5 dl tej
1,2 dl tejszín
1 evőkanál tejpor
140 g cukor
5 tojássárgája
175 g darabolt fehércsokoládé
Egy edényben forraljuk fel a tejet, a tejszínt, a tejport és a cukor felét. Kifehéredésig verjük fel egy tálban a tojássárgákat a cukor másik felével. Öntsünk rá egy kis tejet. Töltsük át egy edénybe és főzzük kis lángon, keverve, amíg a krém be nem vonja a keverőkanalat. Adjuk hozzá a fehércsokoládét. Keverjük össze és hagyjuk kihűlni. Tegyük a fagyasztóba 2 órára.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK