UTAZÁS

Európai utak Euro nélkül

Szerző:
Szabó Anna
Megérintett a válság szele? Ne engedd, hogy a különböző, rémisztő árfolyamok megijesszenek. Itt van 5 európai ország, melyekben nincs szükség Euróra, így valamivel olcsóbban megúszhatod a nyaralást – ha odafigyelsz.
 

Dubrovnik, Horvátország


Azoknak a pároknak, baráti társaságoknak ajánlott, akik szeretik a vakációt tengerparton tölteni, remek esti programokkal fűszerezve egy történelmi múltú helyen.

Dubrovnik


Ahol megszállhatsz


Lent a parton az óváros közelében van a Grand Villa Argentína, ez egy luxusszálló, ahol különböző kényeztető kezeléseken is részt vehetsz, amellett saját strandja van a csodálatos, kristálytiszta Adrián. Ha nem akarsz ilyen körülmények között nyaralni, semmi vész, rengeteg panzió és hotel van, emellett magánházaknál igen jutányosan bérelhetsz szobát.

Grand Villa Argentína


Ahol ehetsz


Térj be a helyi, több mint kétszáz éves családi étterembe a Tovjerna Sesame-ba. Foglalj helyet a káprázatos kerthelyiségben és kóstold meg a tenger kínálta, friss finomságokat. Ha mégsem ehhez lenne kedved, akkor járd körbe a partot, vagy fedezd fel az óvárost, hiszen egymást érik a hangulatosnál hangulatosabb éttermek. Ezután ülj be a pároddal egy klassz bárba egy pohár italra.

Tovjerna Sesame


Mit érdemes csinálni?


Sétálj el a régi városfalig és tekints le az óváros labirintusára. Menjetek el a kikötőbe, ahonnan Horvátország ezernyi szigetére tehettek kirándulást a halászok társaságában. Elég merész vagy? Akkor irány a nudista strand Lokrum-szigeten.


Isztanbul, Törökország


Azoknak a pároknak és baráti társaságoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a keleti kultúra iránt és szeretnek alkudozni.

Isztanbul


Ahol megszállhatsz


Istanbul Hotel Nomade, viszonylag olcsó és az árban a reggeli is benne van. Igazán szép szálloda, ahol a régi és a modern stílus finoman keveredik egymással. Innen csodálatos kilátás nyílik a történelmi Sultanahmet kerületre. Ha nem felelne meg igényeidnek nézz körül, de mindenképpen a szállodákat javasoljuk.

Istanbul Hotel Nomade


Ahol ehetsz


Ízleld meg Isztambul modern ízeit Miklánál, a Marmara Pera szálloda tetején. Vagy vegyél kebabot az utcai árusoknál, majd fogyaszd el a Doy Doy tetején a naplementét nézve. Ha, már ott jársz, semmiképpen ne menj el úgy, hogy nem szippantottál bele egy vízipipába.

Mikla csodálatos panorámája


Mit érdemes csinálni?


Vásárolni! Véletlenül sem lehet kihagyni a 15. századi piacot, ez a legnagyobb fedett bazár a világon. Vegyél finom fűszereket, nézd meg a marhavásárt és mindenképp látogass el a Cemberlitas Hamami gőzfürdőbe, ahol megmosnak, megmasszíroznak, beszappanoznak, miközben egy meleg kövön fekszel.

Cemberlitas Hamami fürdő


Prága, Csehország


Azoknak ajánljuk, akik szeretnének látni egy valódi középkori várost és szeretik a finom sört.

Prága


Ahol megszállhatsz


Ha jó szállást szeretnél viszonylag olcsón, akkor próbáld ki a Hotel Josefet. Nagyon izgalmas és szexi a fürdőszoba minden szobában üvegfal választja el a hálótól. Tetszeni fog a ragyogó fehér enteriőr és internet is van a szobákban.

Hotel Josef


Ahol ehetsz


Ha hagyományos cseh ízekre vágysz, akkor térj be a Hergetova Cihelnába. A Vencel térnél található Bredovsky Dvurban 2 liter sört potom összegért guríthatsz le a torkodon.

Hergetova Cihelna


Mit érdemes csinálni?


Tegyél egy kirándulást az újonnan renovált Lobkowicz kastélyba és hallgass meg egy klasszikus zenei koncertet. Majd kóstold végig a jobbnál jobb éttermek ajánlatait.


Interlaken, Svájc


Azoknak a pároknak ajánljuk, akik szeretik az adrenalin bombákat, a mozgást, a hegyi levegőt és nem utolsó sorban a csokoládét.

Interlaken


Ahol megszállhatsz


A nemrégiben felújított Hotel Krebsben. 37 modern szobával várja vendégeit a város jelképévé vált szálló.


Ahol ehetsz


Interlaken híres a csokoládéjáról és a tésztáiról is egyaránt - ezeket megkóstolhatod a Schuhnál, vagy belekóstolhatsz a fenséges, hagyományos fondükbe is az Alpoknál. Ha igazi svájci ízekre éhezel, akkor ülj be egy vacsorára a Hotel Du Nordba.


Mit érdemes csinálni?


Válts egy egész napos jegyet Európa legmagasabb vonatjáratára. Útközben megcsodálhatod a csodálatos természet faragta jégszobrokat.


Koppenhága, Dánia


Azoknak ajánljuk, akik szeretik a modern design-t, de szeretik a vidéki autentikus tájakat is.

Koppenhága


Ahol megszállhatsz


A merész Hotel Foxban. Melynek enteriőrjéhez neves grafikusok és utcaművészek járultak hozzá, 61 pszichedelikus szobával várnak téged. Esténként szürcsölgess koktélt a Tiky Barban.

Hotel Fox


Ahol ehetsz


A Café Ketchup-ban, ez egy multifunkcionális hely, ami egyben kávézó, étterem, bár és esténként klub. Szóval ne hagyd ki. Ida Davidsen 250 fajta szendvicséből válogathatsz kedved szerint.


Mit érdemes csinálni?


Látogass el Koppenhága leghosszabb sétálóutcájához és vásárolj, vagy csak nézelődj kedved szerint. Állj meg a Nemzeti Múzeumnál, ami régebben egy csodás palota volt. Bérelj egyet a sok, szép, színesre festett biciklik közül és kirándulj egyet a városban.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL