SZÉPSÉG

Forró szépség

Szerző:
Szabó Anna
Néha embert próbáló feladat csinosnak lenni - főként, ha tikkasztó a hőség. Bár futkoshatsz állandóan bepúderezni az orrodat, de néhány trükkel elérheted, hogy amikor felszökik a hőmérő higanyszála akkor is jól nézz ki!

 

Harc az időjárással

Bizony nehéz jól kinézned, ha harcolnod kell az elemekkel. A nyár forró levegőjétől a faggyúmirigyek őrült túltermelésbe kezdenek és pattanásokat okoznak. De a nyár az az évszak is, amikor lazíthatsz, és bevezethetsz egy új szépségápolási tervet, amely minimalista, akárcsak a ruhatárad. Amikor meleg van, a legtöbb nő kevesebb sminket és lazább frizurát visel, a bőr selymes és fedetlenebb. De a nyár forrósága és párája, a klór hatású légkondicionálás sok szépséghiba okozója.

Amikor közeledik az év (elvileg) legforróbb hónapja, jó ötlet könnyebb hidratálóra és könnyebb sminkre váltanod. Fontos napvédő krémet használnod, és rendszeresen radírozni az arcot és a testet. Ne hanyagold el a pedikűrt se, amiről már egy korábbi cikkünkben remek ötleteket adtunk. 

Íme néhány módszer és termék, mely segíthet hogy megfelelj a Nap adta szépségkihívásoknak :

 
 

Elfolyó korrektor

Ha a korrektorod nyáron folyékonnyá válik, próbáld ki az ecsettel felvihető változatot: könnyű, gyorsan szárad és tartós.
Tipp: Maybelline Dream Liquid Mousse alapozó (9. kép), L’Oréal Paris Infallible tartós alapozó (15. kép)

 

Olvadó smink

A hőségben az alapozó szinte lefolyik a bőrről, a szempillafesték többnyire könnyen maszatolódik. Ha szeretnél valamilyen fedőréteget, de az alapozó túl nehéznek tűnik, válasszuk a színezett hidratáló krémet (15 faktoros napvédelmmel), mely könnyű, természetes hatású fedőréteget ad, és tartós, vagy könnyű alapozókrémet. A szempilláidat legjobb, ha kozmetikussal befesteted, de ha félsz tőle, válassz a spirálok közül vízállót.
Tipp: Maybelline Dream Matt Mousse hab állagú alapozó (7. kép), Astro Age Vitality (1. kép), NIVEA Visage Young be beautiful! színezett hidratáló krém (3. kép), Max Factor Masterspiece(14. kép) 

 

Fénylő arc

A melegben a faggyúmirigyek hajlamosak a túltermelésre. Próbáljuk ki a mattosító sminket, amely eltünteti a fényességet, és szivacsként szívja magába a fölösleges zsírt.
Tipp: Lancome Aquafusion fluide olajmentes normál (6. kép), vegyes bőrre; Biotherm Sense Matte (5. kép)

 

Olajos csillogás

Cseréld le szokásos hidratálódat faggyútermelést korlátozó krémre vagy lotionra.
Tipp: NIVEA Visage Young Control shine! mattító krémzselé (11. kép)

 

Csatatér a T-vonalon

Ha arcod a T-vonalban zsíros, naponta többször nyomkodj rá zsírfelszívó papírkendőt, amely azonnal felszívja a fénylő réteget.
Tipp: L’Occitane Mattifyng Rice Papers, olajitatós lap vörös rizsporral (12. kép)

 

Visszafogott rúzs

Az áttetszőbb szín eléréséhez a rúzst, a színezett ajakbalzsamot vagy szájfényt ujjaddal kend a szádra, ne közvetlenül a tubusból vagy ecsettel (az ecset nyomokat hagy az ajakon). Nyomd az ajkakra, amíg lágy foltot képez.
Tipp: Lavera színezett hidratáló ajakbalzsam 15-ös fényvédővel (8. kép); Labello Velvet Rosé ajakbalzsam (4. kép), L’Occitane mézes citromos szájfény (10. kép)

 

Túl sötét szín

Olyan bronzosítót válassz, amely egy árnyalattal világosabb annál, mint amiről úgy gondolod, hogy illik hozzád, ugyanis a zsíros bőrrel elvegyülve sötétebb lesz. Zsíros bőrhöz tubusos gélt, száraz bronzos krémet vagy lotiont használj. A bronzos púder minden bőrtípushoz kiváló.
Tipp: Clarins Delicious Self Tanning Cream (2. kép)

 

Púdercsíkok

Ütögess csíkokban kevés bronzosítót oda, ahol szükségesnek érzed, de ne felejtsd el később eldolgozni. Tegyél belőle mindenhová, ahol a nap is megfogná az arcot: a hajvonalhoz, az orcákra és az állra.
Tipp: Estée Lauder Bronze Goddess bronzosító púder duo (13. kép)

 

Nyári sminkváltás

Bizonyos sminkfajták sokkal tartósabbak a kánikulában. Íme az ajánlott lista:

• Olajmentes alapozó, olajfelszívó make-up vagy színezett hidratáló (15-ös fényvédő faktorral.
• Olajmentes púder, zsírfelszívó papírkendő vagy olajfelszívó hatású, mattító lotion.
• Bronzosító púder bronz, réz vagy arany árnyalattal: arcunknak egészséges csillogást kölcsönöz.
• Pirosító púder: segít felszívni a zsírt. De ha már napbarnított az arcunk, nem szükséges.
• Vízálló szempillafesték, mert többet is izzadunk.
• Finom, áttetsző színű szájfény vagy ajakfesték.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL