FÉSZEK

Otthon, édes otthon

Szerző:
Szabó Anna
Az ideális otthon megteremtése rengeteg időt vesz igénybe, és gyakran mérhetetlenül sok pénzt is. Ez utóbbi azonban nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Hiszen az első szabály, amit a „fészek” kialakításakor észben kellene tartanod, hogy nem te vagy a lakásért, hanem a lakás van érted. Hidd el, a saját hibámból tanultam.


Persze, mint egy jó párkapcsolatban, ahhoz, hogy valóban jól érezd magad otthon, néhány alapvető kérdést tisztáznod kell magadban. Túlságosan is triviálisnak tűnhetnek, mégis sokan elfeledkeznek feltenni maguknak ezeket a kérdéseket még lakásvásárlás, -felújítás, -berendezés előtt. Te például megfogalmaztad magadban, milyen szín- és formavilág áll hozzád közel? Vagy, hogy egyszerűen, milyen stílusú környezetben érzed jól magad…, a nyüzsgő metropolita létben vagy az elvonulva csendes helyeken? Fontos a természet közelsége vagy inkább otthonod megszokott berendezése ad nyugalmat? Egyáltalán mennyire kötődsz tárgyakhoz? Neked is fontos, hogy meglegyen a magad kis világa, hogy mindig legyen egy ajtó, melyet bezárhatsz magad mögött? Ezek még csak a kérdések, a választáshoz még hosszasan sorolhatnám, mi mindent kellene józan fejjel mérlegelned. Például nem árt magaddal vinned tapasztalt ismerőst vagy szakembert, aki messziről „kiszagolja” a salétromos falat, lecsekkolja a nyílászárókat, betájolja a fekvést… és még sorolhatnám… Hihetetlen, mi mindenre kell odafigyelni egy élhető otthonért.

Túl egy lakásvásárláson már bátran írok ilyeneket. Hisz öt éve élek az otthonomban, mégsem mondhatom, hogy ideális lenne. Mert, hogy szerelemlakás az igaz, de jó kapcsolatnak közel sem mondható, sőt, lassan inkább mi vagyunk érte, mint ő értünk. Pedig szeretjük, de a jóléthez ez kevés. Ma már tudom, mennyi minden csinálnék másként, mielőtt belevágok. De úgy érzem, tapasztalataimmal csak közelebb kerültem a majdani álomotthon megteremtéséhez…

Szóval megannyi tapasztalattal, utánajárással és –olvasással a hátam mögött, még mindig csak bíztatni tudlak, hogy bátran vágj bele. Az augusztusi hónap témája is ebben segít. Megismerheted majd a legfrissebb lakberendezési trendeket, fellebbentjük a fátylat néhány lakásvásárlási és –felújítási műhelytitokról, tesztjeink pedig abban segíthetnek, hogy a fenti kérdésekre minél pontosabb választ tudj adni! Tarts velünk, segítségünkkel könnyebben megteremtheted álmaid otthonát!

 

Vetró Rita, főszerkesztő
és a Női Portál – A Nők birodalmának csapata

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL