FOGYÓKÚRA

Fogyj 2 kg-t egy hét alatt almával!

Szerző:
Szabó Anna
Az alma tökéletes segítőtársad lehet a fogyókúrában, hiszen úgy működik, mint egy gyorsító, magas rosttartalma segít legyőzni a kínzó éhséget. Arról nem beszélve, hogy természetes cukortartalma csökkenti az édesség utáni vágyat is.

 

Ez a diéta 7 méregtelenítő napot foglal magába. Meg fogod látni, hogy jóval nagyobb sikereket érhetsz el, mintha önkínzásnak vetnéd alá magad és megfosztanád magad minden jótól. Már az első hónapban jelentősen csökkentheted súlyfeleslegedet, ha betartod a szabályokat. Szóval, most azonnal indulj a piacra, és vegyél egy halom almát!

Miért az alma?


1. Az alma oldható és oldhatatlan rostot is tartalmaz, melyek csökkentik az étvágyat. Kutatások kimutatták, hogy az oldott vagy oldható rostok egy bizonyos anyagot képeznek a gyomorban, ami megakadályozza, hogy a cukor gyorsan felszívódjon.
2. Az almában lévő anyagok csökkentik a koleszterinszintet. Ezért van az, hogy aki sok almát fogyaszt a diétája alatt, jelentősen csökkentheti koleszterinszintjét. Ellentétben azokkal, akik valami miatt kihagyják étrendjükből ezt az értékes gyümölcsöt.
3. Az almában lévő pectin 4 órán keresztül megszünteti az éhségérzetet.
4. Az almában található anyagok csökkentik a test öregedését.
5. Ha székrekedésed van, az alma természetes hashajtóként is működik. Ám ne egyél többet napi 6 almánál.

 

Hogyan működik az almadiéta?

1. nap - méregtelenítő nap
Egyél meg öt almát, meghatározott időközönként. Vágd szeletekre és lassan fogyaszd. Igyál mellé soványtejet (esetleg szójatejet). Az étkezések között egyél egy adag sima joghurtot. Emellett ihatsz kávét, teát – természetesen édesítőszerrel -, és sok szénsavmentes ásványvizet is fogyassz.


2-3. nap
Ugyanúgy, mint az első napon, edd meg a napi öt almádat és fogyassz el egy színes, vegyes salátát olívaolajos, ecetes mártással vacsorára.

4-7. nap
Egyél naponta három almát és fogyaszd egészséggel az alábbi menüt. Nem kell minden étkezéshez tejet innod, de jó, ha naponta fél litert elfogyasztasz.

Reggeli
1 alma szeletelve
Sajtos omlett (30g sajt, 2 db tojás)
Vagy: kis tányér zabkása tejjel.

Tízórai: natúr joghurt.
Ebéd
1 alma szeletelve
Teljes kiőrlésű péksütemény, vagy keksz túróval.
Vacsora
1 alma szeletelve
Csirkemell párolt brokkolival és fél csésze barna rizzsel
Vagy: grillezett lazac salátával.


Ha túl vagy az első méregtelenítő héten, akkor további 5 napon keresztül egyél meg napi 6 darab almát. Az alma mellé csak alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyassz.

Receptajánló

Sült hús almás-zöldséges körettel

A körethez pároljunk meg 1 apróra vágott vöröshagymát, 1 evőkanál olajon, majd adjunk hozzá 15 dkg zöldbabot és egy kis borsikafüvet. Öntsük fel 4 evőkanál zöldség lével és tegyünk hozzá még 15 dkg szeletelt almát. Forraljuk 5 percig, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Egy szelet sovány marhahúst kevés olajon süssünk meg. Készíthetünk mellé egy kis salátát is: zöldsaláta leveleit egy kis almaecettel meglocsoljuk.

Sajtos almasaláta

1-2 teáskanál almaecetet keverjünk össze kevés vízzel és egy csipet korianderrel. 10 dkg feta sajtot szeleteljünk fel, és az elkészített öntetet öntsük rá. Adjunk hozzá egy felszeletelt almát, és az egészet keverjük össze, majd összevágott zsályával szórjuk meg a tetejét.

Alma sült sonkával

1 almát hámozzunk meg, és távolítsuk el a magházát. Várjuk szeletekre, és öntözzük meg egy kis citromlével. 1 szelet sonkát locsoljunk meg kevés szójaolajjal, helyezzük rá az almakarikákat és egy csipet korianderrel szórjuk meg. Alufóliával takarjuk le, majd 10 percen át grillezzük.

Közben dobjunk össze egy kis salátát: fejessaláta leveleket és pár szelet uborkát helyezzünk egy tányérra, majd 1 teáskanál olívaolajból és almaecetből készített öntettel locsoljuk le.

 

{ADVENT2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL