A mexikói konyha néhány egyszerű dolgot variál, hihetetlen fantáziával. A legtöbb étel alapja a kukoricalisztből készült lapos lepény, a tortilla, amit aztán különböző húsos-zöldséges töltelékkel turbóznak fel, míg végül hamisítatlan taco nem lesz belőle. Ha a töltött tortillákat tepsibe rakják, majd szósszal és sajttal leöntve átforrósítják, azt már enchiladának nevezik. Persze ott van még, a nálunk ebben a hónapban még nehezen kivitelezhető tamales, mely egyszerű gőzölt kukoricalepényt takar banánlevélbe göngyölve.
Csirkés enchilada » | |
Tradiconális mexikói édesség naranccsal és lime-mal » | |
Halas taco » | |
Grillezett marhahúsos fajitas » | |
Sült bab » | |
Guacamole » | |
Chili con carne » | |
Empanadas con huevos - Tojásos párnák » |
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK