A szilva nem utóérő, azaz ha levesszük a fáról, az érési folyamtok lezárulnak benne. Viszont a gyümölcshús éretten sem puhul meg, nem esik szét, ezért szedése teljes érésben javasolt – ennek jele, hogy a kocsány körül ráncosodni kezd. Ilyen állapotban alkalmas igazán friss fogyasztásra, de lekvárnak, ivólének, szörpnek és aszalványnak egyaránt, befőttnek valamivel korábban szedhető.
Édes szilva fahéjas habbal >> | |
Édes gombóc szilvamártással >> | |
Szilvás vekni >> | |
Fahéjkrém
| |
Édes rizs szilvával >> | |
Szilvás omlett >> |
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK