PASISZEMMEL

A női nem: igen?

Szerző:
Szabó Anna
A női eltökéltség legendás. És ha egyszer legendás, akkor pont emiatt nincs bizonyíték a létezésére. Az egyetlen, ami biztos, hogy pasiszemmel nézve a másik nem sem olyan biztos – a maga dolgában.

 

Amikor még csak igyekeztem közelebb férkőzni a teremtés koronái mellett ringadozó virágokhoz – vagyis a nőkhöz -, akkor a nálam érettebb és megkeseredettebb fajtársaim szüntelenül egy dolgot hajtogattak: a női „nem” az igen, az „igen” pedig nem. Nos, én meg NEMIGEN értettem se akkor, se most ezt az egészet. Tehát, ha én megkérdezem a közeledésem tárgyát és végcélját jelentő Hölgytől, hogy zavarom-e, és erre azt a választ kapom, hogy „nem”, akkor inkább azonnal el kellene húznom, mint a vadlibák? Ha pedig néhány lépcsővel feljebb jutok a női szív márványlépcsőin, és arra vagyok kíváncsi a hercegnőnél, hogy elnyerem-e a tetszését, akkor a reflektálásul kapott „igen” felér egy elbocsátó szép üzenettel? Látjátok, újabb adalék, hogy Ti sem vagytok olyan egyenesek és határozottak, mint gondoljátok – és amennyire láttatni szeretnétek magatokat. Mégis, meg kell valljam, nem haragszunk mi ezért annyira rátok. Hiszen, bár a működési mechanikátokat nem feltétlenül értjük, de annál nagyobb elégtétel nincs is a férfinak, mint amikor a női nemet igenné tudja változtatni.

A szórakozóhelyen szórakozol velem?

Kedvencünk az, mikor felajzott bikaként berontunk a dizsi táncparkettjének közepére, és vérben forgó szemekkel csinos lányok után indítunk hajtóvadászatot. Jó eséllyel, előbb-utóbb lesz is kire rárepülnünk, ám – általában – ekkor felhangzik a mondat: „bocsi, nekem barátom van”. A-ha. Ez esetben árulja el nekem valaki, hogy utána miért veszi mégis a férfi simán az akadályt, és csattan el az első csók - és az első tapizás - néhány órán belül? Erre mondhatjátok, hogy a pasik sem éppen a hűség mintapéldányai, csakhogy esetünkben ezt nem is feltételezi senki! Az említett történések után különösen mámorító elmesélni a haveroknak, hogy bár elsőre egy gyöngécske „nem”-et kaptunk, elsöprő rohamunk néhány pillanattal később mégis messzire űzte a kiscsillag fejéből a fickója képét. Persze van az úgy, hogy nem járunk rögtön sikerrel, de ebben az esetben sem kell a falnak menni.

„Sohase mondd…”

Gondolom, kitaláltátok, hogy mire akarok utalni az ismert sláger kezdősorával. Igen, arra, hogy még a nőkre is érvényes, hogy sohase mondják, hogy soha. Az élet névre hallgató társasjátékban az a szép, hogy – néhány esettől eltekintve – ritkán húzzuk ki a „végérvényesen rossz döntést hozott” kártyácskát. Igazán nem kell messzire mennem ahhoz, hogy mindezt a gyengédebbik nem esetében is bizonyítani tudjam. Meggyőződésem, hogy bármelyik férfitársam hallotta már, hogy „soha nem akarlak többé látni”, vagy, hogy „elegem van belőled”. Mégis, ha elég kitartóan duruzsolunk a Hölgy fülébe, és emellé még némi kézzelfogható áldozatra is készek vagyunk, akkor csak idő kérdése, és megnyílhatnak újra a hálószoba kapui. Tessék, újabb „nem”, ami inkább már „igen”…

Féltékenységből

Ha a szórakozóhelyes bekezdésnél azt írtam, hogy az a fajta női letiltás a kedvencem, akkor nem is tudom, milyen jelzővel illessem az újabb szemléltető példát. Tegyük fel, hogy az erősebb nemet egy erősebb „nem”-mel kikosarazták. Van ilyen. Ám ebből még mindig kikerülhetünk győztesen. Ha ezután ugyanis egy másik hölgyike felé fordul a figyelmünk, azzal rögtön kiválthatjuk a korábban a kosarat átnyújtó egyes számú versenyző érdeklődését. Ezzel kapcsolatban pont a minap kaptam megerősítést, amikor egyik kedves barátom élete párja vallomást tett nekem. Ennek során elmondta, hogy a haverom egészen addig nem érdekelte őt, amíg a szegény srác egyedülálló volt, de amint visszatért az exéhez, máris jelentősen feljebb kúszott az értéke. Ezt követően a mesemondó lány lépett, és boldog összeborulás lett a sztori vége. Eme kis anekdota alapján a női féltékenység – vagy a rivalizálás – bármikor „igen”-né varázsolhatja át a korábbi „nem”-et.

Nem akarom hallani

Kevésbé nyeri el a pasi egyed tetszését, amikor nem a saját bőrén tapasztalja meg, hogy milyen az, amikor a piros lámpa végül zöldre vált. A fentebb már említett élet nevű játékban előfordul olyan, hogy egy Hölgy két vasat tart a tűzben. Nem szép tőle, de ez már csak így megy. A szitu még rosszabb, ha tudunk is a vetélytársunkról. Gyakran megesik, hogy az édes kettesben, sétálással töltött percek alatt a lány minden erejével arról próbál meggyőzni minket, hogy mennyire nem érdekli a másik hím közeledése, sőt, az egyenesen idegesíti őt. Viszont mindeközben úgy érezzük, hogy minket sem akar annyira közel engedni magához. A finom visszautasításra a választ akkor kapjuk meg, amikor a zötykölődő villamos ablakából meglátjuk a kiszemelt tündérkét, amint kéz a kézben andalog az utcán riválisunkkal. Újabb eset, amikor a „nem”-ből „igen” lesz. Csak éppen ettől annyira nem leszünk boldogok.

És most fordítva!

A csőd közeli állapot viszont az, ahogy egyik gyerekkori pajtásom járt nemrégiben. A történet főhőse boldogan újságolta nekem, hogy micsoda fantasztikus lány került az útjába, akinél szebbet-jobbat el sem tudna képzelni. A dicshimnusz elzengése után még azt is elárulta, hogy már az első csók is megtörtént, így gyakorlatilag egy párnak lehet őket tekinteni. Az idill azonban itt be is fejeződött, ugyanis a tündérke szépen elkezdett visszatáncolni. A mai napig nem tisztázott, hogy mi áll a hátra arc hátterében – feltehetően egy másik pasi… -, de hoppon maradt barátom még mindig értetlenül áll a történtek előtt: hirtelen hogyan lett ebből a szép reményekre feljogosító „igen”-ből „nem”? Úgy látszik, nemigen értünk mi Titeket, Hölgyek. De Ti se magatokat, NEM? Vagy IGEN?

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL