SZÉPSÉG

Top 6 olcsó szépségtipp

Szerző:
Szabó Anna
Most megtudhatod, hogyan használd a konyhádban található dolgokat arra, hogy nagyszerűen nézz ki. Csak vigyázz, mert némelyik nagyon csábítóan ínycsiklandó!


Szoros az otthoni költségvetésed? Úgy érzed luxus lenne pénzt kiadnod mindenféle kenceficéket? Ne zsörtölődj. Neked még mindig szép lehet a bőröd és a hajad anélkül, hogy rengeteg terméket halmoznál fel. Következő ötleteink bebizonyítják, hogy nincs szükség csúcskategóriás szépségápolási termékekre, ahhoz, hogy gyönyörűlégy! Ráadásul mivel természetes anyagok, még a Földet is megvétheted vele.

 

1. Négy bámulatos ötlet szódabikarbónával

Első: Tisztító sampon
Keverj össze 2 teáskanál szódabikarbónát két deciliter vízzel és használd úgy, mint a boltban kapható samponokat.

Második: Hámlasztáshoz
Keverd össze fele-fele arányban a kedvenc arctisztítóddal, vidd fel az arcodra, majd mosd le bő vízzel. Utána ne feledkezz meg a megfelelő hidratálásról se, főként, ha kiszáradásra hajlamos bőröd van.

Harmadik: Lábápolóként
Szórj egy kevés szódabikarbónát a cipődbe – főként abba, amelyikben edzeni jársz – a bűz- és izzadságmentes lábakért.

Negyedik: Fogfehérítőként
Bár a szódabikarbóna sós ízű, mégis évtizedeken keresztül használták fogtisztításra. Ha a nagyszüleidet megkérdezed, biztos mesélnek erről is! Ezt az igazi klasszikust fogkefére hintve vesd be!

 

2. Eperrel az aknék ellen

Ez a művelet már kicsit drágább, tekintve, hogy tél van és az epernek nincs szezonja. De hidd el, ha kipróbálod, rájössz, hogy minden luxus szépségápolási terméknél drágább kincs ez a gyümölcs. A pattanások elleni harcban a legkiválóbb fegyver. Negyed csésze epret turmixolj össze negyed csésze tejföllel. És mielőtt még az elfogyasztására vetemednél, kend fel egyenletesen a bőrödre. Hagyd rajta 15 percen keresztül, majd öblítsd le bő vízzel. Miért hatásos? Mert az eper a szalicil sav természetes forrása, mely a legtöbb pattanás elleni termékben megtalálható.

 

3. Gyógyfürdős kényeztetés otthon

Egyszerű hidroterápiás-kezelésben részesítheted magad otthon a következő módon: vegyél először egy jó forró, legalább 15 percig tartó zuhanyt. Majd ezt követően locsold magad hideg vízzel végig, tetőtől-talpig. Ez a művelet tartson legalább 15 másodpercig. Majd ismételd meg négyszer, a forró és a hideg víz váltakozásával, a műveletet. Hatására a bőröd újjá éled, mivel a véráram felserken.

 

4. Négy dolog, amiért szükséged van a mézre

Első: Hajkondicionálóként
Masszírozd a nyirkos hajadban 1 evőkanál víz és egy diónyi sampon keverékét, majd bő langyos vízzel öblítsd le. A méz természetes kondicionáló, mely megtartja és további nedvességgel telíti meg hajadat.

Második: Habfürdőként
Egy csésze vizet, fél csésze mézzel és fél csésze folyékony szappannal keverj össze, majd úgy tedd bele ezt a keveréket a kádba, hogy folyamatosan érje a meleg folyóvíz.

Harmadik: Arcpakolásként
A méz tökéletes, ha pattanásos a bőröd vagy épp kiszáradásra hajlamos. Miután megtisztítottad, kend egy spatulával vékonyan be vele a bőröd majd, hagyd fent 15 percen keresztül, majd öblítsd le meleg vízzel. Hasznos, ha rendszeresen, legalább kéthetente megismétled ezt a műveletet, mert az első pontban említett hidratáló tulajdonsága mellett még remek antioxidáns, és kiváló antibakteriális hatása van.

Negyedik: Ajakírként
Pihe-puha ajkakat varázsolhatsz magadnak pillanatok alatt pár csepp méz, mokkás kanál és egy régi fogkefe segítségével. Nedvesítsd be az ajkadat, majd a fogkefével dörzsöld át, hogy megszabadítsd az elhalt bőrdarabkáktól. Ezután egy mokkáskanál domború felére cseppents pár csepp mézet, majd kend be vele ajkaidat. Hagyd rajta legalább 5 percig. Elvileg bőröd be is szívja ennyi idő alatt, de természetesen ez függ ajkaid szárazsági állapotától is.

 

5. A tökéletes szemkörnyékápoló

Szeletelj fel nyers burgonyát, majd tedd őket a szemhéjaidra, hogy a puffadtság lecsökkenjen.

 

6. Banánfegyver és avokádótorpedó a száraz bőr ellen

Zúzz össze, majd keverj jól el egy fél banánt egy egész avokádóval. Ha egynemű krémmé állt össze, vidd fel egyenletesen az arcodra, majd 15 perc után öblítsd le bőséges langyos vízzel.

{ADVENT2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL