FOGYÓKÚRA

Karcsú derék, sima bőr

Szerző:
Szabó Anna
A burgonya diéta azon túl, hogy hosszú távon komoly súlycsökkenést érhetsz el vele, még a narancsbőr leküzdésében is segít. Az eredmény: karcsú derék és sima bőr. Érdemes kipróbálni!

 

Ha nem szeretsz éhezni, és nem vagy oda a bonyolult ételekért, viszont jól bírod a kissé monoton étrendet, akkor számodra az egyik legmegfelelőbb fogyókúrás módszer a burgonya diéta. Egyszerre laktató, ízletes és egészséges.


A diéta hatása


1. Napi 0,5 kg súlycsökkenés.
2. A burgonyában lévő hatóanyagok erősítik a kötőszöveteket.
3. A burgonya C-vitamin tartalma segít a narancsbőr leküzdésében.
4. Vízhajtó hatású, mivel a burgonya káliumban gazdag, de nátriumban szegény zöldség.
5. A vércukorszint stabilizálódik, mert komplex szénhidrát tartalma csökkenti az éhségérzetet.


A módszer lényege


A burgonya diéta étrendje alapvetően burgonyából készült ételekre épül. A főétkezések alkalmával mindig burgonyából készült étel kerül az asztalra, zöldségköret kiegészítővel. A burgonya egy igen laktató eledel, és viszonylag alacsony kalóriatartalmú, ennek köszönhetően nem nehéz megvalósítani, hogy a napi kalóriamennyiség ne haladja meg a 800-900 kalória mennyiséget. Ezért lehet eredményesen felhasználni ezt a közkedvelt zöldségfélét a súlycsökkentő étrendek összeállításában. További nagy előnye, hogy változatosan elkészíthető, és egészséges. Lakattó tulajdonsága révén pedig könnyen megálljuk, hogy ne fogyasszunk mértéktelenül belőle. A diéta alatt a feketekávé és a tea fogyasztását mérsékelni kell, illetve ügyeljünk a napi két liter folyadékmennyiség bevitelre.


Az étrend


Ezek mind-mind egyszerű és gyorsan elkészíthető ételek, amelyeknek nagy része mindennapi étkezéseinknek is része. Bármilyen alapvetően burgonyából készült ételt fogyaszthatunk zöldségekkel, fűszernövényekkel és sovány húsokkal kiegészítve. A burgonya diétát bármennyi ideig folytathatod, de más diétával is kombinálhatod. Ha váltogatni szeretnéd más étrenddel, akkor tartsd be azt a szabályt, hogy minimum egy hétig végezd az egyik féle diétát, és csak ez után térj át a másikra.

Egy napos mintaétrend

Reggeli
Müzli vagy 10 dkg túróban elkevert paradicsom, paradicsom, uborka, esetleg 10 dkg bogyós gyümölcs egy pohár joghurtban elkeverve.

Tízórai
Lehet ugyanaz, mint a reggeli, de kisebb mennyiségben. Ha másra vágysz, akkor egyél egy natúr joghurtot, vagy kefirt, vagy citrusfélét, mint mandarin, narancs, grépfrút, vagy alacsony kalóriatartalmú egyéb gyümölcsöt. Ananászt, vagy almát.

Ebéd
Lehet sült burgonya zöldségekkel, vagy zöldséges krumplipüré, paprikás krumpli, spenótos burgonya, rakott burgonya sovány tejföllel és kolbász helyett virslivel, bármilyen sovány fehér hús, esetleg sonka burgonyakrokettel.

Uzsonna
Lehet ugyanaz, mint a reggeli, vagy az uzsonna, de kisebb mennyiségben.

Vacsora
Az alábbiak közül válassz: tojásos krumpli, virslis krumplisaláta, héjában főtt burgonya túróval, burgonyaleves, alufóliában főtt krumpli fűszeres sonkával megtöltve, hagymás krumplisaláta.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL