ANGYALISKOLA

Levanah nektárja

Szerző:
Szabó Anna
Az ókori hagyományoknak megfelelően a Holdnak több neve is van. Levanah a Hold héber, kabbalista rítusok során használt megnevezése. A Levanah nektárja egy álmokhoz kapcsolódó angyali szertartás.

 

Az Élet Fájának a Holdhoz társított szefíráját Alapnak nevezik. Ez a szféra szimbolizálja az asztrális vagy mentális síkot. Az álmok eredete és a képzelet helyszíne. Minden, ami az anyagi világban történik, először a Hold szféra élénk képzeletű birodalmában ölt testet. Ezért tölt be olyan fontos szerepet a Hold a meditációkban és a vizualizáció során.

A 81. zsoltár

Levanah nektárja a Hold erőivel való kapcsolatteremtésre, az elme és a képzelet erejének megerősítésére, profetikus álmok előidézésére, valamint életünk mentális energia által való átalakítására és irányítására alkalmas. Az ókorban a legtöbb naptár a holdfázisokon alapult, sőt a kínai és zsidó naptár mind a mai napig a holdfázisokat követi. Az ortodox zsidók speciális imákkal és rítusokkal ünnepelték az újholdat, amelyek közé tartozott az újhold ünnepének megtartását előíró 81. zsoltár is. Rendkívül fontosnak tartották az újhold pontos órájának ismeretét, mivel az Isteni Jelenlét ebben a pillanatban száll a Földre, és minden imát meghallgat. Ám mindössze öt percig marad a Földön, és ez alatt a rövid idő alatt kell felolvasni a 81. zsoltárt, és elmondani kérésünket.

A nektár receptje

Levanah nektárjának receptje: enyhén verjünk fel egy tojásfehérjét, adjunk hozzá könnyű tejszínt, cukrot és fehérbort. Öntsük a keveréket egy mélykék borospohárba, és tegyünk bele egy holdkövet. A pohár mellett gyújtsunk meg egy ezüst gyertyát, és a poharat, valamint a gyertyát egyaránt tegyük az ablak közelébe, vagy éppen ki a párkányra, hogy a Hold ereje energiával tölthesse fel. Mindezt éjfélkor végezzük, újholdkor és teliholdkor. A gyertyát egy órával később, egykor oltsuk el a nektárban. A poharat emeljük a levegőbe, és ajánljuk fel a Holdnak, majd hajtsuk fel anélkül az italt, hogy közben elemelnénk az ajkunktól. Mindezt újhold napján Gábriel arkangyal, a Hold kormányzója, valamint Geniel angyal az újhold uralkodója nevében, teliholdkor pedig Gábriel arkangyal és a telihold uralkodója, Altiel angyal nevében tegyük. Miközben kortyolod a nektárt, gondolj arra a kívánságodra, melynek beteljesüléséért végezted a Levanah rítust. Nem kell kimondani hangosan, a Hold épp a sejtelmek és a megérzések energiájáról szól. A Holdhoz intézett kívánságokat elég gondolatban közölni. Az ital két-háromkortynyi, nem több. Benne van a Hold energiája, mely az álmok megvalósulását segíti. Egyszerre csak egy dolgot kérj, és mindaddig ismételd a rítust, amíg be nem teljesül. Ha két-három hónap alatt nem történik változás, akkor vizsgáld felül, amit kértél. Valóban ez lenne szíved vágya? Komoly vágyról van szó, vagy csak egy kósza ötletről? Ha úgy érzed, hogy még mindig foglalkoztat a dolog és a fenti kérdésekre igennel válaszoltál, akkor folytasd a rítust még két hónapig. Nehezebben megvalósítható kérésekhez több időre van szükség.

Újholdkor és teliholdkor

Ezt a rítust havonta kétszer, újholdkor és teliholdkor kell elvégezni. Se többször, se kevesebbszer. A kívánságunk beteljesülésén túl, mentális energiáink szembeszökő növekedését, megérzéseink és tisztánlátásunk erőteljes fejlődését, profetikus álmokat, valamint koncentrálási képességünk javulását tapasztalhatjuk.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL