FÉSZEK

Imádnivaló nappalik

Szerző:
Szabó Anna
Modern, merész, hagyományos és még barátságos is. Mi, saját véleményünk szerint így jellemeznék azokat a nappalikat, melyeket ihletadóul most megmutatunk nektek.


 

Sötét és szeszélyes

A falakat magas lakktartalmú festékkel, egy mély, kékesfekete színnel festették. A fény hatások és az ülőalkalmatosságok miatt azonban már inkább szeszélyes, mint komor hangulatot áraszt.



 

Fénylő rózsaszín

A hosszú keskeny nappali központjában az olaszos aranyszegéllyel díszített asztal, valamint a rózsaszín bőrrel bevont csokoládébarna székek állnak. Ha jól megnézed a képet, azt is kiveheted belőle, hogy a falak „zamatos fehérrel” lettek kifestve. És hogy mit értünk a „zamatán” az a pár csepp rózsaszínt valamint ezüstöt, ami belekeveredett.


 

Kicsi nappali

A bársonyos, krémes szürke szín végigfut a ezen az aprócska nappalin, melynek célja, hogy valamivel nagyobbnak érződjék. Ráadásul a szemek így nem az ablakokra fókuszálnak, hanem optikailag a figyelem a helyiség belsejére irányul.



 

Kék és fehér

Tökéletesen nyári hatást értek el a tervezők a kék-fehér párosítással. Gondolj csak bele a tengerészkék bútorok és a szinte már vakítóan fehér falak mindig azt az érzést kelthetik a fenti kép lakásának gazdáiban, hogy ők bizony nyaralnak… Hát kell ennél több?



 

Modern

Ez a művészi és modern szoba stílusát olyan dekorelemeknek köszönheti, mint a japán stílusú gömblámpa, a Luxe konzol, a bőr és króm anyagok.



 

Nagyvárosi kényelem

Igazi társaságot összekovácsoló darab ez a kanapé. Persze hely is kell hozzá, ami ebben az esetben megvan. A nappali középpontjában trónoló kanapé amellett, hogy termetes darab, még „L” alakú is. Így akár az egész család jól ellehet rajta (egyszerre)!



 

Fordulatos nappali és kanapék

A szoba lakberendezője arra használta fel a kartámla nélküli ívelt kanapékat, hogy szimmetriát hozzon létre. Két-két egymással szemben álló teljesen egyforma kanapén foglalhatnak helyet a szobába lépők. Bár a tér nem túl nagy, a magas ablakok és a színválaszték a tágasság érzetét kelti.



 

 

Térben „úszva”

Bizony a teret is éppúgy be kell osztani, mint a minit. Ugyanis, ha nem kapcsolsz idővel, akkor pillanatok alatt összezsúfolódnak a berendezési tárgyaid, és a végeredmény csak a lakhatatlan kuszaság lesz. A fenti képen a bútorok elrendezéséből adódóan nemcsak nappaliként, hanem ebédlőként is jól megállná a helyét ez a szoba köszönhetően a sarok kanapénak, a dohányzó asztalnak, és végül, de nem utolsó sorban az utólag beépített válaszfalaknak is.



 

Kék és fehér – egy csipetnyi zölddel megfűszerezve

A fenti nappali felidézi a 20. századi amerikai házak érzékenységét a hagyományok, valamint lelkesedését a modernség iránt. A minták és színek eleven kompozícióban válaszolgatnak egymásra.




 

Világos és színes

Rengeteg színt használtak fel a szoba berendezői, mégsem zavaróan. Hiszen valahogy az egész olyan harmonikus. Egymásra válaszolgatnak: a falikép, a szőnyeg és a fal eget idéző kékje; az állólámpák és a függöny homokszíne; a plafonról lelógó lámpa és a dohányzóasztal színe… és így tovább. Mindeközben pedig ezek a színek még egymáshoz is kitűnően passzolnak.





Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL