Ne csak az otthonodat, a belsődet is készítsd fel a karácsonyra! - Így teheted meg

 

A karácsony előtti böjt szintén hozzájárul, hogy a belsőnkben rejlő fény átsugározzon. Böjt alatt nem csupán a táplálkozás mértékletességét gyakorolhatjuk, hanem az elcsendesedést, a lelki élet gyakorlását is. A belső készülődés heteiben, az Adventi Koszorúnak is nagy jelentősége van. A koszorú négy gyertyájának hétről-hétre való meggyújtása a belső fények felgyulladását szimbolizálják. Ezek az igazságosságossághoz, a mértékletességhez, a bátorsághoz és a bölcsességhez kapcsolhatók. A gyertyák meggyújtásának sorrendje a nap járását követi és a keleti égtájjal kezdődik. Nem véletlenül, hiszen a kelet a megújulást, a kezdetet jelképezi.

Készítsd fel otthonodat az ünnepre!


Már nincs túl sok időnk karácsonyig, de épp elég ahhoz, hogy felkészítsük otthonunkat az ünnepre. Ahogy befelé figyelünk, egyre könnyebb otthonunkba is átvinni ezeket az energiákat. Mellette itt van a vaszati, amit még hatékonyabban alkalmazhatunk az ünnepi készülődésben.


Milyen legyen az ünnepi dísz kívül és belül?


Természetesen ez mind-mind egyéni, és a belső odafigyelésben még szebbé varázsolhatjuk otthonunkat. Egy szépen feldíszített karácsonyfa segít a karácsonyi hangulatot megteremteni.


Hol legyen a karácsonyfa?


Többnyire a helytől függ. Ha nem tudjuk a lakás dél-nyugati, nyugati vagy déli részére elhelyezni, kerülhet máshova is. Ez egy olyan dísz, ami nem állandó, hiszen csak ideiglenesen marad otthonunkban. Lehet kisebb fát választani, ha észak-keletre, keletre, északra kerül a karácsonyfa. Gondolom, a lakás közepe kevésbé jön szóba a fa felállításánál. Ha mégis kicsit belenyúlik erre az égtájra, szerencsésebb, ha ide szintén kisebb fát választunk.


A karácsonyi díszek egyéni ízlésünket tükrözik, az ünnepi készülődésben mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Ha a vaszati elveket szeretnénk követni, javaslom a szerényebb, diszkrétebb színeket. Mindenképp arra figyeljünk, hogy ha dél-keletre, délre kerül a karácsonyfa, kerüljük a harsányabb piros árnyalatokat. Ne erősítsük fel a tűzet még jobban ezen az égtájon. Az itt jelenlévő Mars felerősödése ugyanis bevonzza a tűzet.


Dominálhat dél-keleten nyugodtan a piros szín, de párosítsuk több színnel, legyen inkább tarkább az összhatás. Délen inkább a bordós árnyalatot részesítsük előnyben. Ha lakás hangulatában egy meghatározott szín dominál, jó, ha követjük a vaszati elveket, ami által egy visszafogott, ízléses képet kapunk.

Szeretetteljes, békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL