4 ½ dl finomliszt
3 dl cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál sütőpor
50 g kockamargarin vagy vaj
2 ½ dl tej
1 evőkanál narancslé
2 teáskanál vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vanília-kivonat
1. Kenjünk, és a keményítővel szórjunk ki egy 1 ½ liter (6 csészényi) űrtartalmú kenyérsütő formát vagy egy 22 cm átmérőjű sima vagy lyukas kuglófformát. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Olvasszuk meg a vajat, és az összes hozzávalót keverjük alaposan össze. A tészta nagyon csomós lesz. Öntsük az előkészített sütőformába.
3. A sütő alsó rácsán süssük nagyjából 45 percig. A sütő hőmérséklete: 200 ºC, légkeveréses sütőé: 175 ºC.
4. Hagyjuk legalább 5 percig hűlni, mielőtt kivesszük a formából.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK