SZÓRAKOZÁS

Falk Art Fórum

Szerző:
Szabó Anna
A Falk Miksa utca egyetlen, egésznapos fesztiválja, a Falk Art Fórum idén másodjára is sétálóutcává változtatja a galériás negyed központi tengelyét. Autóknak helye nincs, művészeti programoknak annál inkább.

 

Info

Falk Art Fórum
7. Antik és Modern Művészeti Fesztivál

Budapest, V. kerület, Falk Miksa utca és környéke

14 órától 22 óráig 
2009. 10. 03. szombat

Sétálóutca a Kossuth tértől a Szent István körútig

A Falk Miksa utcában és környékén fellelhető galériák, antikvitások, aukciósházak legátfogóbb művészeti fesztiválja 2009. október 3-án, szombaton ismét tucatnyi programmal várja a látogatókat nem csak az üzletekben, de az utcára kitelepülve is. A Falk Art Fórum Belváros-Lipótváros Önkormányzatának kiemelt támogatásával immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a rendszeresen kilátogató több ezer fős közönség örömére.

A Falk Art Fórum idén is számtalan és sokszínű programmal várja az érdeklődőket. Hiszen itt egyszerre látható berendezett nomád jurta perzsa szőnyegekkel a Dénes Galériánál, miközben a Montparnasse Galériában art deco poszter kiállítást tartanak, a Joan Ékszer pedig retro ékszerkiállítással készül, amit mozgalmi dalok kísérnek élőben egy kórus jóvoltából. Az Artcore antiknak köszönhetően a divatbolondok sem maradnak kiállítás nélkül, különleges art deco bőrtáskák, retikülök és utazószettek várják őket. Az építészet szerelmesei is találnak kedvükre való programot, hiszen egy tárlatvezetés keretében megcsodálhatnak néhány Falk Miksa utcai házat. A Wladis karácsonyfadíszekből álló gyűjteményét mutatja be, a Bujanovicsnál mérlegek tárlata látható, a Moróban pedig japán szerencseistenek ajándékaival készülnek a japán-magyar év alkalmából. Az Anni Domini Botos Péter üvegszobrász műveit mutatja be. Nem említettük még az őszi árverési anyagokat bemutató kiállításokat a BÁV-nál, a Pintér Antiknál, és a Ferenczi Aukciósháznál, illetve a Nagyházi Galériánál, mely utóbbi az első magyar őslény-és ásványárverés anyagát mutatja be.

Aki a festmények iránt érdeklődik, számtalan galéria kínálata közül válogathat. Új érkező a galériás negyedbe a Bérgaléria, XX. századi magyar festők alkotásait gyűjtötték csokorba nyitókiállításuk alkalmából.

A Bardoni Interieur Herpai Zoltán festőművész tárlatát nyitja éppen a Falk Art Fórum idején, a Haas Galéria Remekművek sorozatát Ziffer Sándor különleges képével indítja, de előzetes is látható náluk a hónap közepétől látogatható Frank Frigyes emlékkiállításból. A Decker Antique Szolnoki Szabolcs festményeit mutatja be, a Stoll’art Kortárs Galéria pedig Váczi Daniét.

A Memoart Csáky Marianne kiállításával készül, a MissionArt Galériában a Nagybányaikat munkait tekinthetjük meg, valamint Seres László új képeinek tárlata látható. A Násfa Antik Oskar Laske és Szőnyi István grafikáiból rendez kiállítást, míg a Prestige Galéria Bak Imre, Bernát András, Fehér László, Nádler István, Pauer Gyula és Szikora Tamás munkáiból válogatott egy kiállításra valót.

Gyerekekkel is érdemes kilátogatni a rendezvényre, hiszen a kézműves- és játszósarok mellett egy gyerekrajz-kiállítás is érdekes lehet számukra. Kortársaik festették meg ugyanis azt, milyen világban szeretnének élni. Lehet, hogy ez számukra is ihletet ad majd egy későbbi rajz megszületéséhez. Csak úgy, mint a Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak kiállítása.

A tavaszi fesztiválon a streetart művészekből álló Neopaint az utcán alkotta meg falnagyságú művét, amelyet Budapest ihletett meg. Az alkotást a Rotary Klub Tabán vásárolta meg és az őszi Falk Art Fórumon árverezik el. A bevételt a nehéz családi körülmények között élő tehetséges gyerekek segítésére fordítják majd. Jól példázza ez a kezdeményezés, hogyan tud egy segítő szándékú civil szervezet egyetlen akciója egyszerre képzőművészetet valamint más nemes célt is támogatni. Egy másik árverésre is sor kerül majd. A Goldbach Antik „fülbesúgós” árverést” tart Patkó József festményére.

A Falk Art Fórumon tehát továbbra is számtalan előadás, tárlatvezetés, kiállításmegnyitó, hangulatos jazz zene és a helyszínen alkotó képzőművészek várják az érdeklődőket, akik immár hagyományosan képzőművészek által dekorált padokon megpihenve szusszanhatnak két program között. Finom falatok és igazi, franciás hangulattal várnak mindenkit egy kiadós sétára és nézelődésre a Kossuth tér és a Szent István körút között. A Falk Art Fórumban talán az a legjobb, hogy ilyenkor bárki, korra, nemre és pénztárcára való tekintet nélkül kiveheti részét egy különleges, egyszerre bohém és egyszerre tanító-művelő programból. Hátha megtetszik néhány tárgy, és vásárolunk is. Ezen a napon érdemes legyőzzük gátlásainkat, előítéleteinket, hiszen a Falk Miksa utca galériáiba nem csak a sokszoros milliomosok tehetik be a lábukat. A Falk Art Fórumon bárki megtapasztalhatja, hogy a galériatulajdonosok, eladók kiemelt figyelemmel, büszkén vezetnek körbe minden érdeklődőt.

Falk Art Fórum
• Közel 50 galéria különleges programja
• A Neopaint street art alkotásának jótékonysági árverése Rotary Club Budapest Tabán támogatásával
• 5 őszi aukció anyagának kiállítása
• Magyar-japán jubileumi év ünneplése – japán műtárgyak kiállítása
• Kulturális programok: koncertek, kézműves foglalkozások, szabadtéri programok
• Kiállítások, tárlatvezetések, művészeti előadások
• A Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak bemutatkozása
• Gyermekprogramok

A részletes programokat idekattintva találod meg >>

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL