SZÓRAKOZÁS

10 ok, ami miatt szeretjük az Alkonyatot

Szerző:
Szabó Anna
Ha számodra is érthetetlen, mi ez az őrület a Twilight-sagát illetően, akkor olvasd el összeállításunkat! Összeszedtünk 10 okot, miért érdemes megnézni a filmet! De igazság szerint nehezebb volt abbahagyni, mint a tíz dolgot megtalálni.


Hihetetlenül nagy a felhajtás körülötte, újból divatba hozta a vámpírokat, a főszereplőket pedig ostromolják rajongóik… Megszámolni is lehetetlen, hányan várják a folytatást.

 

10. Sikkes ruhaszekrény

Például Rosalie összes ruháit Vince Camuto tervezte, de külön dizájnert kértek fel a Cullen-család ékszereinek és kollekciójának megtervezésére.

 

9. Egyedülálló

A Twilight nem éppen egy újabb sztereotip vámpírmese. A szikrázó fiú a napfényben, aki nem fél a fokhagymától, nem alszik koporsóban egésznap, és nem jár fekete lebernyegben sem. Ellenben gyors autókat vezet, gyilkos jó ruhatáruk van és a világ egyik legbámulatosabb házában élnek. Ez, szinte mindegyik vámpírklisét eltörli.

 

8. A film zenéje

Olyan dolgok jellemzik a filmhez készült hanganyagot, mint a főszereplő, Robert Pattinson énekhangja a „Never Think” című számban, valamint olyan előadók, mint a Muse, Paramor és a Linkin Park. Az album kiadásának napján rögtön az első helyre került a Billboard 200-on, valamint az első héten 165.000 példányt adtak el belőle.

 

7. Twilight Saga filmek

Általában, ha beleszeretünk egy könyvsorozatba utána már a film nem arat olyan nagy sikert az írás iránt rajongók körében. Persze ezúttal is megosztotta az olvasóközönséget a film, de még a fanyalgók is belátják, hogy hiteles, kiválóan megformált karaktereket, valamint szuper digitális trükkökkel felturbózott akciójeleneteket láthatsz.

 

6. Cselekmény

Ez nem éppen egy nyálas „lávsztori”. Inkább egy izgalmas tettekkel, bizonytalansággal és kalanddal átitatott szerelmi történet. Állandóan ott lebegnek a kérdések a rajongók előtt: vajon Edward megtalálja szerelmét, mielőtt megölné az ellenség? Vámpírrá változtatják Bellát? És kit választ a lány: Edwardod vagy Jacobot?

 

5. Könnyű Bellával azonosulni

Bella állandóan úgy öltözködik és viselkedik, hogy még véletlenül se tűnjön fel senkinek létezése. Sötéthajú, sápadt, egyáltalán nem sportos, ellenben mozgáskoordinációs zavarai vannak és egy veszélymágnes. Mégis Edward totálisan beleszeret. Ez minden nőnek reményt ad, hogy egyszer találkozhat az ő különbejáratú Edwardjával, aki bármit megtenne a szerelméért…

 

4. Robert Pattinson

Viszonylag ismeretlen volt, míg fel nem tűnt Cedric Diggoryként a Harry Potter egyik részében. Azóta eltelt pár év, és 23 évesen átvehette ebben az évben a legjobb színésznek járó MTV díjat a minden női szívet megdobogtató színész.

 

3. Vámpírok

És ne gondold, hogy a megszokott vérszívótulajdonságaik vannak. Számtalan nemzedéken át izgatta az embereket ezeknek a teremtményeknek a rejtélye. Felejtsd el Drakulát! A Cullen család sikkes kalandorokból áll!

 

2. Mese a tiltott szerelemről

Egy modern Rómeó és Júlia történet, ebből a szempontból viszont már a klasszikus romantikus filmekre hasonlít: a két szerelmes – Bella és Edward – együtt és egymásért legyőz minden akadályt.

 

1. Klasszikus értékek

Fókuszáljunk ismételten csak a hím vámpíregyedekre. Tökéletes úriemberek, határtalan türelemmel, feltétlen szerelemmel. Még akkor is, ha önmagád hidegvérű gyilkosnak tartja, azért valljuk be: titkon minden nő ilyenről álmodozik. Vagy nem?

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL