FÉSZEK

Top 5 karácsonyi dekorötlet

Szerző:
Szabó Anna
Semmihez sem fogható hangulata van a karácsonyi díszbe öltöztetett otthonnak. Illatos zöldek, csillogó fények és izzó gyertyák készítik elő a terepet az emlékezetes ünnepre. Íme, néhány ötlet, hogy téged is magával ragadjon a díszítési láz!

 

 


Zöldbe öltözve?

A természetes zöld növények hozzátartoznak a Karácsonyhoz. Válassz magyalt, fenyőt, cédrust vagy magnóliát. Keress természetes pontokat a lakásodban – mint például a fabútor, a cserépkályha, a korlátok, a veranda. Tekerj fel miniégőket és fűzd fel virágfűzérként.




Ha a virágok mesélni tudnának

Ez a fajta például bizonyára nagyon sokat beszélne… Hiszen a mikulásvirág is már jóideje része az ünnepnek. Általában túl egyszerű vagy túl díszes csomagolásban lehet hozzájuk jutni. Tedd egyedivé: válassz helyette színes vödröket, például ezüst vagy óarany színben. A piros nem szerencsés, mert akkor nem lesznek a levelek elég hangsúlyosak, de szóba jöhet még a fehér és a barna is.





Vesd be a régit!

Vagyis használd fel azokat a tárgyakat, amik már régóta megvannak, és kissé elhanyagoltak. Az ezüst, kristály és üvegvázák, tálak eszményiek arra célra, hogy a kissé egyszerű, de mutatós zöld ágakat ebben tartsd. De ha a díszes gömbjeidet szeretnéd tálba tenni, akkor válassz tárolónak letisztultabb darabot.





Díszítsd fel a lakást ajándékokkal

Helyezz el néhány szépen becsomagolt és masnival átkötött díszdobozt a lakás egy-egy pontján, például a dohányzóasztalon vagy az ebédlőben. Hidd el, a hatás nem marad el, főleg ha bírtok várni Szentestéig a kicsomagolással!

 




A gyümölcs is lehet ünnepélyes

Egy közepesen nagy tálba helyezz el egyszínű gyertyát, majd szórj köré apró, sötét, bogyós gyümölcsöket. Vagy fújj le diókat ezüst, aranyspray-vel. Néhány darab szegfűszeg, és fahéj közé – és amellett, hogy gyorsan elkészült a gyönyörű mű, a lakásban terjengő illatárnak is örülhetsz.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL