SZÓRAKOZÁS

Top 10 kihagyhatatlan film 2010-ben

Szerző:
Szabó Anna
Mia Wasikowska többek között az egyik név, aki jövő ilyenkor már igazán ismert lesz. Hogy miért? Olvasd el cikkünket, melyből megtudhatod, melyik filmeket ne hagyd ki 2010-ben!


Előreláthatóan nagyon sok olyan film lesz, ami ellenállhatatlan vágyat ébreszt bennünk a mozizáshoz. De mi önmegtartóztatóak voltunk, és csak tízet gyűjtöttünk egybe, hogy tényleg csak a legjobbakat ismerd meg!

 

Eclipse 

Az első rész – Alkonyat – sikerét, legalábbis a rajongók szerint, nem sikerült felülmúlnia az Újholdnak. 2010 július elején várható a harmadik, Eclipse névre keresztelt történet, melyet ezúttal David Slade rendez, akinek a nevéhez olyan alig ismert thrillerek köthetőek, mint például a Cukorfalat.

 

Alice Csodaországban 

Tim Burton várva várt alkotása, az Alice Csodaországban több okból is sokak nagy kedvence lehet ebben az évben. Johnny Depp a maga megváltozott valójában, valamint egy egészen más varázsos világ háttérként. És persze ott van Mia Wasikowska, akit a tengerentúl a kritikusok máris ajnároznak felejthetetlen alakításáért. Nálunk a bemutató, elvileg március 04-én lesz.

 

Eat, Pray, Love 

A nagy sikerű könyv méltán népszerű, és nem csak a nők körében… Evésről, önfelfedezésről szól, és olyan gyönyörű tájakon játszódik, mint India, Indonézia és Olaszország. A vicces-romantikus filmekben mindig is nagyot alakító Julia Robertset láthatjuk ismét a filmvásznon.

 

Eredet (Inception) 

Christopher Nolan (A sötét lovag, Batman: kezdődik, Álmatlanság, Memento…) új filmje, az Eredet 2010. július végére várható. Újabb izgalmas sci-fi-thrillert láthatunk majd Leonardo DiCaprio főszereplésével, aki egy cég vezérigazgatóját alakít majd.

 

Iron Man 2 

Sherlock Holmes után pár hónappal újra láthatod Robert Downey Jr-t, Tony Star szerepében. Jon Favreau rendezi a második részét is vasemberünk történetének, így a rajongó megnyugodhatnak a hangulat garantált lesz. Az viszont már kérdés, hogy a történet is lesz-e olyan ütős, mint elődje.

 

Knight and Day 

Az egyik legellentmondásosabb filmnek ígérkezik, pedig az előzetese se fut egy hónapnál régebben a neten. Egyesek szerint vérciki, ahogy Tom Cruise és Cameron Diaz, ismét skatulyájukat alakítják, ráadásul egy alkotásban a titkosügynök és a romantikus széles mosolyú szöszi. A kritikusok szerint észre kellene már venniük, hogy öregszenek, és már Tom Cruise a Mission: Impossible-trilógiában jól begyakorolt akciómozdulatai, sem Cameron Diaz romantikus, habókos szerepe sem hiteles. Ám a – nálunk – július végére várható film mások szerint egy megbízható akcióvígjáték két vérprofi sztárral. Meglátjuk.

 

Harry Potter és a Halál ereklyéi 

Még sokat kell aludni a végső kaland megnézéséhez, de reméljük, a lelkesedés nem csappan. A filmet már jelenleg is forgatják, és bármily fájdalom, ez lesz az utolsó előtti rész (vagy még inkább az utolsó elsője).

 

Szex és New York
2. rész 

Nyár elején végre újra élvezhetjük a négy, egykori szingli kalandját. Pedig már elsirattuk rég a filmsorozatot, majd nagy volt az öröm a mozifilm megjelenésekor. A stílusteremtő, ikonikus sorozaton sokan nőttünk fel, értünk meg a párkapcsolatra, bár ma már inkább mosolyogva gondolunk vissza ezekre az időkre. A film kapcsán még azt is meg kell említenünk, hogy igazi retro, 80-as éveket időző hangulata lesz!

 

Viharsziget – Shutter Island 

A Paramount filmgyártó az amerikai bemutatót áttette 2010. február 19-re, az egész nyáron át tartó beharangozás ellenére. (Jegyezzük meg már kissé unalmas volt Leonardo DiCaprio arca, ami ezek szerint idén is az lesz, lásd: Eredet.) A film egyébként Dennis Lehane nagysikerű könyvéből készült. A szerző művei már Ben Afflecket (Gone Gaby Gone) és Clint Eastwoodot (Mystic River) is megihlették. 1954-et írunk a történet szerint, amikor egy elmebeteg megszökik az Ashecliffe intézetből egy viszonylag kicsi szigeten. Két rendőrbíró indul felkutatni, de a körülmények egyre furcsább, nyomasztóbb és bizarrabb irányt vesznek.

 

Valentin-nap 

Idén is kell egy film a szerelmesek ünnepére, ezt tudjuk mind jól. És azt is, hogy ez a történet sem lep meg majd senkit… Ha megnézzük ezt a filmet, azért tesszük, mert egy könnyed limonádéra vágyunk, a Micsoda nő és az Oltári nő rendezőjében, és a stáblista között ott van valamelyik kedvencünk. Ami nem meglepő ilyen hosszú névsor esetén: Bradley Cooper, Taylor Lautner, Jessica Alba, Anne Hathaway, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Jennifer Garner, Emma Roberts, Topher Grace, Patrick Dempsey, Taylor Swift, Jamie Foxx, Queen Latifah, Shirley MacLaine, Carter Jenkins, és George Lopez…

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL