GASZTRO

Egészséges nyári tésztasaláták

Szerző:
Szabó Anna
A tésztasaláták a nyári kerti partik és grillezések alapja. Azonban a legtöbb ilyen étel nem kimondottan diétás, ezért a strandszezonra nehezen leadott kilókat könnyedén visszacsempészi. A könnyedebb saláta, zöldséggel vagy gyümölccsel sokkal inkább alak-barát megoldás.


Íme néhány tippet majd receptek, hogy feldobd a kinti grillezést:

1. Dobd meg a tésztát friss hozzávalókkal

Sok, népszerű tésztasaláta tartalmaz konzerv zöldségeket, feldolgozott húsokat, sajtokat és kész salátaöntetet. A salátákhoz ne a szupermarketek polcairól, hanem a piacról szerezd be a hozzávalókat, mert sokkal frissebbek és zamatosabbak.

2. Minél finomabbra vágd fel az összetevőket

Bizonyos hozzávalók, mint a fokhagyma, a hagyma és a bors, vagy az erős paprikák, sokkal ízletesebbek és kívánatosabbak, icipici darabokban, mint nagyobbakban. A legjobb, ha belekevered a salátaöntetbe. A többi hozzávalót, mint a húst, sajtot, gyümölcsöt és zöldséget közepes méretűre vágd össze.

3. Könnyű öntetek

A nehéz majonéz alapú vagy a kész salátaöntetek helyett készíts te magad, olíva olajjal, balzsamecettel és citromlével. Ne „fojtsd” meg a friss hozzávalókat nehéz öntettel.

4. Jó tésztaválasztás = ínyenc falatozás

A tészta formája, alakja és színe egészen különböző és mókás lehet. A salátákhoz a legjobb a legjobb választás a közepes méretű, mint a penne vagy a csokornyakkendő formájú tészta. A metéltetek nehézkes papírtányérról enni, a kisebb tésztákat pedig villával nem olyan könnyű kihalászni. A száraztészta tartja az állagát és a formáját is főzés után, a mirelit viszont nem.  

Görög fetás tésztasaláta ť

 

 

Olasz „antipasto” tésztasaláta ť

 

 

Hawaii-i tésztasaláta ť

 

 

Primavera tésztasaláta ť

 

 

Kajszibarackos tésztasaláta ť

 

 

Kiadós nyári tésztasaláta ť

 





Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL