SZÉPSÉG

Vedd újra a szexi nyolcvanas éveket!

Szerző:
Szabó Anna
Az ősz egyértelműen a ’80-as évek divattendenciáit idézik fel, és itt ne kifejezetten csak a válltömésekre gondolj. Nagy örömünkre ez az időszak tobzódott a sminkszínekben és a frizuravariációkban. A lényeg: sugározd a luxust!


Neonvilágítás, neccharisnya, erkölcstelenség… erre emlékeznek leginkább a kifutók tervezői, ha a ’80-as évek jutnak eszükbe. De vajon mit őriztek meg belőle a jelen divatdikátorai a mai nő haj- és sminkkölteményeire vonatkoztatva?

 

Helyzetjelentés a kifutókról

A nyolcvanas évek egyértelműen a drága ízlésű nőkről szólt, gondolj csak Madonna „Material Girljére”. Azt a fajta nőtípust képviseli ez a tendencia, akiért csak úgy „döglenek” a pasik, olyannyira, hogy udvarlásuk jeléül még akár kisebb szigeteket is hajlandóak vásárolni. Igazi, rivaldafényben élő dámák, azonban ez a rivalda lehet a lesifotósok fényképezőgépe, de a diszkógömb szikrázása is… Szétáradó, dekadens stílus ez, mely a nő szolgálatára hivatott, hogy az teljes pompájában a nyilvánosságot élvezhesse.

Tökéletes belépőjét mindig hivalkodó megjelenésének köszönheti. A kifutókon Marc Jacobs modelljei képviselték talán a leginkább ezt a vonulatot: bőr, brokát és bársony együttes kavalkádjának koktélruhás sorozata árasztotta el a színpadot, hogy megjelenésükkel beragyogják a teret.

 

Szépítő időutazás

Gondolj csak a kanárisárga szemsminkre, az fagyos ajkakra, és a kék minden árnyalatára. Persze ez az időszak nem mellőzte a hangsúlyos szemsmink mellett a hangsúlyos ajkakat sem.

Forró pink rúzs
Ha csak nem hívnak Lady Gagának, akkor a rózsaszín, enyhén csillámos ajkak legalább olyan kötelező a sminkben, mint a ’80-asak évekre oly jellemző félrecsapott lófarok, és a tupírozott frufru. Gondolj csak Madonna első albumaira!

Színes szempillafesték
Ebben az évtizedben nem csak a merész szemfestékek (és a pink rúzs) voltak nagyon divatosak, hanem a színes szempillaspirálok is ekkor élték fénykorukat – leginkább a lila és a kék.

 

 
Kék árnyékok

A női nem képviselőinek többsége még mindig örömmel hordja – vagy még inkább hordta volna, ha nem kárhoztatják olyan sokáig – a kék szemhéjfestéket. Bár az elmúlt idők kékjei mintha inkább csak fárasztották volna a bőrt, és nem kiegészítették volna a megjelenést. Most szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre a kék minden árnyalat. A legdivatosabb ezek közül idén: az éjkék, az indigó és a puha, tiszta árnyalatok.

Makacs vonalak
A színek mellett visszatér a feketével kihúzott szem, ahogy azt a közkedvelt Joan Jett és Chrissie Hynde tette: szigorú fekete keret a szemek körül, ahogy az egy vad rockercsajhoz illik. Válassz mellé kiváló minőségű szempillaspirált, de puhíthatod is a tekintetedet, ha a szemzugodba kevés világos árnyalatú csillogó szemhéjport viszel fel.

Sárga szemhéj
A sárga minden árnyalata legalább annyira jellemző szemsmink ezekben az időkben, mint a kéké. Cindy Lauper után szabadon bolondítsd meg egy kis aranyos csillogással. 

Ajánlott termékek:
1. Collistar mono szemhéjfesték
2. AVON Glazewear magasfényű szájfény (pink watermelon)
3. AVON négyrészes szemhéjpúder (Denim Blue)
4. L'Oreal Chrome shine mono szemhéjfesték
5. AVON 24k ajakrúzs (golden rose)
6. Lancome négyrészes szemhéjpúder (Palette Liberté)
7. Ungaro szemhéjtus az AVON-tól
8. AVON superSHOCk szempillaspirál
9. YSL szemhéjfestékpaletta
10. AVON csillámos szemhéjfesték
11. L'Oreal rúzs
12. Lancome Virtuose szempillaspirál
13. Collistar rúzs


Újkori dekadens hajak

A hatalmat és határozott erőt kifejező öltözködés az idei őszi-téli idény legnagyobb trendje, amit a Luxus retro irányzat egyértelműen fel is kínál. Ezt a tényt hangsúlyozzák a kifutókon előtérbe helyezett volumendús frizurák is. Akár kócosan, akár gazdagon, spiccesre hegyezve és lakkozva, mint Marc Jacobsnál vagy Balmain partijára készülve. Mindössze két szóval körülírható ez a hajtrend: „nagy” és „csillogó”.

A Schwarzkopf Essential Looks szezonális kiadványa nem is nevezi másként, mint Luxus retro. Az ő fogalmaik szerint ez az irányzat buja és extravagáns. Ez a trendirányzat a 80-as évek hedonista életstílusát és az elit nemtörődömség dekadenciáját testesíti meg. A kicsapongó életvitel, a szatén koktélruhák, a válltömések, a felcicomázott partiruhák ennek a korszaknak a főszereplői.

Ez a trend magába foglalja a luxus hatású hullámokat és fürtöket. A színek szempontjából gondoljunk a gazdag és csillogó barna árnyalatokra, melyek a gazdag luxust tükröző szőkék mellett jelennek meg ragyogó finish-sel. Vagyis összességében: a dekadencia évtizede visszatért. A nemes gondoskodás se perc alatt képes meghódítani a várost. A Luxus retro dekadenciát csempész az újkorba.


Ajánlott termékek (balról jobbra) :
Schwarzkopf BC Moisture Kick
Schwarzkopf BC Repair rescue
Schwarzkopf BLOND Me keratin helyreállító tej

WELLAton hajfesték
WELLAton hajfesték
Rowenta Brush 1000 Elite hajformázó

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL