Kb. 900 g-os borjú vesepecsenye egyben
1,5 evőkanál földimogyoró-olaj
150 g apróra vágott gyöngyhagyma
1 ek száraz fehér vermut
2,5 dl narancslé
1 csipet szerecsendió, szegfűszeg, fahéj, csillagánizs, koriander és gyömbér
3 narancs lereszelt héja
1 ek fruktóz
2 ek fehérbor
2 ek durvára tört bors
Só és őrölt bors
Az olajat mérsékelt lángon felmelegítjük, beletesszük a húsdarabot a gyöngyhagymával, és 15 percig pirítjuk időnként megforgatva, míg minden oldala barnulni nem kezd. Megsózzuk és borsozzuk.
Ráöntjük a vermutot, hagyjuk elpárologni, majd hozzáadjuk a narancslé felét és a fűszereket. Lefedve másfél óráig sütjük, közben kétszer-háromszor megforgatjuk a húst. Ráöntjük a maradék narancslevet.
A lereszelt narancshéjat 2 percre forró vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, lecsepegtetjük.
A vízben feloldott fruktózt egy percig forraljuk, beledobjuk a narancshéjat. Karamellizáljuk, hozzáöntjük az ecetet és a törött borsot. Az ecetet elpárologtatjuk.
A felszeletelt húst előmelegített tálra tesszük. Leöntjük a mártással, rászórjuk a narancshéjat.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK