SZÉPSÉG

Őszi-téli hajtrend, 2009

Szerző:
Szabó Anna
A nyolcvanas évek tendenciája volt többek között a magasra tupírozott haj, az erőteljes frizura, mely inkább élt önálló életet, mint hogy egyszerűen elvesszen a megjelenés harmóniájában. De a lapos, és fiúsan rövid hajpártiaknak is tartogat az őszi-téli szezon kellemes meglepetéseket.

Végletek kora

Az őszi/téli hajtrend ellentétekre adott okot a tervezők között, már ami a hajkoronákat illeti. Ugyanis a két szélsőséges divatszemlélet a hideg évszakok állandó képviselője: a tervezők vagy optimisták vagy pesszimisták, de átmenet nincs. Ez az évszak egyértelműen az erős nőkről, a „haj erejéről” szól.

Kép: Oscar de la Renta Bemutató, New York-i Divathét




Jól érvényesülő frizurák

Szakértők szerint a frizurák terén is elkerülhetetlen volt a nagy volumenű frizura felbukkanása: az utóbbi időben (túl) sok volt a negédes trendekből. Félreértés ne essék, ez a vonulat egyáltalán nem az elférfiasodásról vagy az unisexről szól, inkább egy kifinomult sikkes üzletasszonyt képzelj magad elé, aki még az óriáskontyokat is hajlandó felvállalni.

Kép: Louis Vuitton Bemutató. Párizsi divathét




Egyszerű stílus

Olyan kortárs erős nőket idéznek ezek a hajköltemények, akiknek nincs idejük órákat eltölteni a tükör előtt, hogy „belőjék” egy egész doboz hajlakkal a frizurájukat. Inkább több, egyszerű mozdulattal feltűzik a hajat, majd néhány tincsek kihúznak és feltupíroznak.

Kép: Marc Jacobs Bemutató, New York-i Divathét




Felértékelődött a konty

Felejtsd el a nénikék unásig látott kontyát! A nagy divatházak idén olyan kontyra adták le voksukat, melyekhez előtte kicsit megtupírozták a hajat, majd a fejtetőn tűzték le.

Kép: Christian Lacroix Bemutató. Párizsi divathét




Törj magaslatokra!

A magasan feltűzött konty nem a szégyenlős és tartózkodó lányoknak való – a tévhittel ellentétben –, mert ehhez a szigorú viselethez önbizalom és tökéletes bőr kell, mivel minden tekintetet az arcra von. Ahogy a képen látod Yves Saint Laurent sem a jókislányos szerelés mellé választotta, hanem a fekete bőrszerkóhoz.

Kép: Yves Saint Laurent Bemutató. Párizsi Divathét

 


Hatalmas sörények

Még, ha a frizura vonala megkívánja is a kissé lelapított ívet, akkor óriási volumene van az egész haj tömegének. Persze, ha nem szereted a tupírozást – mivel, ha nem megfelelően végzik nagyon roncsolja a hajat, ezért megértjük – próbáld ki a hatalmas csavarókkal vagy fejedet lefelé fordítva megszárítani a hajadat.

Kép: Marc Jacobs Bemutató, New York-i Divathét


 

Fényesen sikkes

Az új trend ismételten a szexről és a szexisségről szól. A sikkesen fénylő hajtincsek ismét hódító útjukra indulnak, és a fiúsan rövid hajkreációknál előtérbe kerülnek. A cél, hogy viselőjének belső erejét, nősténységét adja vissza.

Kép: Rodarte Bemutató, New York-i Divathét




Egy irányzat az igazi, dolgozó nőnek

Ez a „lesimított” tendencia is igazi nőknek szól, olyannak, aki vasakaratú, mégis kifinomult, erős és képes lépést tartani a mai rohanó világgal.

Kép: Donna Karan Bemutató, New York-i Divathét


 

Te is szeretnél hosszú és dús hajkölteményt?

Te is elégedetlen vagy a hajaddal? Rövid, vékonyszálú, silány, és nem nő rendesen? Keresd fel a Gyémánt Hajklinikát, ahol magasan képzett szakemberek lesznek a segítségedre! Néhány óra alatt Neked is megvalósulhat az álmod!

GYÉMÁNT HAJKLINIKA

1035. Budapest, Raktár u. 4.

 Telefon: 06-20/ 416-2704


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL