Karácsonykor magányosan

 

Terv a lelke mindennek!


Ne várd, hogy a kellemes karácsonyt készen kapd, mint gyerekkorodban. Tervezd meg az ünnep minden óráját, így nem lesz időd szomorkodni. Előre gondold át, mi okozhat feszültséget, mi örömet. Próbáld meg a csapdahelyzeteket ésszel kikerülni.


Csak a szépre!


Az év végi ünnepekhez hozzátartozik a számvetés is. Sokan hajlamosak arra, hogy kudarcaikat eltúlozzák. Ha okos vagy, nem keseregsz azon, hogy az idén sem sikerült társat találnod. Örülj neki, hogy így nem kell robotolnod egy lusta partnerre. Hidd el, sok nő cserélne veled, akinek részeges, garázda a párja. És nincs arra garancia, hogy a tiéd tökéletes lenne.


Családi kör


Sok egyedülállót hívnak meg ismerősei az ünnepekre. Ez az egyik legjobb megoldás. Mindössze egyetlen apró kellemetlenséggel kell számolnod. A família műveletlen, tapintatlan tagjai ugrathatják szingliséged miatt. Szereld le finoman a poénkodót. Semmi esetre se hagyd, hogy az ilyen megjegyzések elrontsák a hangulatodat.


Szervezz vendégséget!


Ha meghívás hiányában egyedül maradnál, hív meg te egyedülálló ismerőseidet.


Üdülni is lehet ilyenkor


A környezetváltozás mindenkinek jót tesz. Menj el valahová egy hétre. Akár külföldi, akár belföldi úti célt választasz, fő, hogy jól érezd magad. Ha néhány barátnődet is ráveheted az utazásra, biztosan kellemes napokat fogtok együtt tölteni.


Segíts a szegényeknek!


Sokan a karitatív szervezeteknél találnak magukra; az önkéntes munka ad értelmet napjaiknak. Karácsonykor pedig minden segítőre szükség van a szeretetcsomagok összeállításánál, szétosztásánál. Az ősi mondás, miszerint nagyobb öröm adni, mint kapni, mára, sajnos, közhely lett. Akkor is fedezd fel ezt az érzést! Legyél kedves, barátságos mindenkihez. Csak így érheted el, hogy mások vonzódjanak hozzád. Ne feledd, az embereket taszítja a kétségbeesés. Ha egészséges vagy, legyél nagyon boldog. Hidd el, sokan szívesen cserélnének veled. Még a párosan élők közül is...


Karácsonyest délelőtt


Vannak, akik szeretnek, mégis a szeretet ünnepén vannak a legnagyobb bajban. Szívükbe ugyanis nem béke költözik, hanem titkolt izgalom és fájdalom. Alighanem kitaláltad már, azokról van szó, akik mást szeretnek – ilyen egyszerűen, mégis bonyolultan. Hogy is néz ki ez a valóságban?

- Te nem vagy független, de a kedvesed egyedülálló,
- Te vagy egyedülálló, de a kedvesed nős,
- Mindketten mással éltek,
- Elváltál, és nem vagy jó viszonyban a gyermeked apjával,
- A párodnak van egy (vagy több) előző házasságból született gyermeke.

Természetes, hogy a szeretet ünnepén legnehezebb mást szeretni. Nem is vitatjuk a mást szeretés jogát, de elismerjük, hogy mást szeretni másként kell.


1. Ha neked nem szabadna


Ha neked nem szabad(na) mást szeretni, készíts el otthon titokban mindent jó előre. 23-án, vagy esetleg 24-én délelőtt „elmehetnél” például szaunába, vagy akár kozmetikushoz, esetleg az utolsó simításokat intézhetnéd a bevásárlásban, Ez teljességgel hihető. És jobb, mint az előző héten, vagy több nappal korábban megtartott előkarácsony keserűsége. Az ajándékkal nem lehet gond, hiszen szeretőd mindent elfogadhat. De ne otthon dugd el. Inkább egy bizalmasodnál, vagy bárhol, ahol nem akadhat „illetéktelen személy” kezébe.


2. Ha neked szabad


Ha neked szabad(na) mást szeretni, karácsony táján könnyen követelődzővé válhatsz. De gondold át, érdemes-e erőltetni a döntést. Az amúgy is feszült hangulat alkalmas-e a jó döntés meghozatalára. Inkább könnyítsd meg a helyzetet, és legyél mosolygós, kedves (a veszekedés legyen a feleség dolga). Örülj inkább egy délelőtti vagy előző napi karácsonynak is. Ha szomorkodsz, azzal nem lesz jobb se neked, sem pedig neki. Az ajándékokat illetően kérd ki kedvesed véleményét. Mit tud hazavinni a lebukás veszélye nélkül.


3. Ha egyikötőknek sem szabad


Ha együkötöknek sem szabad(na) mást szeretni, akkor beáll a klasszikus helyzet, ami – ha érzelmileg nem is, de – látszatra könnyen kezelhető. Meg kell beszélni, melyik napon legyen a közös karácsonyotok. Ilyenkor a meghitt ünnepség helyének kijelölése okozhat gondot. Az ajándékozásnál figyeljetek egymás körülményeire. Te nem kaphatsz például értékes aranygyűrűt, viszont ruhát minden mennyiségben.


4. Ha jön a gyerek apja


Ha jön a gyerek apja, akit már nem szeretsz, hiszen azért váltál el tőle, csak hadd jöjjön. Hiszen joga van a saját gyermekéhez. Ha együtt vacsorázhattok, mert neked még nincs stabil állandó partnered, tegyétek meg. Ám figyelj oda, hogy a vacsora rövid legyen. Ha csak egetlen mód is van rá, legalább egy-két órára tedd félre ellenérzéseidet. Nagyon fontos ugyanis, hogy a gyermek az otthonában fogadhassa az apját, még akkor is, ha utána elviszi magával egy rövid időre. Ha együtt vacsoráztok, legyen a karácsonyfa alatt az elvált férjnek is valamiféle szerény ajándék. Ajándék nélkül hagyni ugyanis megalázó, tehát ezt ne tedd.

5. Ha a kedvesed megy a gyermekéhez


Ha a párod megy az előző házasságából született gyermekéhez, engedd, hagy menjen akkor, amikor kedve tartja. Vagyis akkor, amikor odaát valamelyest is jó szívvel fogadják. Ne tégy szemrehányást, ha veled még nincs közös gyermeke, és az úr kissé tovább marad a volt családjánál. Kettőtök szentestéjét próbáld meg hozzáigazítani. Meglátod, szebb lesz, mert nem egy rossz lelkiismeretű férfival fogod tölteni az év legszebb ünnepét.

Ha valamiben, hát a mást szeretés sokféleségében nehéz utolérni a valóságot. A változatok száma tehát végtelen. És a megoldásoké is. Ezt csak az tudja, aki megpróbálta, aki éli, aki túléli. Akinek szabad szeretni mindenkit, aki szeret zn ne ítéljen. Legalább karácsonykor ne! Szeress inkább, de nagyon!

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL