FÉSZEK

Tedd csinosabbá a padlód!

Szerző:
Szabó Anna
A szőnyegeknek nagy hatalmuk van. Akár az egész szoba karakterét meghatározhatja az, mivel borítod a padlódat. Karaktere, stílusa, személyisége van. És még egy jó tulajdonsága: viszonylag olcsón átalakíthatod vele a helyet, amit szeretnél.


Ahhoz, hogy kicsit beújíts az otthonodba, nem feltétlenül kell költséges tatarozásban gondolkodnod. Sőt, a munkásemberekkel járó felhajtást is mellőzheted. Elég néha lecserélni, néhány dolgot, és ezt a műveletet kezdheted akár a padlóval is. Csak azt kell nagyon körültekintően eldöntened, tulajdonképpen, milyen darab illik igazán a személyiségedhez és nem utolsósorban a lakásodhoz.

 

Hagyományos tekeredés

Mint a mai szőnyegek közül oly sok, ez is a hagyományos virágos mintákat „gondolta tovább”. Eleven darab, mely barátságossá teheti otthonodat, de emellé – függetlenül attól, hogy modern vagy klasszikus a berendezésed – csak visszafogott színeket válogathatsz, különben akár még giccsbe fajulhat a jól megszerkesztett lakberendezés.

 

Szöveti csempék

Talán, ha külön-külön látnád az egyes részleteket, nem is gondolnád, hogy össze is illhetnek. Pedig igen, bár még így merész megoldás. Az első képen lévő darabhoz hasonlóan, visszafogott berendezés mellé ajánlom.

 

Sűrű közlekedéshez

Ez a fából készült „szőnyeg” kifejezett külső térre ajánlott, mivel természetes anyag, ráadásul kifejezetten tartós.

 

Büszke minták

Vedd úgy, hogy ez a kerek pávaszőnyeg merész mintájával nagyszerűen kihangsúlyozza a kicsi szobát vagy annak egy részét. De belépőként is kiváló, hiszen ki ne jegyezne meg egy ilyen drámai, szemetgyönyörködtető mintát…

 

Kényelmesen sikkes

Divatos és kényelmes megoldása a népművészeti motívumok újraszövésének. A kellő humorral és eleganciával előállított szőnyeg jól hangsúlyozhat egy ebédlőt vagy egy hálót. Képzeld csak el a falakat halványsárga színnel és paszetellzöld függönyökkel, párnákkal és lepedőkkel.

 

A vadonból be

Merészeknek kötelező. Ha egzotikus szobára vágysz, párosítsd modern bútorokkal és vázába helyezett fűzfavesszővel. Hidd el, a hatás nem marad el!

 

Ultrapuha műanyag

Ez a fényesen színes szőnyeg bármelyik szobát feldobja. Éppen a szintetikus alapanyag teszi igazán tartóssá és puhává. Gyerekeknek és gyermeklelkűeknek ajánljuk.

 

Művészet a padlóért

A grafikai minták a szőnyegen úgy válnak nagyobbá és merészebbé, hogy közben visszafogottak maradnak. Ez az elegáns darab úgy néz ki, mint egy modern festmény. Tökéletes választás, már-már unalmas helyekre.

 

Játékos formák

Alakítsd át a gyerekszobát ezzel a színes és vidám szőnyeggel. Absztrakt, visszafogott… és mindezek mellett kreativitásra ösztönöz.

 

Fektess be!

Miért ne fektethetnéd be félretett pénzedet berendezési tárgyakba? Ennek is nagy hagyománya van, de a választás valóban nem könnyű. A képen látható szőnyeg nemcsak padlóra, hanem falra is ajánljuk. Igazi, régmúltat idéző, klasszikus darab.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL