PASISZEMMEL

Nagy dilemma: a nők kerülete

Szerző:
Szabó Anna
Csontsovány modellek, anorexiától szenvedő karcsúságok, állítólag ők a férfiálmok netovábbjai. A bikinis medencénél elvileg tilos az úszógumi viselése, de tényleg a piszkafa idomokra gerjednek a pasik?

 

A hölgytársadalom millióit megnevettető és megríkató Szex és New York névre keresztelt, sorozatnak látszó borzalom adja a modern, nagyvárosi dáma követendő példáját. Azt most tegyük félre, hogy a főszereplő aberráltan cipőfüggő, képtelen döntésre jutni a magánéletében, és emellé még újságíró is (miért van az, hogy a rózsaszín parfümmel körbefújkált amcsi komédiákban a főhős bige mindig valamilyen lapnál osztja az észt?), de ráadásul olyan alakja van, mint a frissen gyalult szörfdeszkának. Elviekben Carrie (vagy ki a bánat…) a XXI. század cosmo görljeinek bálványa, akinek már a melltartópántja látványáért is ölre mennek a bikák. Egy a bökkenő, erről elfelejtették megkérdezni a férfiakat. Bradshaw kisasszony nem állhatna modellt reneszánsz festőknek, mert azok úgy hajítanák ki a szingli botsáskát a műteremből, hogy a tíz centis tűsarka sem érné a földet. Ha valamiben, hát ebben konzervatívok maradtunk: ami husi, az jöhet – a tányéron és az ágyban egyaránt. Legfeljebb csak kevesen valljuk ezt be, de így legalább munkával látjuk el a fitnesz- és étrend tanácsadókat. Vagy bennünket sem kerülhet el a média agymosása? Feltéve, ha van nekünk egyáltalán olyasmi a fejünkben…

A védelmező lovag

Hiába a mélyen bennünk gyökeredző vonzalom a kerekebb formák iránt, azért sok példányunknál a vékonyabb Hölgyeknek áll a zászló; meg még más is. Naná, hiszen ne felejtsük el, hogy férfiakról van szó, akik az életükben felmerülő kérdések 99,9%-át a szex oldaláról közelítik meg. Ilyen tekintetben pedig szeretünk visszasüllyedni némileg állati szintre (ezt jó eséllyel még különböző fesztiválokon tesszük meg), és a gyengéd szeretkezések mellett néhanap elővenni a „na, majd adok én neked” személyiségünk vehemensebb kiadását. És hát ki mellett gyakorolhatnánk a leigázó hadvezér pózát, ha nem egy törékeny csaj mellett? A nők sokszor sóhajtoznak az oltalmazó férfikarok után, és bár az igény ebben a környezetben nem teljesen ugyanaz, de védelmező hajlamainkat igazán csak a vékony lánykák párjaként tudjuk megmutatni. Ám a filigrán testalkat akár a falatnyi szépségek vesztét is okozhatja.

Markos legények

„Áh, hiszen eltörne a kezeim között!” – hangzik néha egy-egy haver reakciója, amikor a látószögünkben eltipegő egyik xs-es méretű topra hívjuk fel a figyelmét. Nos, igen, a két tenyérrel átért csípő nem mindenkinél jön be (bár a szingli New Yorki is hallaná!). Reprezentatív mintával nem szolgálhatok, de bizony meglepődnétek, kedves Hölgyolvasók, hogy hány pasi szeret inkább gyurmázni vagy a dömperrel játszani, mint egy csontkollekciót ölelgetni – hogy csak néhány népszerű kifejezést osszak meg veletek a vaskos férfiszótárból. Itt aztán bele lehet adni apait-anyait, az „éreztetem, hogy biztonságban vagy” helyett itt a „kiélvezem, hogy van mit fogni” elve érvényesül a fickók egyszerű felépítésű gépezetében. Persze, a szex nem minden, és mindezt tudjuk mi, pasik is, legfeljebb hozzátesszük: sajnos.

Verseny, győztes nélkül

Sokat gondolkodtam azon, hogy pusztán a testalkatból levezethető-e bármilyen további következmény, de úgy vélem, hogy nem. Azt hiszem, inkább egy férfimagazin hasábjaira kívánkozna egy „10 dolog, amiben jobbak a vékony lányok a dundiknál” összehasonlítás, ami minden bizonnyal bődületesen nagy általánosításokat tartalmazna, de biztosra veszem, hogy sok alapja nem lenne. Mert hát kizártnak tartom, hogy pusztán a kilók döntenék el, hogy egy Hölgy gondoskodó, hogy jobban főz, vagy, hogy lelkesebb-e az ágyban (már megint a szex…). Rengeteg más tényezőt is figyelembe kell venni az eset elbírálásakor, alapvetően figyelembe véve azt, hogy minden nő egyéniség. De mivel a fickók galád létformák, ezért egy hajszálnyival mégis jobban kedvezünk a párviadal egyik résztvevőjének.

A kézipoggyász mérete

Szintén egyik barátomtól ered a mondás, mikor az egyik, szó szerinti nagyobb hódításunkat boldogan újságolva így fejezzük be a monológot: „Hiszen tudod, nagy bőröndbe lehet jól pakolni!”. Ő erre egy fanyar mosoly kíséretében csak ennyit szól: „Ja, csak kényelmetlen vele útra kelni…”. Ej, úgy tűnik, a derék szoknyavadásznak igaza van. Magukra sokat adó – és sokat gondoló - hímek körében visszatérő jelenség, hogy a teltebb idomok beindítják az erotikus fantáziájukat, de komolyabb kapcsolatba már nem bonyolódnak a tulajdonosával. A pálmát így nem egyszer a „deszkás” csajok viszik el, mert hát őket mégis nagyobb dicsőség bemutatni a haveri körnek! Aztán az megint más lapra tartozik, hogy mennyire járunk jól velük. A férfi már csak ilyen javíthatatlan fajta…

A sör, a has, meg a király

Amíg mi élvezettel mazsolázunk az övek szélessége által határolt választékból, addig emellé még vicces is pasiszemmel figyelni az erre a területre is kiterjedő női rivalizálást. A nyeszlett hercegnőcskék gúnyosan mutogatnak a „tonna donnákra”, utóbbiak viszont büszkén foglalják el nyápic kolléganőik elől a C kosaras melltartókat árusító pultot. De mi a helyzet velünk, férfiakkal? Megdöbbenésemre, a gyengébbik nem egyes mérvadó hangjai szerint a pocak nemhogy riasztó, de egyenesen vonzó is lehet, míg mások szíve a csontsovány, feminim vonásokat mutató bájgúnárokért dobban meg. Lehet, hogy a nők elnézőbbek, és nem annyira kritikusak a kinézetünk tekintetében, mint ahogy tesszük azt mi, velük szemben? Tehát, mi az ábra, Hölgyeim?

 


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL