A víz több mint gondolnád


Olyan egyszerűnek tűnik minden: kinyitod a csapot és folyik belőle a víz, függetlenül attól, hogy épp szomjúságodat oltod vele, tisztításra használod vagy csak úgy pancsolni támad kedved… „Színtelen, szagtalan, íztelen folyadék, melynek ízét – és esetleges színét – a benne található ásványi anyagok adják” – plántálták belénk anno. És ezzel le is tudtuk a dolgot. Pedig sokkal több rejlik benne, mint hinnéd. Hisz már elcsépeltnek tűnhet, de tényleg maga az élet. Nemsokára azt is megírjuk, hogy miért. De ha ez sem csigázna fel elégé, gondolj csak arra, hogy amikor NASA az életet keresi a végtelen űrben, akkor először mindig a víz után kutat.

A hatalmas víztömegek azonban nemcsak a kutatókat gondolkodtatták el időről időre, hanem a művészeket is inspirálták. Talán azzal van összefüggésben, ahogy a pszichológia egyik legújabb ága kezelik ezt az éltető elemet. Ahogy Masaru Emoto olvashatjuk: „A fizikusok forradalmi felfedezése szerint az emberi gondolat, és megfigyelés hat a bennünket körülvevő anyagi valóságra. A víz nem csak kémiailag igazolható anyagokat tartalmaz, hanem mindenféle egyéb információkat is, melyekkel érintkezésbe kerül. Képes mindenféle jellegű információt meghatározott frekvenciamintán tárolni, és ezt más rendszerekre - például az élő szervezetre – átvinni.”


Figyelted már a vizet? Ücsörögtél már a parton bámulva a hatalmas víztömeget? Róttad már az utcákat az esőcseppeket csodálva a pocsolyákat bambulva? Talán kevés ember akad, aki még ne tette volna meg. Én is így vagyok ezzel. Sőt, mint oly sokan, én is alig várom már, hogy hazaérve elmerüljek egy kád meleg vízben. Élvezem, ahogy tömegével körülölel, mintha a folyékony lét karjaiba zárna. Ilyenkor megfordul a fejemben: lehetséges, hogy igaz, képes a rezgéseit átvinni másra. Hisz én is, mint minden ember egy komplex rendszer vagyok, és ha az ellazulásra vágyom a vízen keresztül azért is sikerülhet, mert visszahat rám. Lehet, nem tudom. És a választ talán nem is tudja más, mint a felsőbbrendű hatalom, hívjuk akárhogy.


Vetró Rita, főszerkesztő
és a Női Portál – A Nők birodalmának csapata

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL