Sült csuka citromos rizzsel

 

Sült csuka citromos rizzsel

Hozzávalók:

-1 kg-os csuka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma,
-10 dkg petrezselyem gyökér,
-10 dkg sárgarépa, 2db babérlevél
-2 dl joghurt 1,5 dl húsleves
-5dkg vaj
-só, bors, 

A citromos rizshez:

-½ kg főtt rizs
-2 ek. Olívaolaj
-3db mentalevél
-½ teáskanál kurkuma
-1/2 citrom leve
-ízlés szerint só

Elkészítés:

Egy fej vöröshagymát, 10 dkg sárgarépát, 10dkg petrezselymet megtisztítok, majd fölszeletelem és egy hosszúkás vajjal kikent jénai tál aljára teszem, 2db babérlevelet adok hozzá, kevés sóval, borssal megszórom.
Az 1kg-os csukát megnyúzom, megtisztítom, a fejét és a farkát levágom, kívül belül enyhén besózom.
A hátát beirdalom, 10 dkg csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdelem.
A csukát a zöldségekre helyezem. Majd a tálat alufóliával letakarva sütőbe teszem. Negyedóra múlva a fóliát leveszem, néhány kanál húslevest öntök alá.
Ezután ráöntök 2dl joghurtot és egy negyedórára újból sütőbe teszem. Amikor a hal megsült és a zöldségek is megpuhultak a sütőből kiveszem.
A citromos rizs elkészítése:
3db mentalevelet jó apróra felvágok. 2 evőkanál olajat egy serpenyőben felhevítek, az apróra vágott menta levelet beleteszem, hozzáadom a fél citrom levét, sót majd a kurkumát és végül a rizst. Jól elkeverem, amíg a rizs magába nem szívja a citrom és a menta aromáját és a kurkuma színét.


 

{ADVENT2011}
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL