DIVAT

Egy sima, egy fordított...

Szerző:
Szabó Anna
Idén ősszel az egyik nagy sláger a kötött holmi, legyen az norvég, a csavart, bogyós vagy rombuszmintás. A nőiesség azonban nem került háttérbe. Sőt! A finom anyagú, légies szövésű, vagy laza kötésű ruhák inkább a luxus nőknek kedveznek.

 

A finom elegancia

Kezdjünk rögtön egy kis kifutó körképpel. Mit alkottak a tervezők? Úgy tűnik az előző évekhez hasonlóan, a finom elegancia jegyében tervezték meg az idei szezon női kollekcióit is. Egészen a luxusba hajló stílust teremtettek a kasmírt, mohert vagy angórát előtérbe helyező kollekciók. A kifutóra tervezett kollekciók azt mutatják, hogy a divat diktátorai már az anyagok kiválasztásánál is a finomságra törekedtek. De vigyázat! A kényes moher, a légies szövésű darabok különleges „bánásmódot” követelnek. Ezeket a ruhákat viselni is tudni kell.

Hagyma, ceruza, cső

Fazonok tekintetében a ’80-as években járunk. A visszafogott, klasszikus A-vonalak, a hagymaszoknyák, és a darabos, kézi kötésre emlékeztető, vagy gépi kötésű pulóverruhák kaptak teret. Vásárlásnál azonban ne feledd, a kötött ruha kivétel nélkül mindig kerekebbnek mutatja az alakot, illetve minél vastagabb a fonal vagy minél erőteljesebbek a minták, annál vaskosabbnak tűnsz benne te is. Hétköznapokon viseld a kötött ruhát leggingsszel és bokacsizmával. ha pedig hűvösebbre fordul az idő, húzz hozzá harisnyát és csizmát, és vegyél fölé vastag kötött kardigánt.

Rövid, mégis meleg

Hétköznapi viselethez remekül passzolnak a lezserebb darabok. Az üzletekben már megjelentek a rövid ujjú felsők őszies változatai. Érdekes megoldás például a denevér ujj: kellemes és kényelmes viselet. Az ujj már a deréknál elkezdődik, ezért kissé olyan érzésed támadhat benne, mintha egy takarót húztál volna magadra: pihe, puha és meleg. A hosszabb változatok leggingsel és bokacsizmával abszolút trendi irányt képviselnek. Ezek a kötött garbók pedig erődként veszik körbe a nyakadat, az őszi szellőnek esélye sincs befújni.



Kardigánözön

A hosszú kötött kardigánok az idei ősz tipikus viseletei. Bebújós és gombos változatok között is válogathatsz bőven. Egy hosszú garbót még ruhaként is felvehetsz: egy vastag bőröv a csípőn, vagy a derékon és kész is az új ruhád.


Különleges galléroknak is szemtanúi lehetünk az idei kollekciót figyelve. Van, hogy egy rövidebb kardigán egy óriásgallérral lett társítva, de akár csavart megoldás is, sőt találhatunk egészen a kardigán aljáig vezetett vastagítás formájában megjelenő gallérokat is, ami még egyedibbé teszi a megjelenést.

Domináns színek, óriás sálak

Az ősz legvidámabb darabjai a mindenféle színben pompázó sálak. A komorabb napokon biztos jókedvre derít egy tarka-barka kötött sál. Remekül fel tudja dobni az öltözetet. Az ősz legütősebb színei a domináns árnyalatok, az indigó és a lila, ezekből az egyszínű változatok is nagyon mutatósak. Hordhatod többszörösen a nyakad köré tekerve, vagy összecsavarva, csomóra kötve, vagy csak a válladon lógva. A lényeg, ha trendi akarsz lenni az idei szezonban, mindenképp szerezz be egyet.

Fotó: next.co.uk, benetton.com, vogue.uk.co

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL