GASZTRO

Fergeteges ételek a napfényes Mexikóból

Szerző:
Szabó Anna
A mexikói konyha attól olyan különleges, hogy az azték és a spanyol gasztronómia elemeit ötvözi. Ráadásul a mi pörkölthöz és erős paprikához szokott férfiembereink is könnyen elcsábulnak a mexikói menütől. Persze variálhatod úgy ezeket az ételeket, hogy te se maradj éhen...

 

A mexikói konyha néhány egyszerű dolgot variál, hihetetlen fantáziával. A legtöbb étel alapja a kukoricalisztből készült lapos lepény, a tortilla, amit aztán különböző húsos-zöldséges töltelékkel turbóznak fel, míg végül hamisítatlan taco nem lesz belőle. Ha a töltött tortillákat tepsibe rakják, majd szósszal és sajttal leöntve átforrósítják, azt már enchiladának nevezik. Persze ott van még, a nálunk ebben a hónapban még nehezen kivitelezhető tamales, mely egyszerű gőzölt kukoricalepényt takar banánlevélbe göngyölve.

 

Csirkés enchilada »
Tradiconális mexikói édesség naranccsal és lime-mal »
Halas taco »
Grillezett marhahúsos fajitas »
Sült bab »
Guacamole »
Chili con carne »
Empanadas con huevos - Tojásos párnák »

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL