SZEX, SZERELEM

Nők, akiket mindig dobnak a pasik

Szerző:
Szabó Anna
Biztosan találkoztál már olyan hölgytársaddal, aki állandóan arra panaszkodott, hogy minden kapcsolata zátonyra futott, akármit csinált, kitették a szűrét a pasik. Sajnos bizonyos nőtípusok valóban a pasik áldozatai. Most kiderül, mely típusok ezek, és mi a teendőd, hogy még véletlenül se tartozz közéjük.


 

1. A kullancs


Annyira görcsösen kapaszkodik a pasijába, hogy szerencsétlen hím, akárhova megy, nem tudja magáról levakarni. A fickók szabadságra vágynak, úgyhogy egy ilyen típus szabályszerűen megfullasztja őket. Még akkor is, ha azt mondja, hogy szeret veled sok időt eltölteni, jól érzi magát a társaságodban, vegyél vissza egy kicsit, és hagyd levegőhöz jutni.

2. A gyagya


Szeret hevesen flörtölni a pasija előtt, nem titok, olykor azzal a szándékkal, hogy felidegesítse őt. Szereti hangosan leüvölteni a pasi fejét nyilvános helyen, ha valami nem a kedve szerint történik, majd egy ájulási jelenet után szó nélkül hazamenni. A pasik nem szeretik a drámát és nem szeretik úgy érezni, hogy egy szappanopera szereplői. Próbálj meg higgadt maradni, vagy máskülönben…

3. A túlnyitott könyv


Egy pasinak, akármilyen közel is áll hozzád, nem kell beszélned a menstruációs panaszaidról, a macskáid evési szokásairól, és arról sem, hogy 17 évesen elvesztett szüzességed óta hány pasival feküdtél le. Jó tudni, hogy a pasid a legjobb barátod is egyben, de ennek ellenére vannak dolgok, amelyek egyáltalán nem rá tartoznak. Egy kis rejtélyre és titokzatosságra mindig szükség van, ugyanis vannak dolgok, melyeket nem baj, ha örök homály fed.

4. A drámakirálynő


Állandóan teszteli a pasit és szakítással fenyegetőzik. Amikor meg pasi akarja kitenni a szűrét, képes egy étterem közepén jelenetet rendezni. Ez a típus nagyon hasonlít a gyagya típushoz és érzelmesebb, mint egy pszichopata. Ha egy pasi vagy nő ilyen kapcsolatban él, mindenképpen gondolkozzon el azon, hogy miért vannak ennyire mély hullámvölgyek az életében. Ez a típus mindezt kizárólag azért csinálja, hogy meggyőződjön arról, hogy a pasija hogyan érez iránta. De vajon a megfelelő módját választja a bizonyságszerzésnek?

5. Az időmérő


Akinek sosem elég az idő, amit rászentelnek. Az ajkát biggyeszti, ha pasi a barátokkal van, vagy túlórázik. Ez a típus hasonlít az elsőhöz, de abban rejlik a veszélye, hogy sokkal manipulatívabb. Mikor engedted el utoljára a pasidat duzzogás vagy feszkó nélkül valahova? És folyton megy a cirkusz, ha nem te vagy az első helyen? Édesem, foglald le magad a saját dolgaiddal, így nem marad időd arra, hogy nyúzd a párodat.


Mindenki hibázik, tehát óhatatlanul megeshet, hogy beleesel te is a fenti hibák valamelyikébe. A megoldás azonban nem az önsajnálat, hanem az, hogy elgondolkozol, mi lehetett a probléma. És ha lehetséges, a következő kapcsolatban megpróbálsz teljesen másképpen viselkedni.

A megtartás tíz fortélya


Megtartani az imádott férfit, meghosszabbítani az első találkozások mágikus perceit - ez a legnehezebb. De ha megfogadod jó tanácsainkat, talán nem esel ugyanabba a hibába, és valamivel könnyebb dolgod lesz.


Legyél többféle


Ne legyél mindig ugyanolyan, napról napra változtasd öltözködésedet, szokásaidat, sminkedet. Lepd meg rendre a fickót alkalmazkodási képességeddel: egyik este rock-, a másikon komolyzenei koncert, gyertyafényes elegáns vacsora vagy mozi után gyorsétterem. Lényeg, hogy a pasi csodálkozása ne ismerjen határokat.


Ne legyél ragadós


Különösen a kapcsolat első napjaiban szeretnél állandóan a fickó mellett lenni. Azonban hamarosan rá fogsz jönni, a szerelmes férfinak szüksége van „levegőre", szeretne másokkal is találkozni. Időről időre tűnj el egy kicsit, így biztosan hiányozni fogsz neki. Majd ismét jelenj meg, még szebben, még titokzatosabban.


Legyél múzsa


Nem okosabb, nem szebb, nem humorosabb, mint a földkerekség többi hapsija, mégis őt választottad. Valami megfogott benne. Simogasd egoizmusát - ha Superman-nek képzeli magát, ne mondj ellent. Ha művész, bátorítsd, legyél a múzsája.


Ne legyél fegyőr


Nem tetszik a zenei ízlése, az öltözködési stílusa, és a barátait sem kedveled túlságosan. Azért legyél toleráns és mindig nagyon kedves. Ne próbáld megváltoztatni (vagy lassan tedd, hogy ne vegye észre), ne zárd elvárásaid börtönébe, tartsd tiszteletben ízlését és szokásait.


Legyél titokzatos


Ki kényszeríthetne, hogy mindig elmondd az igazságot? Senki, még a lelkiismereted sem. Néha ne válaszolj egy-egy kérdésére, csak titokzatosan mosolyogj. Ne beszélj a múltadról sem. És ha a férfi mégis erősködik? Válaszold azt, hogy csak a jelen számít, és a jelen most ő. Soha nem szabad elárulni egy férfinak, hányan voltak előtte. Ha nagyon erőlteti, egye fene, vallj be két-három kapcsolatot. De sohasem többet.


Legyél nagyvonalú


Ne kezdj el kötekedni minden számla miatt, ha észreveszed, hogy a fickó rosszul számol, de mindig a maga javára téved (röviden: fösvény). Legyél nagyvonalú, kerüld az anyagi jellegű vitákat, és éreztesd vele, hogy a kapcsolatotok minden pénzt megér.


Mindig legyél vonzó


Még ha ismeri is minden porcikádat, ez nem ok arra, hogy gyűrött ruhában, kócos hajjal vagy sáros cipőben lásson. A férfinak mindig olyan szépnek kell látnia, mint az első alkalommal... Inkább késs el a randiról, de tökéletes külsővel érkezz.


Ne legyél teher a számára


Családi és munkahelyi problémáiddal, rossz kedélyállapotoddal ne terheld párodat - ezek nem hatalmas drámák. A gondok előbb-utóbb megoldódnak, ezért felesleges, hogy a fickó napját is elrontsd panaszkodásoddal.


Legyél hódító


Még ha nehezen is viseled el őket, hódítsd meg a barátait, vegyél erőt magadon, és legyél nagyon kedves velük. Vágd őket zsebre kedves szavakkal, mosollyal és felajánlott segítségnyújtással. Ha jól manőverezel, akkor a legjobb szövetségeseiddé válhatnak, és nehéz helyzetben lehet, hogy pont ők fognak segíteni.

 
Ne legyél panaszos, főleg ne hisztis


A pasi megígért valamit, de elfelejtette, pedig nagyon számítottál rá. Dühöngsz, megalázva érzed magad, és csak egy dologhoz lenne kedved: üvölteni vele. De ne engedj a kísértésnek, viszont ne is boríts fátylat az ügyre. Tudj taktikusan és kedvesen beszélni a témáról, érzékeltesd vele, hogy hanyagsága fájdalmat okozott. Mondataidat ne szemrehányásként fogalmazd meg. Panaszirodád legyen az édesanyád vagy a legjobb barátnőd lakása.

Az idő megy tovább – mi a teendő, ha vége a kapcsolatnak


Iszonyú lehet, amikor két ember nem ugyanabba az irányba fejlődik, vagy az egyik egyáltalán nem mozdul semerre. Erre szokták mondani, hogy kinőttünk egy bizonyos kapcsolatból. Ahhoz, hogy közös irányba tartson két ember, segíteni kell egymásnak, ezért mindenképpen osszuk meg gondolatainkat, vágyainkat a szeretett személlyel.

Egy kapcsolat vége a világ egyik legfájdalmasabb dolga is lehet. Ezt is meg kell gyászolni, ám vannak tippjeink, hogyan tudjuk jobbá tenni a gyászidőszakot.


1. Írni, írni és csak írni


Ez a legalkalmasabb idő arra, hogy leírjuk érzéseinket, gondolatainkat. Sok fájdalmat és nyomást levehet a vállunkról, ha kiadjuk magunkból, mondjuk írás formájában. Írjunk a szomorúságunkról, a félelmeinkről, bátran. Ha papírra vetjük gondolatatinkat, segíthet meglátni az igazságot.


2. Keress támogatást


Először is, keress egy olyan embert, akiben megbízol és át tudja élni a fájdalmadat. Főleg, olyan barátra van szükség, aki jó hallgatóság. Talán a legfontosabb, hogy legyen a környezetedben olyan személy, akit az éjszaka közepén is felhívhatsz, ha egyedül érzed magad.

 
3. A csalódást, veszteséget, tekintsd egy jó leckének, amiből tanulni lehet, sőt kell


Érdemes végiggondolni az egész kapcsolatot. Gondold végig, mi volt benne rossz, mit tettél rosszul, vagy a párod milyen hibákat követett el. Ezek után törekedj arra, hogy a jövőben ezeket ne kövesd el. A hibákból tanulva egy sokkal jobb és egészségesebb kapcsolat részesévé válhatsz. Ne feledd, hogy minden vég egyben valami új kezdete is. Ha erre gondolsz, kevésbé tűnhet a helyzet siralmasnak.


A nagy kihívás: köszönetet mondani


Nem mindig könnyű észrevenni, magunk körül a jót. Miután túljutottunk a gyászmunkán, és magunkon kívül észreveszünk másokat is, mindenképpen köszönjük meg azoknak az embereknek a támogatásukat, akik a nehéz időben is mellettünk álltak. Nem muszáj személyesen köszönetet nyilvánítani, de legalább telefonon tegyük meg. Ettől minket is jó érzés tölt el, és nem utolsó sorban szeretteinket is.

 

{ADVENT2009}
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL