LELKIPATIKA

Adj és kapj boldogságot!

Szerző:
Szabó Anna
Az élet csodálatos! Amikor képesek vagyunk egyaránt adni és kapni, megtalálhatjuk az egyensúlyt, a saját szükségleteink és mások szükségletei között. Koncentráljunk arra, hogy adjunk a szeretett személynek, ugyanakkor hagyjunk időt önmagunk igényeire is.

 

Az igazi boldogság azokból a dolgokból fakad, melytől legbelül érezzük, hogy valóban boldogok vagyunk, és jól érezzük magunkat. Most elárulunk neked 8 adok-kapok tippet, melyek több boldogságot hoznak az életedbe.


1. Szánj időt a szeretett pasira és a családra


Néhányat hanyagolj a szokásos rutintevékenységeid közül. Mi lesz, ha kihagyod a konditermet egyszer-kétszer? Semmi. Itt a remek alkalom, hogy több időt tölts és tölthess a szeretett személlyel, személyekkel. Ajándékozd meg őket a teljes figyelmeddel. A nyár lazább hónapjai évente csak egyszer következnek be. Igenis bókolj, legyél figyelmes a pároddal, miközben a gyerekek rohangálnak a strandon, legyél a pároddal. A nyár úgyis olyan hamar elillan, hogy észre sem veszed.


2. Szánj időt magadra


Egy vagy két nap legyen ezen a nyáron, ami csak a tiéd. A programjaid közé iktasd be ezt a két napot a naptáradba, jól karikázd be, mintha ez lenne az év legfontosabb eseménye. Mit szeretnél csinálni? Menj el egy manikűröshöz, vagy látogass egy múzeumba, kiállításra, amit már évek óta szeretnél megnézni. Mindegy mit csinálsz, a lényeg, hogy azt tedd, amit szeretnél és érzed jól magad.


3. Hanyagold azokat a dolgokat, amikre nincs szükséged


Ajándékozd el azokat a holmikat, amikre nincs szükséged olyan embereknek, akiknek nagy örömet okozol ezzel. Rengetegen éheznek, és nem tudnak normálisan ruházkodni, ilyenkor gondolj rájuk. Egy pár szabad órádban tedd rendbe a szekrényedet és a felesleges ruhákat add le egy jótékonysági szervezetnek.


4. Vásárolj magadnak


Légy jó magadhoz és menj el vásárolni, szerezz be néhány szuper nyári ruhát és cipőt. Nyugodtan megajándékozhatod magad a fent említett jócselekedetért. Mit szeretnél venni? Egy új fürdőruhát vagy egy klassz minit? Mindegy, a lényeg, hogy jobban érzed magad tőle. Munka után kimondottan kikapcsoló élmény beszabadulni egy plázába.


5. Szánj egy napot valakire, akinek szüksége van rád


A nyár remek alkalom arra, hogy meglátogasd egy szomszédodat vagy rokonodat, aki nem tud otthonról kimozdulni vagy beteg. Mivel, mi képesek vagyunk a mobilitásra, elfeledkezünk róla, hogy vannak olyan emberek, akik egész életen át egy ágyhoz vagy a lakásukhoz vannak láncolva. Azonban, ha nem tudsz nagyobb kirándulást tenni, írj e-mailt vagy hívd őket.


6. Szánj egy napot arra, hogy végre elintézz valamit, amit már egy ideje halogatsz


Biztosan van olyan dolog, amit régóta halogatsz, mert esetleg nem volt rá időd. Ezalatt nem a strandolást értjük, hanem olyan teendőket, amihez nem füllik a fogad, mégis, ha megteszed, utána jobban fogod érezni magad. Ha régen voltál orvosnál, menj el, vagy menj le a fogorvosodhoz. Tegyél valami fontosat magadért.


7. Legyél rugalmasabb azokkal szemben, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak nálad


Nézz körül és rájössz, hogy mások sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint te. Gondolj azokra, akiknek nincs hol lakniuk, vagy nincs mit enniük. Vegyél bármit, amit meg tudsz magadnak engedni és add olyan jótékonysági szervezeteknek, akik biztosan továbbítják a rászorultaknak. Ha nincs erre kereted, akkor a már számodra felesleges tárgyakat, játékokat, ajánld fel.


8. Szakíts rá időt, hogy kiértékeld a pénzügyi helyzetedet


Nézd végig a számláidat, blokkjaidat így megtudod, hogy mire és mennyit költöttél. Manapság okosan költeni a pénzünket prioritás és kiváltság. Minden este jobban fogsz aludni, ha tudod, mennyi van a számládon és mire költhetsz nyugodtan. Tényleg mindig csak annyit költs, amennyit megengedhetsz magadnak.


Meglátod, az adok-kapok egyensúlya meghozza számodra a boldogságot. Itt a nyár élvezd a világot, hiszen a maga módján minden lehet csodálatos. Gyönyörködj a csillagokban. Ússz a szép vizű tavakban, tengerben. Öleld meg azokat, akiket szeretsz és legyél hálás, hogy ők vannak neked. Osztozzatok egymás szeretetén.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL