LELKIPATIKA

Légy a saját legjobb barátod!

Szerző:
Szabó Anna
A nőknek sosem volt túl sok lehetőségük. Nem volt elég hozzáférésünk az oktatáshoz és munkavállaláshoz, „majdnem” egyenrangú felei vagyunk a férfiaknak munkahelyen belül és kívül. Pedig akárki akármit mond, tudunk egyszerre karriert és családot alapítani, és olyan keményen játszani, mint a pasik. Ha akarunk!

 

De! A lehetőségek gazdagodása, az igények növekedését hozta magával. A modern nőkre gyakorolt hatások sosem voltak nagyobbak. A lehetőség adott, hogy mindent vihessünk, a nyomás, ami rajtunk van, az is ezt sugallja, hogy igenis mindent el kell érnünk. Azonban, ha nem vagy egy multifunkciós szupernő, valószínűleg kicsúsznak a dolgok a kezed közül, csalódást okozol az elvárásokkal és önmagaddal szemben is.

Az mind nem elég, hogy kitűnő munkaerő, feleség, társ, anya, háziasszony és szakács is vagy egy személyben. Ezen kívül legyen frenetikus a társadalmi, társasági életed, legyen pár közeli kebelpajtásod, tökéletes párkapcsolatod, forró szexuális életed, miközben karcsú vagy, mindig ápolt, nőies és örökké fiatal. Ez már talán elég, nem?


Elvárások – magunktól és másoktól


Azt várják el tőlünk, tőled, hogy mindent hibátlanul és tökéletesen csináljunk. Ez a tökéletesre való törekvés kényszere. Ha 10 dolog közül egy nem sikerül, máris kudarcként éled meg. A tökéletességre való vággyal csak az a baj, hogy kivitelezhetetlen. És, ha hosszútávon továbbra is erre törekszel, egyre inkább úgy fogod érezni, hogy egyáltalán nem vagy tökéletes. Ezt nem szabad, jusson eszedbe, hogy a 10 dologból 9 sikerrel megy, ment!

És természetesen, amíg a tökéletességgel küzdesz, nem jut sem időd, sem tered saját magadra. Nem tudsz elég időt szentelni magadnak anélkül, hogy ne éreznéd azt, hogy önző vagy, mert annyi minden másra is figyelned kell, kötelességeid vannak. De ne feledd, csak akkor tudsz másokról gondoskodni, ha veled minden rendben van, és jól érzed magad.

Próbáld ki, hogy egy fél órán keresztül abszolút nem csinálsz semmit. Menj ki vagy ülj le egy nyitott ablak elé és tisztítsd meg az elmédet, a gondolataidat. Érezd a napot az arcodon, a szellőt a hajadban, figyelj a hangokra magad körül, lélegezd be az illatokat. Bármikor, amikor gondolkodáson kapod magad, gondolj egyből valamire a jelenben. Nagyon nehéz megszüntetni az elménk belső dialógját, de megéri gyakorolni.

Most kérdezd meg magadtól, mi az, amit szívesen csinálnál a szabadidődben, úgy fél óráig. Nincs egy csepp időd sem, ugye? Akkor kapcsold ki a TV-ét, és látod, máris mennyi időt spóroltál meg? Napról napra apró változtatásokat tehetsz meg, melyek boldogsággal fognak eltölteni. Kis változások nagy boldogságot okozhatnak az életedben.

10 alapelv a boldogsághoz

1. Ültess valamilyen növényt és neveld.
2. A nap végére legalább 5 dologért adj hálát.
3. Szentelj időt a beszélgetésre. Minden héten legalább egy órát beszélgess valakivel, akit szeretsz.
4. Hívd fel a barátodat, akivel régen nem beszéltél és beszélj meg vele egy találkozót.
5. Kényeztesd magad valamivel minden nap.
6. Naponta legalább egyszer nevess egy igazán jót.
7. Tartja a mondás: ép testben ép lélek. Ezért hetente legalább háromszor tornázz fél órát.
8. Mosolyogj vagy köszönj rá egy idegenre az utcán naponta legalább egyszer.
9. A TV-zésre szánt időd felezd meg.
10. Mindennap cselekedj valami jót másokkal.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL