LELKIPATIKA

Önsegítő rítusok az egyensúly megtalálására

Szerző:
Szabó Anna
Úgy érzed, hogy elvesztetted az egyensúlyodat, vagy kicsúszott a lábad alól a talaj? Szánj egy kis időt ezekre a rítusokra, hogy visszanyerd friss elmédet, boldogságodat és nem utolsó sorban egészségedet.

 

1. Mindig tartsd az egyik szemedet az egészségeden!


20 éves kor felett, azt ajánlják, hogy 3 évente vizsgáltasd meg nyaki nyirokcsomóidat. Tisztában vagyunk vele, hogy nem ez a legkellemesebb dolog a világon, de fontos és nagyon hasznos dolog, mert különböző komoly betegségek kimutathatók a nyirokmirigyekből vett mintákból.


2. Főzés = örömszerzés


Főzz másoknak, hiszen, ha másokról gondoskodsz, sokkal finomabb és egészségesebb ételeket készítesz, mert le akarod őket nyűgözni. Hívd meg a barátaidat, a családodat vacsorára, vagy csak főzz a párodnak vagy éppen a lakótársadnak. Így nem csak egészségesebben táplálkozol, de kellemes társaságban, barátok között vagy, ami a léleknek is jó.


3. Tanulj meg úgy beszélni, mint egy profi


Csatlakozz egy klubhoz, ahol alkalmad van valóban arra, hogy meg tanulj beszélni, hiszen ez nem is olyan és könnyű, mint ahogyan gondolnád. Egy ilyen kurzus fejleszti a szóbeli és írásbeli kommunikációdat is egyaránt. Hasonló emberekkel találkozhatsz, jobban el tudod magad „adni” és némi vezetői képességre is szert tehetsz. Meglátod, így sokkal könnyebben állsz majd a lábadon.


4. Tanulj valami újat


Tanulj valami újat, hogy fejleszd az agyi kapacitásodat, erődet. Ugyanis amikor valami újat tanulsz, az agyadban több neuron lép egymással kapcsolatba, melyek aktívan tartják az agyat. Ha mindig használod és aktívan tartod az agyadat, csökkented az agyi betegségek kockázatának esélyét, mint az Alzheimer-kórét a későbbi években. Például tanulj meg egy új nyelvet, ez egy jó kihívás, és a világ is mindjárt nagyobb lesz számodra.


5. Tanulj meg nemet mondani


Folyton rohansz és feszültség csak egyre nő benned? Ezek után még valaki megkér, hogy segíts neki, és persze, te nem mondasz nemet. Ezt nem lehet csinálni, legalábbis hosszútávon nem. Először végezd el a saját dolgaidat, majd csak utána akarj másoknak segíteni. De erőn felül sose vállald túl magad. Az egészséged és a lelki állapotod érdekében tanulj meg nemet mondani! Az időd legyen értékes számodra, törődj magaddal, hagyj időt arra, hogy csak magaddal foglalkozz. Gondolj arra, ha folyton igent mondasz, az emberek ki fognak használni téged.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL