KÖZÉRZET

Aviva-torna a varázslatos nőiségért

Szerző:
Szabó Anna
Gondjaid vannak a menstruációddal? Régóta szeretnél teherbe esni, de nem sikerül? Gyógyszeres terápia helyett más megoldás is van, például az egyre népszerűbb Aviva-torna csodálatos hatással van a női szervezetre.

 

Sajnos, harminc év fölött már szinte nincs olyan nő, akinek ne lennének gondjai a havi menzeszével. Ha nem tartozol közéjük, akkor hálát adhatsz az égnek. Azonban bizonyára te is ismered a problémát a barátnőidtől, mivel a nagy számok alapján szinte biztosra veszem, hogy nekik biztosan vannak.

Lehet okolni a stresszt vagy a fogamzásgátlót, egy biztos: egyre többünket érint a rendszertelen, fájdalmas, vagy alig-alig meglévő havi vérzés. Közben pedig annyira rohanunk a dolgunk után, hogy sokan közülünk már csak akkor hajlandó foglalkozni a problémával, amikor reménykedik a „gólya eljövetelében”, és az csak nem akar jönni… Így számtalan macerás, sőt sokszor kellemetlen kezelésnek teszi magát. Tegyük hozzá, sokszor feleslegesen.

A mai orvostudomány ugyanis inkább foglalkozik a tünetek megszüntetésével, mint magával a problémával. Éppen azért is ajánljuk bátran mindenkinek – nemtől és kortól függetlenül ezt a mozgásformát –, így neked is az Aviva-tornát, mert a mozgásból csak hasznod lehet, károd nem.

 

Gyógyító véletlen

Névadója, Aviva Steiner – magyar származású izraeli sportoktató és táncosnő – tulajdonképpen egy véletlen egybeesésnek köszönheti módszerének hírnevét. Ugyanis a hetvenes években jógaoktatóként dolgozó Aviva idősebb női hallgatóinak egy idő után nemcsak vitalitása, hanem havi vérzése is visszatért, pedig már régen lemondtak róla. Fiatalabb hölgyeknél ezzel szemben a nagyon erős, fájdalmas esetleg rendszertelen menstruáció megváltozott, kevésbé fájdalmassá, valamint rendszeresebbé vált.

Lévén alapos oktató Aviva, utánajárt a tanítványai által észlelt pozitív hatásoknak. Hosszas anatómiai vizsgálatainak köszönhetően arra jutott, hogy egyes célzott testmozdulatok befolyásolják a belső nemi szerveket és így áttételesen a menstruációs ciklust, valamint a hormontermelést is.

 

Az Aviva-torna haszna

Mint bizonyára te is tudod, minden ésszerű mértékben és technikával végzett testgyakorlás javítja kondíciódat, állóképességedet. Hiszen a mozgás során boldogsághormonok szabadulnak fel, melyek energikussá, jókedvűvé tesznek. Az Aviva-tornának ezenkívül még az a különlegessége, hogy a gyakorlatsorok felmelegítik, és mozgékonyabbá teszik a medencét, minek hatására az alhasi keringés felpezsdül. Alapesetben az alhasi véredényeken átlagosan 5 liter vér folyik át, a torna hatására azonban ez megemelkedik 17 literre. Az így szinte dübörgően energikussá válik a méh; és miközben több oxigén, vitamin, hormon jut el a nemi szervekbe, az ösztrogénszintet is helyreállítja. Ezek után már gondolom, azt is sejted, mennyivel jobb formában érezheted magad majd szex közben, sőt a párodról se feledkezz el!

A férfiakra is hasonlóan jó hatással van. Azok, akik kipróbálták az erősebbik nem képviselői közül, azért dicsérik, mert azt tapasztalták, hogy a tornának köszönhetően javult szexuális képességük, gyakrabban kívánták a testi együttlétet. Akár olyanok is jótékony hatásokat észleltek magukon, akik korábban már a prosztataproblémáik miatt lemondtak a szexről. 

 

„Egy kis torna senkinek sem árt…”

A fent említett mondat bár ismerősként csenghet a füledben, mi most nem a klasszikus esti tornára gondoltunk, hanem kifejezetten az Aviva-tornára. Az egyszerű, kellemes hangulatú, nem túl megterhelő bemutatóedzéseket követően akár otthon, kényelmesen is elvégezheted egyedül a gyakorlatsorokat. Hiszen otthonod csendjében a legkönnyebb koncentrálnod a gyakorlatok helyes kivitelezésére – főként, ha gondoskodsz róla, hogy ne zavarjanak meg.

Nem kell hozzá költséges tornaszereket vásárolnod, elég a kényelmes ruha. A módszer kifejlesztője gondolt a nagyon elfoglaltakra is: az eredetileg hetente kétszer 30 percben végzendő gyakorlatoknak, ma már van egy rövidített alig negyedórás verziója.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL