KÖZÉRZET

Edzésmotivátor: 12 érv, hogy egész télen mozogj

Szerző:
Szabó Anna
Ha a szomorkás hideg elől te is inkább az otthon magányába szeretsz menekülni, következő nagyszerű tippjeink segíteni fognak a bánatháj megelőzésében és a formásabb alak megszerzésében.


1. Próbálj ki valami újat!

Ha rendszeresen jársz vagy jártál edzeni, de unatkoztál vagy nem bírtad végig csinálni, mert „le akart szakadni a lábad”, akkor lehetséges, hogy a megfelelő mozgásformát választottad. Ne az vezessen, hogy mi a divatos vagy mire járnak a barátnőid, keresd meg azt, ami igazán érdekel, amit ha csinálsz közben is jól érzed magad.  

 

2. Szűk ruhában a tükör előtt

Milyen szorosan áll rajtad a kedvenc nyári ruhád vagy a legjobb farmered? Válassz ki közülük egy olyan darabot, amit nagyon szerettél hordani, de vagy nem megy már rád vagy nagyon szűk. Amikor edzésre kell indulnod, jusson eszedbe ez a ruhadarab, így biztosan jobban ragaszkodsz majd ahhoz, hogy meg is érkezz a fitneszterembe és végig is csináld a gyakorlatokat. Így amikor edzel, végig láthatod lelki szemeiddel a végeredményt, hogy a sok munka árán, milyennek kellene lenned.

 

3. Jutalmazd magad!

Ígérj magadnak jutalmat, hogy ha sikerül leadnod néhány kilót, vagy növeled izomtónusodat. Egy teljes körű kozmetikai kezelés, mint például a masszázs, kiváló módja, hogy motiváld magad – vajon ledobnád a törülköződet egy masszőr előtt, ha kövérnek éreznéd magad?

 

4. Ritmusra járjon a lábad!

Töltsd le a kedvenc zenédet! Fedezd fel azokat a zenéket, melyekre „beindul a tested”. Amiknek elég meghallanod az első pár taktusát és már érzed a lábadban, hogy muszáj rájuk mozognod. Ráadásul, ha egyedül, otthon csinálod, akkor kit érdekel, ha még énekelgetsz is közben? Ez az egyik legnagyszerűbb módja a stressz levezetésének, ráadásul tánc közben rengeteg súlyt veszthetsz.

 

5. Ideális ruhaméret, reális cél

Milyen ruhaméretű szeretnél lenni? Gondolkodj realisztikusan és válassz kivitelezhető célokat. Nézz a tükörbe, majd képzeld el magad vékonyan és sokkal feszesebben. Minden reggel, amikor küzdesz, hogy kikelj az ágyból, vizualizáld ezt a vékonyabb verziót magadról. A képzeleted szintén nagy segítségedre lehet a fogyás során.

 

6. Emlékezz az egészségedre!

A testmozgás valóban az egyik legjobb módja a súlyvesztésnek, de nélkülözhetetlen a szív- és érrendszer, a csontok, a hormonháztartás valamint minden létfontosságú szerved működéséhez. Úgyhogy még akkor is, ha annak a gondolata, hogy edzés közben súlyt veszíthetsz, eddig nem igazán ihletett meg, emlékezz arra, hogy a mozgás segíthet tovább és teljesebb életet élned.

 

7. Bikini-forma

Van olyan bikinid, amiben jól akarsz mutatni? Hiába a hideg idő, ahhoz, hogy csinos idomokkal feszíthess majd a strandon, most kell elkezdened dolgozni a testeden. Egyrészt egészségesebb így fogyni, alakot formálni, másrészt tartósabb is lesz az eredmény!

 

8. Szexedzés

Észrevetted, milyen szexinek érzed magad, amikor kicsit karcsúbb vagy? A nők, ha nagydarabnak érzik magukat, kevesebbet gondolnak a szexre, sőt, amikor megérkezik a rosszidő, nem elég, hogy nehezen hagyják el a házat, de azon belül a hálószobát is nagy ívben elkerülik. Marad a tévézős kanapé, jó kis csajos sorozatokkal, no és persze a nagyobb adag bánatháj. Ha nem akarsz a hidegbe kilépni, megértjük, de jobb kedvet és még jobb alakod lesz, egy kis szexedzés gyakorlásától!

 

9. Párosan a legjobb

Ne hagyd a pasidat könnyedén lelépni! Inkább segítsétek egymást, hogy mindketten rendszeresen mozogjatok. Ennek a legjobb módja, ha közös programként szervezed meg az edzést, ami lehet akár tánc vagy úszás, de akár páros jóga is. Persze, nem könnyű meggyőzni őt! De talán, ha ő is vet egy pillantást a testtömegindexére, akkor máris gyorsabban adja be a derekát.  

 

10. Családi program

Ha szülő vagy, és rendszeresen leviszed a csemetéket a friss levegőre mozogni egy jót, akkor miért nem húzol te magad is futócipőt és melegítőt? Így egyrészt szülőként is kiváló példát mutathatsz előttük, másrészt nagyon jó kis családi szórakozás kerekedhet belőle. Azonban futni nem szeret mindenki, és ha te sem, akkor még mindig ott van a közös biciklizés lehetősége, vagy nagyon rossz idő esetén akár a közös bowlingozás is szóba jöhet.

 

11. Minden kép mesél

Sok (sikeres) diétázó mesél arról, hogy igazából az ösztönözte őket az életmódváltásra, hogy láttak magukról egy képet vagy videót. Volt, aki a régi karcsú formáját siratta el, de olyan is bőven akadt, aki a friss képet látva magáról döbbent rá, mennyit is szedett fel valójában, mennyire megváltozott a teste, sőt az arca a felesleges kilók hatására. Ha neked is van ilyen képed, akkor nyugodtan szúrd ki a hűtőszekrényedre vagy a szobabiciklidre… vagyis olyan helyre, ami kapcsolódhat napi rendszerességgel az életmódodhoz.

 

 

12. Baráti segítség

Ahhoz, hogy megtartsd magadban a motiváló erőt, szerezz magadnak egy edző-társat, aki megígéri, hogy mindig melletted lesz. Nem az a cél, hogy köztetek versengés alakuljon ki, csak az egymás támogatása. Készítsetek együtt mozgástervet és ragaszkodjatok hozzá – még véletlenül se sütemények fölötti pletykálkodásra használjátok fel a jó kapcsolatotokat.

{ADVENT2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL