UTAZÁS

A legszebb wellness szállodák Európában

Szerző:
Szabó Anna
Lassan véget ér a nyár. Ez azonban még nem azt jelenti, hogy fel kell adnunk a pihenés, kikapcsolódás örömét. Ezért összegyűjtöttük a legszebb európai wellness szállodákat, így kedvedre válogathatsz közülük.

 

1. Espa, Írország


Gyömbér, édesfa, mustármag - ezek jellemzik az Oshadi tisztítókúrát. Az öreg indiaiak úgy tartják, hogy ezek a gyógynövények, különösen jó hatással vannak a bőrre. Az ayurvédikus kezelések, a szauna, a személyi edzés, mind-mind olyan programok, melyek nagy vonzerővel csábítják a vendégeket.

Az 5 csillagos Európa Hotel and Resort Dél-Írországban fekszik. A kilátás egyszerűen szenzációs, az úszómedencéből egyenesen a Killraney Nemzeti parkra látni.

 

2. Amrath Amszterdam, Hollandia


A természetszeretők esküsznek erre a tengervilág ihlette csodára, ahol részt vehetsz kagylós masszázsban, a híres kínai fej-nyak-váll masszázsban, a „glamour lányok” pedig kipróbálhatják a „koktélmasszázst”. Ez az 5 csillagos holland szálloda fantáziában nem szűkölködik már csak, ha a kezelések kínálatát nézzük. A legnépszerűbb kezelés a 90 perces pezsgős arckezelés.

A szálloda 2007 júniusában nyitotta meg kapuit egy történelmi épületben, a csatorna és a folyó a lába előtt terül el. 2008-ban indították el a gyógyfürdőt. Minden masszázs különböző időtartamban foglalható le. Sőt, ha nagyon lusta vagy, a szobádba is kérheted a masszázst. Az összes Amrath hotel közül ebben a szállodában a legnagyobb a medence.


3. Madiva Balance Hotel & Spa, Ausztria


A természet ereje. A tenger titka. A hideg látvány. Ezért is kicsit más, mint egy szokványos gyógyfürdő. Mély ellazulást kínál a „kék doboz” és a fürdő is. A szálloda valódi luxusát pont az ellazulás és a pihenés jelenti. A szolgáltatások száma és minősége elképesztő. A kezeléseken kipróbálhatod a Germaine de Cappuccini kiváló minőségű termékeit. A szépségkezeléseket általában egy fahéjas hámlasztó kezeléssel kezdik, melyhez még cardamon és gyömbér is kerül.

Salzburg hegyei között, a Zeller-tó mellett fekszik közvetlenül a szálló. A 2008-as design szálloda verseny első helyezettje lett. A szálloda szolgáltatásai közé tartozik a transzfer, mely keretein belül limuzin szállítja az utasokat.

 

4. Dior Institute au Plaza Athénée, Franciaország


Test és arcápolás felsőfokon, nőknek és férfiaknak egyaránt. A két legnépszerűbb kezelés a „Soin L’or de vie” és a L’or de vie”, melyek 120 percesek. Olyan alapanyagokat használnak fel, melyeket a Dior kozmetikum és egy híres szőlőskert fejlesztett ki, ugyanis a Sauvignon vidéki édes borokban nagyon sok az úgynevezett polifenol. Harcol a környezeti tényezők káros hatásai és a szabadgyökök ellen.

A legimpozánsabb épületek egyike Párizsban, minden a luxust és finom, régies eleganciát tükrözi. Számos különleges, mint teás kezelésen vehetnek részt a szépülni vágyó vendégek.

 

5. Lodge Verbier, Svájc


A svájci Alpokban található ez a csodás szálló, különlegessége a rózsás kényeztetés. Rózsaágy, rózsaolajos masszázs és rózsából, a virágok királynőjéből készített krémekből álló pakolások várják az odalátogatókat. A síelők külön örömére hideg-meleg köves kezelés segít ellazítani az izmokat.

A felső tízezer találkozóhelye. Privát, fedett medencével, gőzfürdővel és fitness teremmel rendelkezik a szállda nyári laka.

 

6. Ono Spa, Berlin


Minden nap 11:30-tól 15:00-ig üzleti ebédcsomag áll rendelkezésére az üzleti élet képviselőinek. Expressz manikűr, fej-nyak masszázs, minden, ami napközben segíthet ellazítani az elfoglalt üzletembereket illetve asszonyokat. A különleges masszázsok egy világkörüli utat ígérnek a kedves pácienseknek Indiától Oroszországig.

A 11. emeletről ellátni a Potzdam térig, a vendégek száma korlátozott, a szálloda maximum 100 főt fogad be egyszerre. A wellness lakosztályok, a fitnesz és a kezelések helyszíne magával ragadja a design szerelmeseit.

 

7. Kenzo „La Bulle”, Franciaország


Gyors relaxálás. Masszázs gyertyafénynél, azoknak, akik kedvelik a japán szépségvilágot. Azt tudni kell, hogy a legnépszerűbb kezelésekre már hónapokkal korábban bejelentkeznek, ezért nem egyszerű bejutni. Az egyik legközkedveltebb masszázs a rizs szemes vagy lótuszvirágos masszázs.

La Bulle, ahogy a párizsiak a gyógyfürdőt hívják. A hűvös design és wellness tökéletes párosa. Fehér falak, virágminták, csillámok, rózsaszínek - futurisztikus hatás.

 

8. Susanne Kaufmann Spa, Berlin


A fürdő koncepciója: kizárólag természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat használnak, melyek nem tartalmaznak vegyi anyagokat. Több mint 60 saját termékkel dolgoznak, közkedvelt termékük a hibiszkuszvirágból készült krém, mely hihetetlen mértékben csökkenti a narancsbőrt és összehúzza a pólusokat.

Ami, leginkább jellemzi: a tiszta fehér. Ugyanis minden hófehér, melyben egy-két részlet bukkan fel színesen. Ez adja a hely nemes és tiszta megjelenését.

 

9. Six Senses Spa Kempinski, Barbadosz öböl Bodrum, Törökország


Ázsia, a keleti kezelések kánaánja. A leghosszabb kezelés 7 órán át tart. csakratisztítás, lábfürdő, fülgyertyák, arckezelések és masszázs – mi kell még?

5500 négyzetméter, Európa egyik legnagyobb gyógyfürdője. A szállodához tartozik egy jachtkikötő, a vendégeket ingyenesen szállítják a strandra, a szolgáltatások között hat étterem szerepel, és még sok más. Talán ezeknek is köszönhetően kapott díjat.

 

10. Monte Mulini, Horvátország


A kezelésekben kizárólag a mediterrán térség termékeit használják, többek között: olíva olajat, levendulát, rozmaringot. Különleges kezelésben is lehet részed, ha az arany, a kaviáros, vagy a forró csokoládés kezelést választod.

A tenger mellett terül az a környezetvédelmi terület is, mely a szálló közetlen határában van. 1000 négyzetméteres a gyógyfürdő, melyben 3 területet különítenek el: szépség, fürdő, és aktivitás.

 

11. Mohr Life Resort, Ausztria


Majdnem 100 kezelés közül lehet választani ebben a szállóban. Egyik érdekes szolgáltatás az alfa-kanapé, mely segítségével mélyen ellazulhatsz. A fürdővizet színes fénnyel színezik, mely egyfajta színterápia is egyben. Kiváló jógaoktatók segítségével jógaórákon is relaxálhatsz.

Az óriási üvegfelszínek lehetővé teszik a rálátást a csodás hegyvidékre, havas hegycsúcsokra. A szálló a tiroli Alpok közepén fekszik. Már több mint 200 éves, de a gyógyfürdőt 2006-ban átalakították ki.

 

12. Schloss Elmau, Elmau


Villásreggeli egy gyógyfürdő privát lakosztályában. Kezdődhetne ennél jobban a napod? Utána jöhet egy citromos-sós bőrhámlasztás, melyet a szauna követ. Ezenkívül számos, más fantasztikus kezelést kínál a gyógyfürdő. Különleges szolgáltatás keretein belül a tinédzserekre is gondolva különböző kezelések segítenek a megszépülésükben és feltöltődésükben, mint a pattanás elleni kezelés, vagy a derék, illtetve hátmasszázs.

Két évvel a tűzvész után 2007 júliusában ismét megnyitotta kapuit a szálló, az újjáépítés után az ország egyik leglenyűgözőbb wellness központja lett. A hegyi panoráma egyszerűen káprázatos, főleg a szálloda tetején levő terasz medencéjéből.

 

13. Sport & Spa A-Rosa, Scharmützelsee, Bad Saroow


4200 négyzetméteres szálló az ayurvédikus szolgáltatásokra helyezi a fő hangsúlyt. A klasszikus kezelések közé tartozik: az abhyanga (ez egy teljes testmasszázs), a shirodara, mukabhyanga (fej, arc és felsőtest masszázs).Ezenfelül Clarins termékekkel történő kezelések, shiatsu, és reiki közül is kedvedre válogathatsz.

Egy órára fekszik Berlintől. A hely adottságainak köszönhetően sok kültéri programban is részt vehetsz, mint a tenisz, vízi sportok, biciklis kirándulások, fitnesz, vagy hosszú séták. Különlegessége a „Lulur”, ami egy ázsiai füvekkel, fűszerekkel, virágokkal és joghurttal történő kezelés.

 

14. Park Hotel Weggis, Svájc


Ebben a szállodában bébiszitterre semmi szükség. Ugyanis, amíg anyuci és apuci kényezteti magát valamelyik isteni kezeléssel, a gyerekekre ugyanolyan figyelem irányul és számukra is számos program illetve kezelés vár. Részt vehetsz hangterápián, drágaköves masszázson, vagy az anyagcserét serkentő gyógyfüves bélyeges kezelésen.

Egy japánkert közepén hat terméskőből és fából készült „gyógykunyhó” áll. Ez az úgynevezett VIP szektor a szállóban. Mindegyik kunyhót drágakövekről nevezték el. A kunyhók igénybevételéhez napokkal korábban be kell jelentkezni. A rubin kunyhó az élet szeretetét, örömét képviseli, ezért van benne szauna vagy tepidárium (39 fokos), édesvizes medence fényjátékkal és egy rózsavizes fürdő. Ha megéheznél közben, nem baj, hiszen minden kis kunyhóban van mini bár. Ezenkívül még van fitnesz, tibeti kezelések, valamint saját fodrászata is.

 

15. Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten, Hamburg


Ebben a szállodában nagy hangsúlyt fektetnek a rituálékra és hisznek a föld erejében. Ha felkeresed, mindenképpen számolnod kell azzal, hogy az idő itt megszűnik létezni. Az ayurvédikus kezeléseket előnyben részesítik, de sok más program közül lehet választani, mint edzés személyi edző segítségével, anti-ageing kezelések.

Az ötödik emeleten van a gyógyfürdő, a hatodik emelet pedig a fitneszé. Ezenkívül több mint száz kezelés közül lehet választani, úgyhogy biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

 

16. Adlon Day Spa, Berlin


A kezelések a Sensai által forgalmazott Kanabo termékekkel folynak. Három gyógyfürdő-lakosztály, 13 szoba a kezeléseknek, és jógaterem is van. Ezenfelül hideg-meleg vizes kezelés, masszázzsal egybekötve.

Föld, víz, levegő, tűz - a négy elem. 900 négyzetméteren és három emeleten az elemek összhangban vannak egymással. Mindenkiről megállapítják, hogy melyik típusba tartozik, és az alapján választhat a kezelések közül. Különböző masszázsolajakat használnak, melyeket a házon belül, frissen készítenek el. 2007-ben újították fel és alakították át a szállót, melyhez különleges fát, kézzel gyártott tapétát használtak. A szállóban fodrászat is van, minden garantált a teljes kikapcsolódáshoz és megszépüléshez.

 

17. Yi Spa, Berlin


Vörösboros fürdő, testmasszázs kókusszal, csokoládéval vagy testtekercselés banánnal és papayával. Ez egy valódi ázsiai gyógyfürdő Berlinben.
Ők aztán tudják a hetedik mennyországba vezető utat, ebben biztos lehetsz.

 Ez a nyugalom szigete Berlin közepén. Egy olyan hely, ahol a modern művészet és építészet tökéletesen vegyül a hagyományos, ázsiai kultúrával és masszázzsal.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL