FÉSZEK

60 másodperc alatt elkészíthető asztali díszek

Szerző:
Szabó Anna
Minden család életében meghatározó az ebédlő asztal. Néha az élet nagy kérdései itt dőlnek el, köré ülünk le, ha valamit ünneplünk. De miért ne tehetnéd szebbé az év többi napján is? Készíts az asztalodra gyönyörű, de annál egyszerűbb kompozíciókat.



Természetes

Hozzávalók: a hatalmas magnólialeveleket szárítsd le, majd állítsd bele őket függőlegesen egy edénybe.

A tároló: egy galvanizált régi kis kád jól elrejti a levél szárait.

Tipp: mielőtt belehelyeznéd a leveleket az edénybe, győződj meg róla, hogy a szárak egyforma hosszúak. Az elrendezéskor próbáld meg visszaadni a levelek formáját.

Izzás

Hozzávalók: egy tucat különféle magasságú és szélességű gyertya.

A tároló: egy sekély tál vagy tálca, lehet akár egy szép serpenyő is.

Tipp: győződj meg róla, hogy a gyertyák ne egyezzenek meg magasságra. Ez a dísz még akár a dohányzóasztalon is jól mutathat.


Napsütötte

Hozzávalók: kb. 10 darab citrom, egy zacskó hántolatlan mogyoró, és három kis citromág.

A tároló: bármilyen üvegedény, melyen jól átlátszanak a nagyobb (narancsok) és a kisebb (mogyoró) tárgyakból alkotott kompozíció.

Tipp: ha nem szereted a citrusféléket vagy a mogyorót, elhelyezhetsz benne más gyümölcsöket is. Viszont mindenképpen érdemes olyanokat választanod, melyek kontrasztot alkotnak egymás mellett, mind színben, mind méretben.

Gyümölcsöző

Hozzávalók: hat darab gránátalma, két tucat olasz szilva, friss (nem aszalt) füge.

A tároló: lehet bármilyen hófehér edény, visszafogottan nőies mintával.

Tipp: amikor összekevered a gyümölcsöket, legyenek méretükben és alakjukban eltérőek, de sose használj, háromnál többet.

Bőségesen

Hozzávalók: nyolc tucat piros szegfű.

A tároló: fából készült salátástál.

Tipp: a természetes anyag sokkal vidámabb, ezért ne ragaszkodj mindig az üvegvázához. Vágd le a virág szárát annyira, hogy épphogy csak a feje látszódjon ki majd az edényből, és ügyelj rá, hogy azonos legyen a szárak hosszúsága. Mindig tegyél egy kis vizet a tál aljára, ettől tartósabb lesz a kompozíciód. A szegfű egy viszonylag tartós virág, mely akár két hétig is eláll.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL