FÉSZEK

Otthontrend - 2010

Szerző:
Szabó Anna
A változás a levegőben van, ami a következő hónapokban már a lakberendezésben is megjelenik. Nagyot fordul a világ és vele együtt a belsőépítészet is. Ha szeretnél trendkövető lenni az otthonteremtésben, összeállításunk neked szól!

 


Vissza a ragyogáshoz

Méghozzá az újrafeléledő, 1930-as évek filmklasszikusait idéző, érzéki bársonyos stílus ragyogásához. Kárpitozott berendezések, hullámok és mégis minimalizmus. Ezek összessége adja az egyszerre szexi és barátságos stílust.

 



Barokk minimalizmus

Viszlát bőséges rétegezettség. Néhány bámulatosan nagy és díszes tárgytól el kell búcsúznunk ebben az évben. Helyette álmodj magadnak egyszerű fényesen fehér falakat, sötét padlókat, 18. századi hangulatot idéző bútorokat… Finom hízelgésként az elmúlt koroknak.


 


Virágos vászon

Az egyszerű bútorok mellett, a virágos, belgavászont is újraünnepelhetjük. De kizárólag abban az esetben használd, ha melléjük nagyon egyszerű vonalvezetésű és visszafogott színű berendezési tárgyakat választasz. És, ami még nagyon fontos: meg kell tanulnunk végre elrejteni a „madzagokat”, függetlenül attól, hogy a végén számítógép, hifiberendezés, digitális óra van-e…


 


Hagyományokat követve

A szüleink korát idéző lakberendezési stílus újra aranykorát éli majd. Nem lesz egyetlen szín sem, ami igazán divatosnak számít. Ha a sárga a kedvenced vagy éppen a piros, egyre megy – rosszul nem választhatsz!


 


Szürke és sárga

Még mindig tartja magát ez a két szín, sőt, talán idén még felkapottabb lesz, mint valaha. De míg a sárga összes árnyalatát próbálgathatod, addig a szürkéből egyértelműen a galambszürke lesz a nyerő.


 


Pihe-puhaság

Az álomszerű anyagok mindig nagyon érzékiek. Kombináld természetes alapanyagokkal és otthonodban újra értelmet nyer az eleganciával kombinált nyersesség.


 


Textilfüggönyök

Az elmúlt évek modern és rideg függönyei és sötétítői után visszatérnek a textil anyagok (ezúttal az ablakokra is). Elsősorban a romantikus színek és minták lesznek a nyerők.


 


Vissza a természetbe

Az emberek a hideg anyagiasságból mindig elsősorban a természetbe vágynak vissza. Igazi faburkolatok, lenvásznak és vaslámpák jellemzik ezt az irányzatot.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL