SZÉPSÉG

Minden idők 15 legszexisebb sminkje

Szerző:
Szabó Anna
Időről időre felbukkannak új sminktrendek, van néhány, melytől nem tudunk szabadulni. Sőt, nem is akarjuk elfeledni őket. Hisz segítségükkel bármikor szexis istennőkké válhatunk!



Füstös szemek

Igazi hálószobába csábító szexepilt ad a tekintetnek. Végy egy krémes állagú fekete szemceruzát (vagy maszatolható, pl. por alapú szemhéjtust) és kontúrozd vele a szemedet. A szemed mélyedését is húzd vele ki, majd egy applikátor vagy fültisztító pálcika segítségével maszatold el, hogy ne legyenek élesek a vonalak. A belső szemzugodat fesd be enyhén csillámló szemfestékkel, ami nemcsak fekete, hanem ezüst, khaki, sötét lila vagy mélykék is lehet.

 

***


Natúrszínű, nedves hatású ajkak

Nincs egyszerűbb módja a pasivadító sminknek, mint a natúr, nedves ajkak. Nem kell hozzá más, mint egy hússzínű rúzs valamint egy színtelen szájfény, vagy még egyszerűbb, ha színezett szájfényt használsz.

 

***


Harmatos bőr

Hamisítsd fel az arcodra a harmatot: pezsgőszínű fénylő porpúdert vigyél fel egy nagy ecsettel a pofacsontjaid fölé, majd a szemeid belső sarkába is tegyél egy keveset, hogy meglegyen az összhang.

 

***


Vörös ajkak

Az ideális szín a trükkje a dolognak, hiszen a bőr- és hajszín alapvetően meghatározza, melyik vörös áll majd jól. Ezenkívül legyen enyhén nedves hatású, de ne extrán csillogó, mert az ennél a színnél már igazán túlzó, és mondhatni giccses megoldás (ha egyáltalán lehet sminket így jellemezni). Keresd tehát a rúzsok közül azokat, melyek neveiben szerepelnek a következő szavak: hidratáló (moisturizing), krémes (creamy). Ezek után akármennyire is tetszik valamelyik csak úgy magában, próbáld ki ezúttal a szádon is (ne csak a kezeden vegyél mintát).

 

***

Aranyárnyék

Valódi ragyogást ad a szemeknek, ráadásul szinte nincs olyan nő, akinek ne állna jól! Árnyékolj csokoládébarnával vagy feketével majd színezd arannyal a szemhéjadat, de a belső szemzugokról se feledkezz meg!

 

***


Telt szempillák

Ha nem áldott meg a sors hatalmas szempillákkal, melyek még sűrűn is nőnek, akkor sincs gond. Ma már rengeteg jó minőségű, megfizethető áru műszempilla kapható, de természetesen, amit szakember illeszt fel az a legjobb. Nem kell feltétlenül egész sor szempillára beruháznod, vehetsz akár néhány darabot vagy „tincset is’.

 

***


Kipirult arc

Ki ne tudná, mit idéz fel egy kis rózsaszín izzás az orcákon… A recept: jó minőségű alapozó és pirosító egyvelege. Érdemes kikísérletezned a színen kívül az állagot is, ami bőrtípusodhoz igazán passzol. A krémestől az ásványi anyagokat tartalmazókon át a gyöngyökig rengeteg közül választhatsz. Vigyél fel először egy réteg krémes alapozót, majd a pofacsontjaidra a pirosítóból, és már kész!

 

***

Harapósan rózsaszín

Használj egy egyszerű eperszínű rúzst, majd a közepére tegyél egy kis gyöngyházfényű balzsamot.

 

***

Búcsú a cérnavékony szemöldöktől

A természetes ívű, vastagabb szemöldök nem jelent egyet a szedetlen, ápolatlan szemöldökkel. Húzd ki a kóbor szálakat egy csipesszel, majd a hiányos részeket pótold egy, a szemöldököddel színben megegyező ceruzával.

 

***

Körben kihúzott szemek

Finom keveredése az vad és az elegancia jegyeinek. Ahhoz, hogy elkészítsd ezt a sminket, válassz először egy vízálló fekete szemceruzát (azért legyen vízálló, mert az nem maszatolódik el olyan könnyen), és rajzolj vele erős kontúr az alsó és felső szempilláidnak a tövébe, a végén a két-két vonalnak össze kell érnie. Végül alaposan fesd ki szempillaspirállal alul is felül is a pilláidat, majd ha megszáradtak a szempillák tövét emeld meg egy kicsit a spiráloddal.

 

***

Bronzos bőr

A bronzosítók igen jótékony szolgálatot tehetnek bőrödért, de nem árt hozzá néhány fortélyt ismerned. Első trükk: válassz porállagút, ami legalább két árnyalatból áll egy barnás és egy (csillogás nélküli) aranyos színből. A por állagúval ugyanis sokkal könnyebb eloszlatnod a festéket, és nem esel túlzásokba, a két szín pedig az árnyékolásnál és arcod domborulatainak kiemelésénél tesznek jó szolgálatot. Második trükk: ne hagyj ki semmit! Vagyis a bronzosítót jól dolgozd el hajtöveknél, de ne hagyd ki a cseppnyi pirosító felvitelét az álladra és a pofacsontodra sem. Így érhetsz el igazán természetes hatást: mivel sminked nem lesz – a jó eldolgozásnak köszönhetően – maszkszerű; a pirosító pedig igazán napcsókolta bőrt eredményez.

 

***

Kackiás vonalak


Húzd a szemhéjtust a felső szempilláid tövében kicsit vastagabbra, de ne hagyd abba a szemed végénél, hanem húzd tovább és kis ívben vidd felfelé. Ez igazi flörtölős pillantást eredményez.

 

***

Barackos smink

A barackszín ne csak tavasszal jusson eszedbe: gondolj csak bele, milyen szexis, ha ügyesen használod. Keverd össze az ártatlan rózsaszínnel, a napcsókolta bronzosítóval, valamint a csokoládé árnyékokkal. Könnyed és meleg tónusú smink, mely neked is csak előnyödre válhat.

 

***

Rajzolt vonalak

Ha nem születtél erős arccsontokkal, akkor se bánkódj. Először vigyél fel a pofacsontjaid alá kevéssel egy kis matt port, majd jöhet egy kevés bézspír a pofacsontjaidra, közvetlenül a csont alá húzz ecsettel egy határozott bronzos árnyékot. Végül dolgozd ezeket össze egy nagyobb ecset segítségével.

 

***


Fénylő barna árnyék

Ha a barna olyan meleg tónusú árnyalatait használod szemeid árnyékolására, mint a karamell, a csokoládé… igazán nyílt és barátságos tekintetet varázsolhatsz magadnak, anélkül, hogy kiabálna rólad, ki vagy sminkelve.



 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL