FOGYÓKÚRA

Edd magad karcsúra karácsonykor!

Szerző:
Szabó Anna
Közelednek az ünnepek, amikor sokan megszegik a fogyókúrát, mert nem tudnak ellenállni a sok finomságnak. Éppen ezért egy rendkívül engedékeny és kötetlen diétát ajánlunk a figyelmedbe, amit könnyű betartani, hiszen nem a kalóriaszámolgatásokon alapszik.

 

A diéta lényege


A módszer kidolgozói szerint az ételmegvonás, a kalóriaszámolgatás, a túlságosan kötött étrend stresszt okozhat, ami hátráltatja a fogyást. Ezért tulajdonképpen lehet sokat enni, néhány alapszabály betartásával. Ezek közé tartozik, hogy az elfogyasztott ételek 50%-a fehérjetartalmú legyen, és a kalória bevitel ne haladja meg az 1000 kalóriát. A diétás étrend során nagyon kevés tejterméket lehet enni. Napi háromszori étkezés mellett annyi zöldséget fogyaszthatunk, amennyi jólesik, például, burgonyát is vízben főve. Kis mennyiségben ehetünk kenyeret is. A nassolásról alapvetően le kell mondani, inkább együnk sok friss gyümölcsöt.


Feltételek


1. Körülbelül kétóránként étkezzünk, de csak keveset.
2. Legalább egy órával az étkezés előtt bőven igyunk folyadékot.
3. Napi rendszerességgel igyunk gyógyteákat és zöld teát.
4. Cukor helyett mézzel, vagy barna cukorral édesítsünk.


Minta étrend

Reggeli
Hagyományosan ehetsz például 5 dkg sonkát rengeteg paradicsommal, vagy egy darab teljes kiőrlésű lisztből készült zsemlét 5 dkg csirke- vagy pulykamell sonkával és 2 paradicsommal.

Fogyaszthatsz gyümölcsféléket, például 1 banánt 1 pohár natúr joghurttal, vagy 10 dkg, hozzáadott cukor nélküli őszibarackbefőttet, ugyancsak egy pohár natúr joghurttal, vagy 1 grépfrútot egy pohár natúr joghurttal, vagy egyszerűen csak annyi friss gyümölcsöt, amennyit csak meg tudsz enni.

Fogyaszthatsz továbbá 2,5 dkg zabpelyhet vízzel és 2 teáskanál mézzel elkeverve, vagy 2,5 dkg kukoricapelyhet, puffasztott rizst, vagy két szelet Abonettet.

Tízórai
Fogyassz paradicsom- vagy zöldségleveket.

Ebéd
Fogyaszthatsz hideg ebédet, például 10 dkg sovány túrót zöldségekkel, esetleg 1-1 db körtével vagy almával, vagy 4 szelet Abonettet, káposztasalátával, vagy 20 dkg sárgarépa-salátát vagy tarkabab salátát.

Ehetsz meleg ebédet, például héjában sült burgonyát sovány tehéntúróval és salátával, vagy sült almát mézzel, és 1 pohár natúr joghurttal. Lehet még erőleves az ebéd 1 szelet pirítóssal, esetleg héjában sült burgonya paradicsommártással.

Uzsonna
Fogyassz paradicsom- vagy zöldséglét.

Vacsora
Ehetsz gyümölcsöket, mint például narancs-gréprút koktélt, túróval töltött körtét, dinnyegolyókat gyömbérsörben.
Húsos főtt ételt is választhatsz, ami lehet párolt csirke zöldségekkel, hal, vagy bolognai spagetti, sült csirke, vagy rizottó, grillezett sonka szeletek ananásszal.

Vegetáriánus menüt is választhatsz, például roston sült zöldségeket, töltött karalábét, zöldséges chilit, babsalátát, vagy bármilyen zöldsalátát.

Ha nap végén édességre vágysz, megehetsz egy gyümölcsjoghurtot, vagy 10 dkg gyümölcssalátát, vagy diétás rizspudingot, sült banánt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL