte ismerté, amikor Leonidász Királyként tűnt fel a filmvásznon.  

 

 

Lázadó – régen

A kétszeres Oscar-díjas színész, Marlon Brandóról ez a kép 1951-ben készült A vágy villamosa című filmhez. Jóképű és izmos volt, csak úgy sugárzott belőle a nyers erő és a szexualitás. E tulajdonságainak és elsöprő tehetségének köszönhetően hamar levett a lábáról mindenkit, és máig nagy hatással van a színészek generációjára. 

 

Napjainkban

Channing Tatum nevét jobb, ha megjegyzed. Játszott már együtt többek között Johnny Deppel a Közellenségek című krimiben… és több kritikus is egyenesen Brandóhoz hasonlítja kisugárzását és színészi alakításának erejét. 

 

 

A rosszfiú - régen

Richard Gere első megjelenése a filmvásznon rengéshullámszerűen söpört végig Hollywoodon, amikor 1980-ban kiemelkedőt nyújtott Az amerikai Gigolo című filmben. Évtizedekkel később, napjainkban még mindig igazi szexmágnesnek tartják – de nemcsak rajongói, hanem kollégái is. 

 

Napjainkban

Jelenleg nincs még egy olyan fiatal színész, aki körül annyira parázslana a levegő, mint körülötte. Ed Westwicket korábban, mint a Pletykafészek egyik főszereplőjét, napjainkban pedig, mint a Gossip Girl bajkeverőjét láthatod. Saját bevallása szerint imádja az általa megformált karaktert a sorozatban, igazán közel áll a szívéhez… Nos, az anyukák bizonyára nem választanák kicsi lányuk párjának… 

 

 

A vezető – régen

Julia Roberts a Denzel Washingtonnal közös munkát ahhoz hasonlította, mint mikor valaki élőben látta-hallotta játszani a Beatlest. A kétszeres Oscar-díjas színész jelenlétével a képernyőn nemcsak tekintélyt parancsol, hanem szexepilt is csöpögtet karakterébe.  

 

Napjainkban

Idris Elba brit színész megosztotta a nézőket Washingtonban, amikor feltűnt Az amerikai gengszterben, de végül is csak azt nyújtotta, amit a szerepe és a rendező megkívánt. Azóta számos akciófilmben láthattad, ahol meggyőző alakítást nyújtott.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL