FOGYÓKÚRA

Zsírégető ananász diéta

Szerző:
Szabó Anna
Az ananász diéta az egyik legkönnyebben betartható diéta, hiszen nem kell merev szabályokat követni, és nem jár különösebb lemondásokkal sem. Az ananász különleges zsírégető tulajdonságát használjuk ki.

 

Az ananász hatóanyagainak köszönhetően jelentős zsírégetést lehet elérni ezzel a diétával, és mivel rendkívül egészséges is, a szervezet ellenálló képessége is növelhető.


A módszer lényege


Az ananász hidrokloridsavat képez a gyomorban, amely azonnal megkezdi a felesleges zsírok elégetését, és megakadályozza a zsírlerakódást. Egy ananásztabletta kb. 300 kalóriát éget el, friss ananászból naponta két-három kilogrammot kell elfogyasztani a hasonló eredmény eléréséhez. Bár sokkal egészségesebb, ha friss ananászt eszünk, egy-egy nap ananász tablettával is helyettesíthető a gyümölcs. A diéta bármennyi ideig végezhető, hiszen alapvetően egy egészséges étrendről van szó. Kifejezetten azoknak kedvez, akik nem szeretnek étrendeket összeállítani, és azok szerint étkezni. A diéta alatt bármit lehet enni, csak egy szabályt kell betartani, hogy az ételeket szétválasztva kell elfogyasztani, illetve a napi szükséges kalóriamennyiséget nem szabad túllépni.


A diéta leírása


Előre összeállított mintaétrend ugyan nincs, azért természetesen van egy-két alapelv, melyet be kell tartani az ananász diétánál is, különben semmi értelme az ananász fogyasztásának, vagy az ananász tabletták rágcsálásának.

1. Fő szempont tehát, hogy külön kell választani minden étkezéskor a szénhidrátokat, a fehérféket és a gyümölcsöket. Sokszor a hízás oka nem is a túlzott kalória bevitel, hanem az ételek össze-visszakeverése, ami megnehezíti az emésztést. A következő étkezéssel mindig meg kell várni az emésztési időt.

• A maxi szénhidrátok, mint burgonya, tészta, kenyér, rizs emésztése hozzávetőlegesen három órát vesz igénybe. Más típusú ételt csak a három óra leteltével fogyasszunk.
• A mini szénhidrátok, mint a friss zöldségek, saláták emésztési ideje jóval rövidebb, csupán másfél óra.
• A fehérjék, mint hús, hal, tejtermék emésztési ideje a leghosszabb, négy-öt óra.
• A gyümölcsöket már fél óra alatt feldolgozza a szervezetünk, de semmivel ne kombináljuk ezeket!

2. Minden étkezés után fogyasszunk ananászt, vagy ananász tablettát, amelyből naponta maximum tíz vehető be. Ez megakadályozza a zsírlerakódást, magas C-vitamin tartalma pedig fokozza a szervezet ellenálló képességét. A gyümölcsből napi két-három kilót fogyasszunk, egyenlő adagokra szétosztva.
3. Ezen kívül eredményesebben fogyhatunk, ha az ananász evése mellett igyekszünk minél több fehér húst és halat is fogyasztani, de figyeljünk arra, hogy ne legyen egyoldalú az étrendünk.
4. A harmadik alapelv pedig, hogy miden nap minimum két liter folyadékot, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet kell meginni.
5. A napi kalória bevitel nem haladhatja meg az 1000-1300 kcal-t. Életviteltől függően kinek, mennyi a napi szükséglete.
6. Cukrozott konzerv ananász fogyasztása szigorúan tilos. Ha nem sikerül friss gyümölcsöt beszerezni, akkor ananász tablettával lehet helyettesíteni a napi megadott mennyiséget, de konzervvel semmiképp.

 


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL