MÁGIA

Mezeinyúl-bűbáj a termékenységért

Szerző:
Szabó Anna
A messzi időkre nyúló kapcsolat a mezei nyúl és a termékenység közt részben annak köszönhető, hogy a nyúl jelképes módon kötődik a holdistennőkhöz. A mezei nyulak termékenysége közismert, hiszen egy nőstény egy év alatt 42 kölyköt képes világra hozni, így nem meglepő, hogy a föld és az emberek termékenységével kapcsolták össze.

 

A párzás időszakában az Eostre idején láthatunk bolondul szaladgáló nyulakat a mezőkön. Ennek a kapcsolatnak és a különféle holdistennőknek az összefonódása is logikus a különböző kultúrákban. Az egyik lehetséges magyarázat szerint például a Hold vonásai a földről nézve gyakran emlékeztetnek egy mezei nyúlva. Aztán ahogy a megfigyelések szerint a holdciklusok egybeestek a nők menstruációs és termékenységi ciklusával, a kettő még inkább összefonódott. A Hold istennőit a termékenység, a várandósság és a gyermekszülés támogatóinak tekintették. Így a mezei nyúl számos istennő totemállatává vált, többek között Andraste istennőé Britanniában, Majáé Olaszországban, Csand Oé Kínában, Freyáé Skandináviában és Harfáé Észak-Európában.

Kellékek


• Zöld gyertya
• Ceruza
• 30 x 30 cm-es fehér és fekete selyempapír
• Olló
• Tyúktojás
• 45 x 2,5 cm-es sárga szalag.



A varázslat menete


Gyújtsuk meg a gyertyát, és közben mormoljuk az alábbi szavakat:


„Jöjjön most Ostara,
Népe dobokkal ébressze a földet,
Jöjjön Ostara!”


A fehér papírra rajzoljunk egy kb. 22,5 cm átmérőjű kört, a közepébe rajzoljuk meg egy mezei nyúl fejének körvonalait, majd vágjuk ki. Tegyük ezt a nyúlfejet a fekete papírra. Helyezzük a tojást a fehér korong közepére, majd hajtogassuk köré a fehér selyempapírt, és mondjuk az alábbi mondatot:


„A Holdtól érkezett.”


Hajtogassuk körbe a fekete papírt, és mondjuk az alábbi mondatot:


„A méhben növekedett.”


Kössük meg a kis csomagot a sárga szalaggal, vigyük ki a szabadba, és helyezzük egy kb. 30 cm- mély lyukba, és mondjuk az alábbi varázsigét:


„Amint a nyúl szökken,
És a Hold felkel,
Nőjünk együtt nagyra!”

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL