SZÉPSÉG

Kényeztető, ápoló hidratálás arcbőrödnek + TESZT

Szerző:
Szabó Anna
Van, akinek nedvesség után szomjazik, de olyan is akad, akinek égő piros dudorok borítják. Mi az? Mi az arcbőrre gondoltunk, melynek megfelelő ápolásához elengedhetetlen tudnod, milyen is valójában.


TESZT

Tudod valójában milyen a bőröd? Tesztünkkel meghatározhatod típusát! Kattints!

Bőröd állapota nagymértékben összefügg öröklött adottságaiddal, hormonszinteddel és életmódoddal. Ahhoz, hogy olyan bőrápolási programot állíts össze, ami lehetővé teszi, hogy bőrünk a lehető legszebb legyen, és egészséges érzetet is keltsen, először meg kell állapítani, melyik kategóriába tartozol. Minthogy azonban a bőr élőszövet, igényei évszakról évszakra, évről évre változhatnak. Nagy valószínűséggel nem ugyanolyan a bőröd, mint 5-10 éve volt, így hát adott időközönként vizsgáld át állapotát, és tegyed meg a szükséges módosításokat a bőrápolás terén. Típustól függetlenül viszont minden bőrt védeni kell az erős napsugárzástól.

 

Hormonok hatalmában

A kamaszkorúakat testük és lelkük felnőtté válása mellett – általában zsíros, problémás bőrük is sújtja – mely éppen csak egy a sok hormonok okozta tünet mellett. Harmincéves kor felett bőröd nedvesség- és zsírtartalma csökken, az izomtónus lazul, a vérkeringés és az anyagcsere lassul, a sejtek újratermelődése pedig egyre nehezebb folyamat, szervezetünk nem termeli tovább a fontos bőrtámasztó fehérjét, a kollagént, hanem a meglévő fehérjeállományt hasznosítja. Ennek következtében jelennek meg a ráncok, a narancs- és a száraz bőr, valamint indul el az öregedés folyamata.

Az érett bőr sejtjei nem hámlanak le olyan gyorsan, mint a fiatalé, és az új sejtek kialakulása is lelassul, a bőr a korral fakóbbnak tűnhet. A negyvenöt év felett kollagén és az elasztin elveszti erejét, a zsírréteg elvékonyodik, a bőr veszít feszességéből. De ha módosítunk a napi szépségápolásban, a különbség szemmel látható.



Típusmérce

Alapvetően ötféle alapvető bőrtípust különböztetnek meg a szakemberek: normál, zsíros, száraz, érzékeny és kombinált. Ismerd meg ezeket a besorolásokat és vele együtt a saját bőrtípusodat közelebbről:

Zsíros bőr
A zsíros bőr általában serdülőkor után alakul ki, amikor a hormonális változások fokozott faggyútermelést idéznek elő. Ilyenkor a bőr zsíros tapintású lesz, fénylik, pórusai láthatóvá válnak, pattanások, aknék keletkeznek rajta. A zsíros bőr előnye viszont az, hogy sokkal később kezd ráncosodni, mint más típusok, így tovább megőrizhetjük fiatalos megjelenésünket.

Normál bőr
Adj hálát a sorsnak, ha ilyen bőröd van. De még így is könnyen lehet, hogy nyáron zsírosabbá, télen a zord időtől szárazabbá válik. A normál bőr, ha szerencsénk van, mert az adatott meg nekünk, simának látszik, és tapintásra feszes. Nincsenek rajta száraz vagy zsíros területek, pattanás vagy egyéb probléma. Gyermekeknél az ilyen bőr gyakoribb, felnőtteknél azonban jóval ritkább.

Érzékeny bőr
Az érzékeny bőr a száraz bőrhöz hasonló; az a típus, amely hajlamos a hajszálértágulatokra, és könnyen mutat allergiás reakciót a kozmetikai cikkek, illatszerek irritáló anyagaira. Ezt sokszor erőteljes bőrpír jelzi. A szélsőséges időjárási viszonyok bármilyen problémát súlyosbíthatnak.

Kombinált bőr
Valószínűleg a legelterjedtebb bőrtípus, különösen az idősebb korosztályokban. Az arc középső része – a homlok, az orr és az áll – zsírosabb és durvább felépítésű, mint a többi terület. Az orcák bőre rendszerint száraz vagy normál. Időnként kiütések jelenhetnek meg rajta.

 

Ajánlott termékek a képről:

1. AVON Naturals méz és mandulaolaj arckrém
2. Vichy Esentielles arckrém rózsakivonattal, Vichy termálvízzel
3. L'Oréal REVITALIFT
4. L'Oréal TRIPLE ACTIVE
5. AVON Solutions Winter nappali krém SPF 15
6. MARIA GALLAND Principe Nutri-Actif 89 tápláló hatóanyagokban gazdag regeneráló éjszakai krém
7. LA ROCHE-POSAY NUTRIC
8. Lancome Hydra Zen
9. GARNIER Pure Active 24 órás hidratáló arckrém pattanások ellen
10. L'Oréal Age Perfect nappali arckrém
11. Estée Lauder Advenced Night Repair
12. BIOTHERM SKIN NIVO
13. Lancome Secret de vie nuit


 

{ADVENT2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL