SZÓRAKOZÁS

Az évtized 10 tv-s karaktere amerikai sorozatokból

Szerző:
Szabó Anna
Lassan végére érünk ennek az évtizednek is. Rengeteg sorozat indult el ezekben az években, változóan jól sikerült karakterekkel. Összeállításunkból megtudhatod, kik szerepeltek a legjobban!


10. Sydney Bristow az Aliasból

Sydney személyiségében egyenlő rész jutott a fikciónak és az elsőrendű, elsöprő mennyiségű szuper kémképességnek. Mindezt persze egy modellkülsejű erőteljes nő vitte véghez.

9. Meredith Grey a Grace Klinikából

 

Megtestesíti a mai tipikus nőt. Okos, szellemes, szexi, célratörő és mindeközben nagyon is érzékeny. Sajnos már nem sokat élvezhetjük a sorozatot, ugyanis a hírek szerint leforgatták az utolsó szériát.

8. Tony Soprano a Gengszterekből

Bár maffiózókról – az őket körülvevő nőkről és gyerekekről, azokról akik szeretik őket – szóló sorozat volt, a kezdetektől más volt a Gengszterek című sorozat. Középpontjában a kételyekkel küzdő nagyfőnökkel, aki nem feltétlenül azért aggódik, mert valakit meg kell öletnie. Sokkal inkább foglalkoztatja, milyen is ő apaként. Erős, vicces, humoros…

 

7-6. Willimena Slater & Betty Suares
a Csúnya Bettyből

Bár koppintás volt, de mindenesetre az évtized egyik legsikeresebb sorozata a Csúnya Betty. És miért vannak listánkon ezek a karakterek, mert míg Willimena gyönyörűen gonosz, addig Betty annyira jó, hogy már szép.

5. Kate Austen a Lostból

Kate, az erős nő karaktere, aki semmitől sem riad vissza, hogy életben maradjon egy repülőgép-katasztrófa után.

4. Brenda Leigh Johnson A főnökből

2005-ben Kyra Sedgwick többek között azt is bebizonyította a világnak, hogy létezik szélesebb és sűrűbb mosoly, mint Julia Robertsé. Ez az imádni való nő, azt is megmutatta, milyen volna, ha főnök volna napjaink hímsoviniszta világában, ha történetesen nem születtél férfinak, de átlagon feletti az IQ-d és még csinos is vagy (valamint szénhidrát függő).

3. Jack Bauer a 24-ből

Mikor az Ikertornyok összeomlottak, alig néhány részt adtak le a Fox-tévécsatornán a 24 című, rendhagyó tematikájú sorozatból. Azóta ez a sztori már csak a múlté és a csatorna egyik legsikeresebb sorozata lett, sőt, mondhatni kultsorozata. Ettől függetlenül Jack Bauer karaktere igazán jól kidolgozott, okos, logikus felépítésű. Ezenfelül az akciójelenetekben is jól vizsgázott, ami manapság meglepő, hiszen újabban nehezen találják meg az akció-krimikben a megfelelő egyensúlyt.

 

1-2. Bree és Susan a Született Feleségekből

A Szex és New Yorkon felnőtt egyedülálló lánykák, egyszercsak felnőttek és hozzámentek valakihez, akinek aztán nagy valószínűséggel szültek pár gyerkőcöt. Viszont már nem tudták úgy élvezni Carrie Bradshaw kalandjait. Egyrészt mert már az unásig ismételt részeket látták, másrészt már nem tudtak úgy azonosulni a New York-i csajok életével. Szóval megszületett egy hiánypótló alkotás, benne a néha kicsit önveszélyes, szeleburdi Susannal és az őrület szélét suroló házitündér Bree-vel. Imádod őket vagy sem, egy biztos néha magadra ismerhetsz és rengeteget tanulhatsz tőlük… ha mást nem azt, mit ne tegyél meg az életben soha.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL