GASZTRO

Álomalak hihetetlenül finom ételekkel

Szerző:
Szabó Anna
Bár a méregtelenítő diéták kimenetele mindig kétséges, azért az elmúlt hetek többnyire egészségtelen és szervezetet terhelő táplálkozási túllövései miatt, mindenképpen szükséges. Íme az alapok és néhány recept a könnyebb létért!


Már az is csodákat tesz, ha – legalább kis időre – mellőződ az alkoholt, a cukrot, a finomított ételeket. De, ha van extra segítséged, akkor miért ne használnád ki? Elég néhány ételt ismerned, és bevenned étrendedbe, és rövid időn belül, sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben!

Vizitorma
Gondolkodj a finom szendvicseken túlra is, és legközelebb tegyél finom, kissé borsozott vizitormát salátádba. Távol tartja a szabadgyököket, májtisztító és vizelethajtó hatású.



Sötétzöld levelek
Rengeteg módja van annak, hogy bevedd őket az étrendedbe – akár nyersen, de levesben, olajon megfuttatva, vagy vajon párolva. A leveles zöldek fellendítik klorofillszintedet emésztőrendszeredben, ami segíti testedet megszabadítani a szmog és gyomirtók okozta környezeti szennyeződéstől.

Friss gyümölcs
Az egy dolog, hogy idénygyümölcsöket kell ennünk. De épp azokban a hónapokban, amikor legnagyobb szükséged lenne a bennük dúskáló vitaminokra és antioxidánsokra, épp nincs szezonja semminek. Maximum a télre eltett almának és a délről érkező éretlenül leszedett gyümölcsöknek. Mégis, ha módod van rá, még mindig jobban jársz, ha ezeket választod, mintha semmilyen formában nem viszel be belőlük a testedbe. Egy szépen elrendezett gyümölcstál, vagy belőle készült krém, sütemény… egészséges alternatíva lehet, ha már unod nyersen ropogtatni azokat.

Káposztafélék
Nem véletlenül lettek számtalan fogyókúrás módszernek az alapjai. Könnyen variálhatók – a magyar konyha egyik kedvence – ráadásul a szabadságolások alatt lerakódott méreganyagokat a legjobban a káposztafélék hajtják ki. Az egyik legjobb tisztítószer szervezeted számára.

Répafélék
Ha esetleg unnád már a sárgarépát, akkor se csügged, számtalan fajtája van még a piacokon – ismerd meg őket. A répákban lévő rostok serkentik a szervezet antioxidáns termelését, valamint a májat és az epehólyagot, hogy kiűzzék testünkből a méreganyagokat.



Gyömbér és fokhagyma
A gyömbér és a fokhagyma a máj jó barátai, ők is azért dolgoznak a szervezetben, hogy minél előbb és minél hatékonyabban száműzzék a szabadgyököket testedből. Szinte alig van olyan étel, amit – legalább – a kettő közül az egyikkel ne tudnál megfűszerezni, akár frissen ráreszelve, akár fűszerolaj vagy alapanyag formájában.

Zöld tea
Amennyiben tényleg sok fűszeres, sós ételt ettél az elmúlt napokban, valószínűleg jobban kívánod a folyadékot is. Ha így van, akkor a lehető legjobb választás a zöld tea. Az a csodálatos ebben a teafajtásban, hogy gazdag egy olyan flavonoidban, mely felgyorsítja a májműködését serkentő méregtelenítő enzimek termelését.

Zelleres avokádópüré »

 

Töltött cukkini »

 

Feketeretek-puding zsázsa-krémmel »

 

Csőben sült turbolyás zeller »

 

Zöldtea-fagylalt »

 

Sóskatorta »

 

Currys kínai kel csőben sütve »

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL