SZÓRAKOZÁS

Top 5 szerelem- és szexmítosz a filmekben

Szerző:
Szabó Anna
Minden film, de a romantikus kategóriába soroltak leginkább, mindig üzennek valami általános igazságot neked. De, ha az élet nevű valós filmkockákat pergetjük, egyáltalán nem biztos, hogy tartalmuk megvalósítható, vagy örökérvényű lehet.


„Szeresd a tárgyakat, mert nekik soha nem kell azt mondanod, hogy sajnálom. Gyakorolni a szeretet már egyenlő azzal, hogy kezdesz szerelmes lenni. (…) Ja, és ezekkel a tárgyakkal igazán nagyszerű szexet produkálhatsz.” És ez csak néhány gondolat, amit Hollywood „agya” termelt ki a szerelemről és a szeretkezésről. Hogy mennyi igazság van ezekben a szép, kissé leegyszerűsített üzenetekben? Valójában nem tudjuk, éppen ezért kértük ki néhány szakértő véleményét.

1.

„Az egyéjszakás kalandok házassághoz, családhoz vezetnek” – hangzik el a Felkoppintva című filmben, ahol két idegent a kockázatos, védekezés nélküli egyéjszakás szex arra késztet két idegent, hogy hosszútávú kapcsolatra lépjenek egymással, vállalják a szülőséget, a házasságot…

A szakértő véleménye:
Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy így legyen, mert egy baba érkezte még nem jelent garanciát arra, hogy két idegenből egy párt kovácsoljon.

 


2.

A szex mindig egyszerű, könnyű és sosem piszkos: James Bond és az érte rajongó nők mindig túl tiszták, és soha semmi kényelmetlenség nem éri őket, olyan fényképtökély az egész szeretkezésük.

A szakértő véleménye:
Ha valaha is szexeltél, akkor tudnod kell, hogy ez csak egy mítosz. A szex nem problémamentes: először is nem ártana védekeznie a 007-esnek, vagyis ott van az óvszer felhelyezése, majd meg kell találni a megfelelő pozíciót is, ami egy pár mindegyik tagjának ideális.

 


 

3.

„A hazugság jó alapja egy kapcsolatnak” – állítja főhősünk a 10 dolog, amit utálok benned című filmben.

A szakértő véleménye:
A jó kapcsolatba nemhogy a hazugság, még a füllentések sem férnek el – taglalhatnám itt, hogy van-e egyáltalán kis vagy nagy hazugság, vagy csak hazugság van. Sőt, a legtöbb kapcsolat végét mindig a hazugságok okozzák.

 



4.

Első látásra szerelem = nagyszerű szex. Lásd: Titanic, ahol főhőseink, mint a szeretet tornyocskái ragyogtak az éjszakában.

A szakértő véleménye:
Az emberek szeretik ezt az elképzelést az azonnali kapcsolatról és a szexuális összhangról. Az élet, és főként párkapcsolat ennél sokkal bonyolultabb. Össze kell érnünk, ki kell ismernünk egymást. De vajon, ha a Titanic nem süllyed el, és a szituáció valós lenne, meddig működne a dolog „Leo és Kate” (szexuális)életében?

 


 

5.

„Neked kell megváltoztatnod azt, akit kiszemeltél magadnak, ahhoz, hogy egy kapcsolat jól működhessen” – ez az üzenete, persze több egyéb dolog mellett a Grease-nek, ahol a sok nőszemély közül pont egy olyan kell a Nagy Vagánynak, aki bár gyönyörű, de az ártatlanság netovábbja.

A szakértő véleménye:
Aki feladja az önazonosságát, vagy énje egy részét, hogy megteremtsen egy kapcsolatot, az lehetséges, hogy előny. Azonban ez egyet jelent a gyökereink megtagadásával, ráadásul nagy erőfeszítések árán. Egy ideig működhet a dolog, de hosszú jövőt nem jósolhatok egy ilyen kapcsolatnak.

 



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL